Sova!

Nu har jag bestämt att vi ska sova hela nätterna utan matavbrott. Iof är det ju inte så jobbigt, men tänkte aktivt försöka göra något åt det.
 
Jag ammar ju fortfarande helt (nästan iaf.. Ibland blir det större portioner gröt, men det är inte så ofta) och det är inte så att mjölken inte räcker längre utan snarare att han inte håller sig mätt så länge. Och han är väldigt aktiv på dagarna så han lär säkert behöva mycket!
 
Han vaknar 1-2 ggr/natt och äter som det är nu..
 
Igår fick han lite risvälling som jag gjort. Eller han ammades, fick lite välling och sen fyllde på med mer från bröstet. 
 
Risvälling
3 dl vatten
2 msk rismjöl
2 tsk sojamjöl/majsmjöl
en nypa vaniljpulver
 
Blanda allt i kallt vatten och koka upp under omrörning.
 
Det gick inte riktigt som jag ville utan han vaknade 2 ggr. Kanske inte tillräckligt mättande med vatten som bas?
 
Ikväll har han fått lite skrädmjölsvälling som baseras på mjölk istället (vanlig välling man köper baseras ju på mjölk så det kanske är okej..)
 
Skrädmjölsvälling
3 dl mjölk
2 tsk skrädmjöl
1 tsk ekologiskt kokosfett
en nypa kardemumma
 
Blanda, koka upp under omrörning och låt sjuda en lite stund.
(blandade ut med lite vatten då napparna till vår nappflaska inte rikgtigt pallade så tjock vätska. Måste köpa någon napp med större hål.. Gjorde lika med risvällingen)

Båda gångerna har han fått ca 100 ml välling + ammat.
 
Jag kan säga att skrädmjölsvällingen var mycket godare tyckte jag! Fast Sam vägrade först, men han var så trött.. Och en ny smak när man bara vill äta och sova var kanske inte det smartaste. Efter en stund så gick det ner i alla fall och han verkade gilla det!
 
Jag vill börja med glutenfria alternativ eftersom han fortfarande är så liten. Har börjat introducera gluten i form av rån och en och annan mackbit, men det hinns sen. Vill inte utmana magen för mycket.
 
Vaknar han inatt provar vi antingen "godnatt välling" eller ersättning imorgon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0