Sy

Jag ångrar verkligen inte våra impulshandlande av symaskiner och sybehör. Visst är det så att det inte blir så mycket billigare än att köpa färdiga saker, men det känns så mycket roligare att göra saker själv!
 
Sen är det klart att man kan spara mycket pengar genom att vara lite smart när man handlar tyger och sybehör. Och använda så mycket som möjligt och på ett smart sätt!
 
Jag syr även sådant jag förmodligen inte hade köpt, bara för att jag kan. Sen väljer jag att inte sy sånt som är för jobbigt eller krånligt. Exempelvis håller jag just nu på att sy ett Babynest inspirerad av detta mönster och det är väldigt roligt. Jag använder ett tyg jag hade hemma som jag köpt billigt på Ellos, rep köpte jag på Jula och kommer ha mycket kvar.. Till stoppning tänkte jag använda ett eller två "gamla" täcken beroende på hur mycket som går åt.. (De är inte gamla eller mycket använda, men vi använder bara tunna täcken för att det blir för varmt annars!) Och kantband fick jag av farmor, men de är inte alls dyr att köpa! Så det kommer inte kosta så mycket! Tyvärr är täckena nedpackade och tyget otvättat så jag har bara kunnat sy lite så tänkte jag tvätta det innan jag stoppar och gör färdigt det. Undra bara när jag kommer kunna göra det. Aja! Man får väl försöka hejda sig!
 
Sen kommer jag nog inte göra massa bodys.. Kommer nog prova, men för det första så har vi så mycket kläder redan så vi behöver ju inga.. Sen är de bra mycket krångligare än byxor så då kanske det är roligare att sy andra saker.. Men jag ska nog prova i alla fall!

Vi planerar ju att använda tygblöjor så jag sydde en liten blöjpåse av vaxad textil som man kan ha i skötväskan och stoppa de smutsiga blöjorna i när man är ute. Det kändes rätt smart och bra tycker jag! Ska även sy en större som man kan ha bredvid skötbordet.. Tanken är att om man har en sån med dragkedja och så, så kanske det inte luktar så mycket om dem.. Och sen när man ska tvätta så är det bara att tömma påsen i tvättmaskinen. Hoppas min plan stämmer!
 
Jag har även sytt ett nytt överdrag till skötbädden och är mycket nöjd!
 



 
Amningskudde.. Är det något att skaffa/sy sig?
Jag har sett i olika forum att dom är populära.. Men är de nödvändig om man ammar? Antar att de inte är ett måste, men kan vara bekvämt? Eller funkar en vanlig stor kudde? 

Mage v24 (23+0)





Nedräkning!

På tisdag gott folk! Tisdag!

Då åker jag, Pether och Agnes ut till Rödön för att måla lite väggar och flytta in lite småsaker. Sen på tisdag eller onsdag så hyr vi släp och flyttar alla saker. Äntligen! Som vi längtat!
 
Vi har även köpt en diskmaskin och det ska bli så skönt att äntligen slippa diska! Eller Pether slipper diska och ge mig pikar för att jag inte diskar.. Vi kommer också ha en hel kyl och frys! Så vi kanske kommer få plats med allt kött hon oss så vi slipper använda mammas frys till det.

Här hemma är det just nu ganska kontrollerat kaos vilket känns ganska okej ändå.
 
Annars är allt bra och vi har haft en härlig julledighet. Firat hos min mamma med familj. Fick massa roliga julklappar bland annat bidrag till diskmaskin och lite pyssel av olika slag. BebisHajen fick också lite smått och gott som en pingvindress som jag glömde fota och lite basgrejer som strumpor och vantar så lillen inte ska klia sig.. Väldigt bra med tanke på mammans hudproblem som tyvärr nog kommer ärvas. Det känns ju inte så kul... Hoppas pappans bra gener tar över så BebisHajen slipper eksem!

Blue kom med flyget också. Det är en liten björn från England som vi bestämt ska bli favoritleksaken! Han/hon är från Sanna och Tim och har fått sitt namn efter att jag talade om att bebisen var lika stort som ett blåbär. En liten ekologisk Blue!


