Mat

Jag har funderat över mitt förhållande.
Då menar jag inte mitt förhållande till han jag tycker så mycket om, utan förhållandet till mat.
Jag älskar mat. Det är gott, får mig att må bra, gör mig mätt, ger mig energi och så mycket mer.

Jag har typ aldrig (Förutom nån period i tonåren) bantat eller gått på någon diet. Det intresserar mig inte heller. Däremot har jag ofta funderat över varför de flesta har så osunt förhållande till mat? Alltså man äter sånt som man inte mår bra av, äter för mycket, hoppar över måltider, lagar enkel och tråkig mat för att man inte orkar, man belönar sig med mat. Är det ett bra förhållande till mat? Jag tror inte det.

Jag bryr mig mycket om vad jag äter ur klimat, djur och natursynpunkt. Jag äter t.ex. inte kyckling (dock vissa undantag om man blir bjuden eller om man äter på restaurant. Eller jag äter gärna krav, men inte den vanliga billiga) Jag försöker köpa det mesta ekologiskt/krav, men tyvärr som student måste man prioritera bort en del.. Jag äter kött, men det har blivit rätt sällan också ofta vilt. Massproduktion av kött är en industri jag inte vill stödja.. Men är det då okej att vräka i sig massor av allt bara för att det är krav eller utan konstgjorda ämnen? Nja... Kanske inte. Därför kanske jag ska ta och försöka.. ja... få en lite sundare relation med mat.

Jag känner inte att jag vill banta eller gå ner i vikt direkt. Det är inte mitt mål. Jag vill inte ha sådana mål. Jag behöver nog gå ner nått kilo.. Röra på mig mer. Äta lite bättre. Men främst må bättre.

Varför belönar man sig med mat som ofta inte är bra?
Varför belöna sig med mat överhuvudtaget?
Mat behöver man och man är alltid värd att äta bra och gott!

Värt att fundera över iaf?

Stackars välfärdssamhället.

En text cirkulerar på FB som jag blir otroligt störd på.
Den handlar om att vi donerar pengar till andra länder när vi har hemlösa, hungriga barn etc här i Sverige. Jo visst vi har hemlösa och det är tragiskt att vissa inte har råd med mat för dagen. Med det finns hjälp i Sverige. Vi kan ta hand om dessa personer. Soc t.ex. De får mycket skit. A-kassan. De får mycket skit. Men de hjälper otroligt många. Vi i Sverige betalar skatt så vi donerar visst pengar på sätt och viss till de behövande här!

Sen tycker jag inte att vår situation här går att jämföra med situationer i andra länder t.ex. Etiopien. Vi vet inte vad fattigdom är. Vad svält är. Vad riktig misär är. (Sen finns det människor överallt som far illa på grund av att personer gör dem illa)

Och om du nu tycker att det är skandal att vi inte hjälper våra egna så kan du ju fundera över hur ofta du hjälper någon? Brukar du ge din växel till tiggare eller gatumusikanter? Erbjuder du hemlösa tak över huvudet? Ger du hungriga barn mat? Sjuka medicin?

Så sluta klaga på att vi inte hjälper våra egna. Jag säger fortsätt donera och hjälp andra länder OCH de i din närhet!

Detta är vad som cirkulerar:

"Sverige har Hemlösa.

Barn som går till sängs utan att äta.

Äldre som går utan nödvändiga läkemedel.

Psykiskt sjuka utan behandling.

Familjer som går i ekonomisk konkurs.

MEN VI DONERAR MILJONER TILL ANDRA LÄNDER UTAN ATT HJÄLPA VÅRA EGNA FÖRST!!! 99% av er kommer inte att ha modet att kopiera och återanvända"

 

Personligen ogillar jag skarpt alla sånna snyfthistorier som dyker upp hela tiden. Speciellt eftersom majoriteten av dem är bara fake för att nått företag ska få lite gratis reklam.

Jag är inte okänslig. Jag tycker mycket är hemskt i världen. Men gör nått åt det istället för att "visa att du bryr dig" genom att lägga upp nått på statusen. Agera.


Haha

Jag kom precis på att jag nog är lite iPad-skadad. Varje gång jag ska skiva in en siffra så trycker jag på shift i förbifarten. Funderade över varför jag gör så.. Kom på att man måste göra det för att få fram siffrorna på iPaden. Haha det var ju lite skojigt!
Jag måste säga att de var väldigt snabb leverans hos Jordklok. Fick sakerna redan igår så det var ju awesome!
Har tovat ikväll. Pysslade en tavla igår. Det var trevligt.
Nu har jag inget mer intressant att säga tror jag.

En till uppdatering.

Ja. Nu sitter jag här igen och skriver obetydliga saker ur mitt obetydliga liv. Eller kanske ganska obetydligt för er, men för mig är det de enda. Och det bästa liv jag har! Så jag kommer skriva precis vad jag känner för.

Först och främst vill jag informera just dig om att jag har börjat tova lite, och det har jag Sara att tacka för :) Jag tokgillar det! Man kan göra mer detaljrikt än med virkning/amigurumi.
Köpte ull och nålar från Åddebo Ull

Mononoke-hime HattGubben

Detta är mina första tovninsalster hemma. Fick prova våttova en tomte hos Sara också, men den är inte färdig.

