<3

 
Ord är överflödiga....
 

Kärlek..

Jag sitter här och tittar på bilder från halvåret som gått. Tårarna bränner bakom ögonen.. Några tränger fram andra trycker jag tillbaka. Jag är så otroligt tacksam över detta underbara halvår. Hur bra allt har gått och hur bra allt har blivit. Känner mig helt överväldigad över vad som väntar i framtiden. Att jag kommer få ha denna familj med mig.
 
Min älskade Pether. Agnes. Sam. Så otroligt tacksam.. Ser fram emot att se vad framtiden har att erbjuda. 
 
 
Sam 18 dagar gammal

Älsk 6 månader

 
Idag blir lillälsken ett halvår. Kan inte beskriva känslan.. Inte ens lite. Oslagbart underbart att ha en så go unge och så go familj!
 
 
 
 

Kärlek..

Vi ligger här i sängen. Jag, Sam och Agnes. Sam sover på mitt bröst och Agnes ligger här bredvid och tittar på Mumin. Vi har precis ötit frukost här i sängen. Bra nog mysigt! Fast lite svårt när Sam kastar sig över våra tallrikar..

Igår var jag, Sam, My och Fia på badet. Mycket fin dag! Härligt! Imorgon ska vi eventuellt dit igen fast med Agnes och Pether.

Snart ett halvår...

Snart blir vår lille Sam ett halvår. Det känns helt sjukt. Jag känner mig knappt ens som en mamma än! Då det är ju mycket märkligt att det ändå gått så lång tid så man borde ju vant sig vid detta laget.

Igår lånade jag ut Sam hela dagen till min mamma så jag och Fia fick pyssla lite cosplay. Och hittills är jag så nöjd med Sams utstyrsel (dock är den inte klar än) och Mys klädnad blev så otroligt bra! Det kommer bli så kul när de ska ha på sig dom!

Jag har tänkt att uppdatera lite här i dagarna, men så började vårt internet att krångla så jag orkade inte.

Idag fyller min älskade sambo år! Grattis till dig <3

Nu ska jag pussa lite på honom sen göra nått kul.. Eller kanske nått nödvändigt. Vi får se!

Ja, man vill så mycket..

Jag har tidigare skrivit om att man lika gärna man koka gröt själv, kan göra egen välling och ja.. Visst tycker jag det! Jag känner dock mer och mer att det är otroligt bekvämt med färdigt grötpulver som man bara behöver blanda med varmt vatten och välling lika så. Så slipper man koka och greja med spisen.

Jag vill göra egen mat till Sam. Jag vill ge honom den bästa möjliga maten, med ibland får man kompromissa. Det känns faktiskt helt okej att ha någon burk köpt barnmat i skafferiet och pulvervälling/gröt för de gånger Sam bara skriker och måste äta helst förut (och för mamman de dagar hon inte är så pigg och präktig). Då går det snabbt att fixa. Men jag tänker ändå i så stor utsträckning jag kan göra eget!

Det är så enkelt att göra den välling som jag brukar ge Sam. Har skrivit om det tidigare i bloggen. Sist mixade jag i en hel banan också och Sam glufsade i sig med god aptit. I receptet står det mjölk, men man kan använda vatten också, eller äppeljuice så blir den lite sötare. Ska prova med äppeljuice och kanel nästa gång för att se om det blir lite som äppelpaj. Det låter väl inte helt fel! Kanske inte så bra som kvällsvälling dock? Aja, jag vet inte.. Men kanske är najs som mellis!

Hittills har vi testat Nestlés barngröt som Sam gärna äter och en eko lasagne från Semper. Innehållsförteckningen på lasagnen inleddes dock med vatten (?!) så den lär jag inte köpa igen. Otroligt smaklös var den också, så jag kryddade på lite extra innan jag serverade. Gröten var väl helt okej men en rätt kort innehållsförteckning, men idag köpte vi Hipps ekologiska gröt istället. Så den ska vi ta och testa imorgon, men den lär ju vara rätt lik Nestlés. Vi köpte även 2 burkar med barnmat från Hipp och ser man på deras innehållsförteckning så finns inte ens vatten med. Har dock hört att de ska vara väldigt puré/soppliknande.. Men då får man väl servera dem som soppa då. Det gör väl inget!
 