V23

En liten bild på magen. Tycker fortfarande att det växer lite sakta men så kan det vara..


Examen.

Hemma igen efter sista veckan i Härnösand.
Är helt färdig! Alltså, klar! Förskollärare! (förutsatt att jag blivit godkänd på allt..)

Vet inte vad jag ska känna nu...

Sista föreläsningen

Sitter nu på den sista föreläsningen på förskollärarutbildningen. Eftermiddagens lektioner blev inställt och imorgon ska vi redovisa examensarbete hela dagen sedan är det slut. Över. Då får vi åka hem och behöver inte åka tillbaka mer. Eller Pether har en termin kvar men jag slipper! Dock kanske jag får följa med någon av hans inneveckor så jag inte riskerar att föda bebis ensam i Östersund. Men vi får väl se. Han kommer ju bara vara 3 timmar bort..

Det känns så sjukt. Så mycket att ta in och förstå. Bebis, examen, jobb, flytt.. Herre gud!

Första inneveckan jag var här skulle jag också flytta till en etta. Jag var ensam då.. Nu ska vi flytta till en fyra.. Jag och min familj.

Bjuder på en bild från förra veckan på lilla naveln (20+2). Den har alltid varit djup.. Men så är det inte längre.


Hur det kan bli.

Jag har så svårt att greppa verkligheten ibland.
 
För det första är jag med barn! Det är en sak som jag inte alls förstår. Det ligger ett litet barn i min magen som buffar och sparkar.. Som faktiskt kommer att komma ut sen och vara min! Eller vår så klart. Just nu skulle det lika gärna kunna vara en enhörning eller en dröm. Det lär väl inte bli verkligt förrän barnet ligger i famnen.

Mamma känner jag mig inte som. Det känns sjukt att jag kommer bli/är? det.. När blir man det?

Det känns som att det finns en anledning till att man ska bära på detta liv så länge innan man får ta hand om det.. Jag känner i alla fall att jag behöver tid till att bearbeta vad som händer och fundera över vad som kommer.

Tänk om man inte får några moderskänslor? Tänk om man inte känner att man har nått band till den lille? Jag tror väl att det kommer men det känns så sjukt och konstigt. Och alla dessa känslor spyr jag ut här..
 
Hehe man kan se på magen ibland var bebisen ligger.. Det ser så tokigt ut!
 
Jag har varit lite fundersam över min vikt under denna graviditet. Jag tror inte det är någon fara men det brukar väl vara så att man går upp i vikt.. Jag har stått stilla! Eller gick ner några kilo och nu är jag tillbaka där jag började. Har inte gått upp något än. Jag tror att jag har gått ner i vikt och upp i bebisvikt för att bebisen har ätit på mig istället för att kräva ny mat och ny energi.. Eller det kanske är så att jag äter på mig själv och bebisen tar den nya och fräsha energin. Jag tycker iaf att benen ser lite smalare ut än tidigare och Pether tycker att det ser ut som att jag har gått ner i vikt fast plus en liten mage då.. Inte mig emot! Jag har ju en hel del att ta av så.. Och jag lär ju gå upp snart.. Och förmodligen blir det väl ganska många kilon. Viktigt att poängtera är att jag äter bra och mest nyttigt (lite onyttigt också så klart..) och jag går aldrig hungrig. Jag försöker varken gå ner eller upp i vikt utan jag antar att kroppen tar hand om det där.. Behöver den mer energi och mat så lär den ju signalera det. Och det kommer säkert.... ;) Men än så länge är det skönt att ha det såhär faktiskt. 

Idag fick jag en så otroligt välkommen "julklapp" som inte är en julklapp, men ändå. Från Trygghansa! Jag skickade ju in lite bilder på mina fula märken på huden efter eksemen. Fick en överraskning på kontot. UNDERBART! Jag som har haft så ont i magen och varit så orolig över hur vi ska klara 2 månader med dubbla hyror och i princip ingen inkomst denna månad! Men nu behöver jag inte oroa mig lika mycket! Dock är det så att detta är pengar jag får för mina besvär och jag tycker väl inte att det känns kul att lägga dessa pengar på hyra.. Men men. Jag får komma ihåg detta och sedan unna mig lite som jag vill ha och behöver. Fast en diskmaskin blir det nog nu! Åhh vad glad jag är över att mamma har fortsatt betala denna försäkring för mig!