Jag håller på med fler saker och jag har så många ideér på vad jag vill göra så jag blir nästan lite less på mig själv eftersom jag vill göra allt NU! Men det går ju inte. Men det är kul med tovning och enkelt!

Jag har haft en väldigt bra och nödvändig förmiddag, eller en del av den i alla fall. Först åt jag frukost med min kära sambo som nu har åkt till Härnösand.. Borta till fredag. Det var onödigt tycker jag! Alltså inte att jag åt frukost med honom, utan att han åkte... det var onödigt.
Sen hamnade jag i sängen med datorn och River Cottage - Veg Every Day (Tv-serien) och det är fruktansvärt bra! Hela River Cottage serien är något som jag rekommenderar ALLA att se! Man får sig många tankeställare och jag kan faktiskt säga att det har ändrat min syn på hela livet.

Efter det råkade jag glida in på Jordklok och handla massa roliga och onödigt nödvändiga saker, som hårfärg, schampo och... ja.. massa mer. Ekologiskt, klimatsmart och kroppsvänligt.

Nä nu ska jag inte såsa här längre. Dags att skjuta upp pluggandet lite till och dra ner på stan med Camilla!

Adjöken alla där ute i cyberrymden

Lite av allt.

Jahapp!
Jag tänkte skriva lite om hur jag tycker att det har fungerat med DermaSilk tröjan jag fick.
Först och främst måste jag tala om att jag är väldigt kritisk mot det mesta. Jag har svårt att tro att det finns några mirakelsaker som bara fixar allt på en gång.

Hur som helst. Jag har väldigt lite eksem just nu och det kliar inte speciellt mycket alls i jämförelse med vad det brukar göra. Min hud känns bra och ser bra ut just nu bortsett från lite smått på armarna som sitter kvar sen förut eftersom jag aldrig kan låta dem vara :P
Jag vet inte om detta beror på tröjan eller om jag bara har en bra period just nu. Jag använder fortfarande kortison regelbundet eftersom man inte bör sluta helt med behandlingen läkaren har skrivit ut. Men jag använder den mildare kortisonen nu och jag känner att det räcker och använder oftare bara vanlig mjukgörande, vilket inte har fungerat förut.

Det är svårt att få DermaSilk utskrivet av läkare eftersom de säger att företaget som gör DermaSilk inte är helt ärlig med vad deras resultat säger. Att det inte fungerar så bra som de påstår. Hudläkaren jag talade med sa att han inte tycker att jag bör få dem just av den anledningen.. Efter en lång diskussion där jag förklarade att jag gärna vill prova eftersom att en liten lindring bara skulle vara guld värt, men vi båda framförde våra kritiska tankar så beslöt han att.. "Okej då! Men då vill jag att du bara använder det på ena armen och ena benet för att se själv om det blir någon skilnad!" Han talade även om att forskningen kring detta och deras egen undersökning inte visar någon skillnad i eksemen, men jag ska ändå prova. Han tyckte inte att man bör vända sig till läkare för att skriva ut dessa tuber eftersom att det då är dom som får betala för det, men att man kan ju köpa själv och prova.. Jag kan se hur han tänker och se hans logik. Vettig läkare. Jag vill att det ska funka, men vi får väl se. Detta var en bra erfarenhet av läkare, jag har en dålig denna vecka också...

Hela veckan har jag haft jätteont i höften.. Detta har inneburit att jag har haft problem att gå och röra mig. Otroligt irriterande.. Tillslut ringde jag till HC och fick läkartid.. 21/11.. JaHAAA! Jag kan inte gå, men visst. Jag kan väl vänta en och en halv vecka!! De tyckte att jag ska äta massa Ipren i några dagar.. Gillar inte riktigt såt jag. Tycker att man inte ska förstöra kroppens eget försvar med massa fejksaker.. men efter att ha brytit ihop några gånger av smärta ser jag inte så många andra alternativ. Så jag får väl prova det då. Av denna anledning (plus att jag längtade hem) åkte vi hem tidigare från Härnösand! Så vi kom hem igår istället för på fredag. Kände verkligen inte att jag ville vara där med denna höft. Idag känns det dock rätt bra faktiskt. Kan gå vanligt utan större besvär, men har lite svårt för trappor.. 

Vilket elände! hehe plus att Agnes ligger är bevid och sover med feber. Stackars liten.. Hoppas hon frisknar till snart!

Tack för mig! Ha det bra allihopa :)

FinDagen

Dagen började med att vi drog och pluggade på skolan med bästa Sara, Marie och Råsa.
Pether var också där men han satt inte med oss.
*
Jag har absolut inte lust för skolan längre, men jag försöker kämpa på och försöker hänga med.
Det funkar väl än så länge och jag gör det jag måste i tid, men jag vill inte!
**
Efter vi kämpat på bra på skolan och faktiskt genomfört en uppgift så drog jag och Pether hem till min kära mamma och gick på en liten promenad med hundarna.
***
Efter det kände vi att vi inte riktigt ville åka hem och såsa så åkte vi iväg och köpte lite lunch och drog till Minnesgärdet och hade det riktigt mysigt.
****
<3
vi
***
Sen har vi bara varit hemma och tagit det lugnt..
**
Imorgon ska jag få prata med läkaren om att få mer eksemkläder.
Jag tänkte nog skriva lite om hur det har gått med tröjan jag har provat, men det tar jag efter jag har pratat med läkaren..
*
Ha de bra!

RSS 2.0