Annars försöker jag ge lite större bitar som Sam själv får gnaga på och leka med bäst han kan. Man märker verkligen vad utvecklande det är och hur mycket bättre han blir på att greppa och äta själv efter lite övning. Nu går det så bra! Dock matar jag honom fortfarande ofta, men han får sitta och pilla med något medans. När han bli lite större får han äta ännu mer själv. (Och jag är lite räddare för att han ska sätta i halsen än jag trodde...)
 
Over and out!

Höst!

 
Idag var jag och Sam ute och promenerade en liten stund i hösten. Mycket mysigt var det!
 
Är vädret vilka fint imorgon så ska kära sambon få fotografera oss lite.
 
     
 
 

Nappflaska!


 
         Hejsan!
 
För ett tag sedan skrev jag om olika napplaskor.. Eller jag berättade kanske om denna som jag köpt av rostfritt stål. En KidBasix Safe Starter, eller jag köpte faktiskt 2 st. En stor och en liten.
 
Jag var väldigt nöjd med den då det gick snabbt att värma vätska bara genom att hålla den under varmt vatten, den kändes bra och ska vara fri från farliga kemikalier som plast kan innehålla och utsöndra.
 
Tyvärr har vi haft problem med dom båda.. Själva dinappen har sugits in i flaskan medan Sam har ätit vilket gjort att allt innehåll forsat ut över honom och mig. Jag har varit i kontakt med KidBasix och klagat, men de tyckte bara att jag skulle byta napp till en med snabbare flöde, dock är det inte det som är problemet. Aja, riktigt besviken! Jag ville verkligen att den skulle funka! I övrigt är jag mycket nöjd!
 
Så nu har jag kontaktat de ställen jag köpte nappflaskorna på och de sa att jag får skicka tillbaka dem, eller Lekmer.se sa "Självklart ska du skicka tillbaka den om den inte fungerar!". Så nu är de påväg tillbaka och jag hoppas KidBasix tar till sig kritiken och gör något åt detta! Tycker även de ska utforma så man kan använda nappar från andra märken.
 
 
Vi har istället köpt en OrganicKidz som har alla fördelar som Safe Startern (giftfri, går snabbt att värma innehållet) men den är även gjord i "standardstorlek" för napparna så man kan byta ut nappen till t.ex. MAM eller Avent och de passar lika bra som deras orginalnappar. Sam hade inget emot att äta ur den igår när vi provade den. Han verkade tokgilla den! Eller kanske innehållet.. Skrädmjölsvälling med banan och kanel!
 
De kostar ungefär lika mycket så jag skulle faktiskt hellre tycka att mans ka köra på OrganicKidz om man vill ha en stålflaska för den funkar helt enkelt bättre och än har inte nappen sugits in i flaskan i alla fall och just att man kan köpa andra nappar till är ju super! OrganicKidz finns på ekokul.se, och där säljs även Safe Starter. OrganicKidz har även nappflaskor och matlådor med thermofunktion! Kanske kan vara nått för dom som ät ute och ränner mycket!
 
Aja, det vad allt jag hade att säga om dessa nappflaskor! Nu ska jag äta goda ostar på fröknäcke som jag bakat!

Bebismuffins

 
 
Idag har jag bakat minimuffins åt oss allihopa!
 
Superenkelt och gott!
1 banan
1 krm kanel
1 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
1st ägg
0,5 dl mjölk
0,5 dl grötpulver (bebisgröt)
0,5 tsk bakpulver 
1 msk rapsolja
Lite hallon som garnityr
 
220 grader i ca 10-15 min 
 
Har gjort liknande muffins förut men det var vanlijsocker i dom så ville prova försöka undvika det.. Och det gick ju hur bra som helst! Mycket gott! 
 
Gjorde även en sats enligt detta recept: Minimuffins med grötpulver och röda vinbär (fast med svarta vinbär). Helt i min smak faktiskt! Jag tycker de är jättegoda för det måste inte vara så sött för min del!

Ja.

Jag vet inte vad jag ska skriva, men kände för en uppdatering.

Sam sover bättre och bättre tror jag. Försöker med napp före tutte på natten om ham vaknar och ibland funkar det. Men han vaknar ca varannan natt nu så det är klart framsteg.

Annars mår vi bra. Han har börjat åla i smyg.. Det går inte så snabbt, men det går! Och han har hittat sin tunga som han gillar att räcka ut lite då och då. 

Han äter mer mat och verkar tycka det bara är roligt! Fast blir grinig om han är riktigt hungrid.. Då får jag amma lite och sen fortsätta.

Jag själv håller på att bli lite förkyld, men det går säkert över snabbt. 

God natt!







RSS 2.0