Tankar..

Just nu finns det väldigt mycket att längta efter. Men först och främst.. ja julen, men det var inte det jag tänkte på riktigt.. Utan mer flytten! Om ungefär två veckor kommer vi ta våra prylar och dra till Rödön!
 
Där kommer jag och Pether flytta ihop i vår egen lägenhet som bara är vår. Vi kommer tillsammans få fixa i ordning, bestämma vad vi ska ha för möbler, om vi behöver nått nytt, hitta vår gemensamma stil osv. Vi kommer kunna börja fixa lite smått inför det nya livet som kommer i slutet av april.. För här finns inte plats. Det kommer vara vårt hem! Där vi skapar vårt gemensamma liv utan rester av det gamla..

Jag ser så mycket fram emot det! Det ska bli så kul och spännande! Och perfekt för barnen! Känns rätt konstigt att säga barnen.. Men det kommer ju vara två. Underbart.

 
Där vi bor nu är ju samma lägenhet han delade med Agnes mamma. Inget ont om henne eller så, men det känns inte så bra eller kul när det hela tiden dyker upp sådant som legat i någon låda, bortglömt, gamla minnen, saker, bilder.. Sådant som varit hennes/deras. Så kan det ju vara även om man flyttat, men då ligger det förhoppningsvis inte så framme som... ja jag vet inte. Jag har tyckt att det har varit jobbigt med allt. Att acceptera att han hade ett liv före mig. Jag hade ju ett liv före honom också, kanske inte nå direkt seriösa förhållanden.. Inga barn.. Men ändå. Jag har väl tänkt på dem som "lyckliga familjen" med ett sött litet barn.. Som om dom hade nått mer än vi. Vilket de kanske haft eftersom de har fått barn tillsammans med graviditet, förlossning och allt som kommer sen.. Men det säger iof inte så mycket om förhållandet. Det har väl varit nån osäkerhet i mig på nått vis. Jag är inte ett dugg osäker på honom! Jag vet att han vill vara med mig och att vi har nått underbart. Och jag vet att man varken kan eller ska jämföra.. För det går inte! Men ändå.. Dock hade jag dessa känslor och tankar mer förut än nu. Jag har väl blivit mer säker på oss och på mig själv. Att jag duger och är bra.

Jag har en ständig påminnelse om deras förhållande. En väldigt söt och rar påminnelse som faktiskt gör att jag inte vill "radera" Pethers historia med andra tjejer. Hon är ju något gott som kom ut deras förhållande. Agnes :)

Det växer!

Magen växer faktiskt. Man kan se att livmodern nu räcker ovanför naveln! Märkligt och häftigt!

Jag önskar att den kan bli lite större och starkare så det kan kännas på utsidan när den rör sig och sparkar.. Pether har ju inte fått känna heller. Jag känner inte så mycket än, eller mer ibland och mindre ibland... Jag har i och för sig inte tid att känna efter så mycket, men det är rätt mysigt på kvällarna när man ligger i sängen och bebisen rör sig för fullt. Men snart lär det bli mer.. Och familjen kommer få känna hur den rör sig och sen se rörelserna på magen.

Jag tror jag har både sett och känt på utsidan av magen, men är lite osäker.. Så vi får se när det blir...


<3


Vi får se.

Jag har nu skickat iväg massa bilder på min vackra hud. Känns kul! Eller nja.. Men det är ju till försäkringsbolaget för att se om man kanske kan få lite kompensation för att man ser ut som att man konstant har vattkoppor eller något. Eller lekt med en bisvärm eller så. Vi får se. Kanske, kanske inte.
 

Storasyster

Fina Agnes som tycker detta ska bli så roligt och spännande!

 
Hon brukar fråga om bebisen rör sig, om den är lugn, om den ler och är glad. Nästan mer intresserad än Pether.

Mama Mio

Jag blev tipsad om detta av en vän. Ska tydligen vara bra!
 
Det är då produkter från Mama Mio som ska hjälpa huden att hantera en graviditet och minska risken för bristningar och andra kroppsliga obehag eller vad man ska säga. Jag har testat Tummy Rub och Boob Tube lite sen jag blev gravid. Har dock inte växt så mycket om magen än, så vet ju inte om det funkar för mig. Så, Tummy Rub är för att motverka bristningar och Boob Tube ska kunna hjälpa huden på bysten att återhämta sig efter graviditeten så de kanske inte behöver bli långa taxöron. Så vi får väl se hur det går!
 
 
De ska vara utan massa konstiga ämnen och naturligt. Så det är ju bra! De har fått bra recentioner så jag hoppas!
 
Sen är jag väl medveten om att man kan få bristningar ändå för det har med ärftlighet och annat och göra också, men man kan ju alltid försöka. Produkterna är rätt dyra, men är de så bra som de utger sig för att vara så kan det ju vara värt det. 

Halva tiden

Ja. Halva tiden har gått. Du är det bara lika länge kvar.

Här hemma syr vi och grejar massa. Det är ju roligt när man inspireras av nya tyger och ny symaskin.. Men det är lite annat som får lida då. Typ ordningen här hemma. Det är så stökigt! Dels på grund av flytten dels på grund av allt pyssel. Men så kan det vara!

Juligt!

Kokar lite kola. Pepparkakskola och messmörskola!
Torkad apelsin ska få agera pynt i ljuskronan i köket.
Lite glögg på det så kanske man börjar tro på att det snart är jul.
 

:/

Kära Haj Sand Olsson. Sparka på du. Men du får gärna fortsätta när man lägger dit en hand, för då blir du helt plötsligt lugn? Eller...

Bola!

Jag har köpt en väldigt söt och fin sak till mig/bebis. Det är en Mexikansk bola, ett smycke som man hänger långt ner på magen. Det pinglar lite lätt när man rör sig och det ska bebisen kunna höra. Detta ljud kan sen lugna bebisen i magen och efter födseln. Bebisen ska kunna höra och känna igen ljudet efter v 20 (är i v 20 nu, 19+5). Agnes tycker om den och sitter gärna och pinglar för bebisen. Det är väldigt sött tycker jag!
 
 
 
Jag tror att Agnes börjar förstå på riktigt.. Eller kanske i alla fall. Hon pratar mycket om bebisen, att den inte kan prata och att den tränar sig genom att sparka och slå, men att den är så liten att man inte kan känna det på utsidan (återberättande av vad vi berättat för henne..). Hon sjunger för den och idag kände hon på magen och försökte hitta var bebisen låg. Jag visade var hon skulle känna och hon tyckte det såg konstigt ut när jag drog in magen så man tydligt kunde se var livmodern är. Vill också nämna att det ofta är hennes initiativ! Jag brukar nämna bebisen lite då och då, berätta något eller visa något men hon själv kan komma med stetoskopet och vill lyssna (även fast man nästan inte hör något), fråga om bebisen är glad i magen eller bara slänga ur sig en kommentar "Jag tycker om dig, bebisen och Pappa!!!" och kasta sig i famnen på mig. Jag däremot försöker att inte prata om bebisen hela tiden dels för att Agnes inte ska behöva längta hela tiden och dels för att man kan ju lägga lite fokus på Agnes också. Eller på annat. Men hon verkar mer och mer peppad på att få bli storasyster och det är så skönt! Hoppas verkligen att hon även är positivt inställd när Hajen fötts. Jag försöker förbereda med att bebisen kommer vara tråkig! Bara sova och kanske skrika i början och att det kommer dröja länge innan den kan gå och prata. Så.. vi får se. 
 
Nä, tror vi ska lägga lite mer fokus på flytten nu.. Det är ju den omställningen också. Mycket som händer för en 4-åring, men det kommer inte vara några problem tror jag. Omställning för mig och Pether med så klart. Vi har mycket att göra. Först klara skolan sen flytt och jobb för mig! Bara en månad innan jag ska börja jobba. Känns sjukt! Och lägenheten! Jag längtar så nu till flytten för här är det ju konstant kaos med kartonger och saker överallt. Sen lite pyssel och sånt på det. Perfekt!
 
Nä nu ska jag sova. OverAndOut!

Mössa

Testade sy en mössa. Eller sydde faktiskt två men den första blev fel så jag fick göra en ny. Felet jag gjorde på den första var att jag hade tyget åt fel håll så det blev stumt vilket gjorde att den blev för liten och stretchade åt andra hållet. Men nummer två blev bra! Kanske liiite liten för Agnes, men får göra en större åt henne sen. Och kanske fodra den. För denna är även för kall nu. Men kul att det inte var så svårt!
 

Köpstopp.

Härmed utfärdar jag ett köpstopp på mig själv!
Jag sitter och spenderar pengar som vi bör spara till de lite tuffare månaderna vi har framför oss. Ja, det kanske låter som att jag handlar JÄTTEMYCKET! Riktigt så är det inte.. Men nu är det dags att hålla i slantarna lite mer.

Får dock köpa julklappar, fast jag har planerat att inte köpa några fler. Jag har spenderat nog med pengar på julklappar i år tror jag. Eller?
 
Idag har jag i alla fall beställt lite muddväv och trikåtyg så jag kan prova sy nått barnplagg. Typ vantar eller nått. Det kan ju vara kul! Känns så trist att ha en overlock men nästan inga tyger. Eller vi har tyg, men inget som passar till det jag vill göra nu. Det jag beställde från ebay har inte hunnit komma än, men det kommer väl snart.
 
Vi har lånat hem lite tidningar från biblioteket för att få lite inspiration till vad man kan göra. Där såg jag ett tipi (tält) som jag ska göra! Det ser så mysigt ut!
 
Hittade ett liknande på nätet. Jag lär göra något liknande, men vi får se! Ska få tummen ur bara...
Lånad bild från Pastill
 
Nu ska jag och Pether kika på en film. Hejhej
 

Tossor

Testade nya symaskinen och den levde verkligen upp till förväntnignarna jag hade! Vilken bra maskin! Nu gäller det bara att lära sig alla finesser så ska ju detta bli superbra!
 
Mitt första alster på denna maskin: Ett par fleecetossor.
Helt okej resultat, men ovan som man är så har de sina skavanker, så de får bli till min bebis. Får prova göra några till så man kanske antingen kan sälja eller ge bort i present

 
Har du något tips på vad man kan sy?

Att tala med blivande storasyster!

Agnes, den stora tjejen här hemma. Hon är ju så härlig!
 
Hennes mamma och pappa gjorde slut, flyttade isär och mamma träffade Ronny som också har en dotter som är ett år äldre än Agnes. Sen träffade hennes pappa en tjej. Den tjejen är jag. Agnes och jag kom väldigt bra överens redan från början. Hon accepterade direkt att jag kom in i bilden, snodde lite av pappas uppmärksamhet och så småning om flyttade in. Så vitt jag vet har mammas nya också välkomnats med öppna armar av denna lilla tjej.
 
Hon har aldrig uttryckt något misstycke om mig eller att jag är tillsammans med hennes pappa. Hon verkar nöjd och glad över det även fast vi inte alltid är sams. Jag har hört att barn som har föräldrar som separerar och sedan träffar en ny partner har lättare att acceptera det om barnet är yngre än 3 år. Agnes var 2 år när de flyttade isär och skulle fylla 3 när jag och hennes pappa träffades. Så vi hann precis! Fast man vet ju aldrig. Det hade säkert kunnat gått bra ändå.
 
Jag var lite orolig i början. Tänk om hon börjar protestera eller inte tycker om mig. Så kanske detta förhållande inte hade funkat. Men oj vad bra det har gått! Hon ser mig som en del av familjen och hon pratar om vår familj som Pappa, Agnes och Elin! Till och med när jag tjatar och bestämmer eller när vi är osams så vill hon vara med mig (ibland...). En gång när hon var trött, gnällde, lyssnade inte och grät när vi skulle borsta tänderna så.. även fast det var jag som tjatade så var det jag som skulle hjälpa henne (tyckte hon)! Jaha tänkte jag och gjorde väl det, men det var inte så kul att göra det på en trött och gnällig Agnes. Tillslut så gav jag upp (när vi vär färdig), men hon tog mig i handen, fortfarande med tårarna forsande och tyckte att jag skulle läsa. Jag frågade då bara om hon inte ville göra det med pappa.... "Men Elin! Du tycker väl om mig även när jag gråter och gnäller?!" och helt plötsligt hade vi båda glömt hur jobbig tandborstningen hade varit!
 
Agnes kallar mig för sin kompis. Till och med bästa kompis ibland. Vi brukar inte säga bonusmamma eller styvmamma. Jag tror att Agnes har haft lite svårt att förstå vem jag är. Vi brukar förklara att jag är kär i hennes pappa och är tillsammans med honom och att jag är Agnes kompis. Det är först nu hon verkligen verkar förstå. Jag har sagt att man KAN säga bonusmamma, precis som hon säger att Ronny är bonuspappa, men att vi inte måste göra det eftersom Agnes har en riktig mamma så hon behöver inte en bonus. Jag finns där i alla fall! Som en vuxen vän som bestämmer ibland och det verkar hon vara helt okej med. Men vill hon kalla mig bonusmamma får hon väl det, men vi brukar inte det.
 
Här om dagen sa hon "Elin, du är min KOMPIS med min lillasyster eller lillebror i magen! HAHAHA Vad konstigt!" Men sen sa hon nått om att det är för att jag är tillsammans med hennes pappa som det är så.
 
Hon kommer verkligen bli en bra och stolt storasyster. Igår kväll när hon skulle sova så låg hon och sjöng för bebisen och berättade att hon skulle lära bebisen sjunga My Little Ponny när den lärt sig prata. Sen ikväll ville hon lyssna på bebisen med stetoskop.. Tyvärr så hört det nästan ingenting med det så jag tog fram telefonen så hon fick lyssna genom appen jag skrivit om tidigare. Snacka om stora ögon på den tjejen då! Vi lyssnade i säkert en halvtimme! Fast inte bara på bebisen, utan även våra egna hjärtan och andetag. Men det tyckte hon verkligen var häftigt!
 
Jag är så glad att vi kommer så bra överens och att vi har det så bra tillsammans!
 

Aj..

Jag har ont i huvudet. Har haft ont i typ 3 dagar nu..
Vet inte vad det beror på, men får kolla med barnmorskan imorgon.

Hemma har vi bara Ipren, som man inte ska äta när man är gravid.. Sen hittade jag flytande alvedon. Alltså.. Blää!
Jag har verkligen väntat in i det sista för att inte behöva ta något mot huvudvärken, nu orkade jag inte mer. Det ska ju vara i princip riskfritt att äta lite alvedon för bebisen.

En shot och usch. Pether får köpa tabletter istället. Kan ju behövas mer sen. Men jag hoppas att det går över!

Ultraljudet

Idag var det äntligen dags!
Vaknade runt halv 8 med ett ryck.. Sen var det lite svårt att somna om när jag kom på vad vi skulle göra.
 
Vi hade ju planerat att ta med Agnes.. Men hon hade inte alls mått bra imorse och hennes bonussyster hade även kräkts.. Så det kanske skulle vara dumt att ta med någon som kanske också var magsjuk på sjukhuset eftersom Agnes inte mådde så bra heller. Så typiskt.. Gjorde lite ont i pappahjärtat tror jag.. men hon ska få lyssna sen om hon vill. Det kanske även kan vara lite svårt för henne att förstå även om hon är med och ser när den rör sig och så. Men det är ju till och med svårt för mig att förstå.
 
Vi åkte iaf dit och äntligen blev det vår tur. Blågel på magen sedan fick vi se Hajen! Nu är det ju bevisat att det inte är en haj, för den hade två armar och två ben, ett huvud och allt som en människa ska ha! Den rörde sig för fullt och gäspade! Vi fick se pupillerna, ögonlocken, näsborrarna och massa annat som inre organ och sådant.

Det var väldigt häftigt! Jag vill se mera! Fick ändå ligga lite extra länge för det var en läkarstudent som var med och ville prova lite. Han hade aldrig testat göra ett ultraljud och undrade om det var okej.
"Ehh ja, jag kan ligga här hela dagen! Alla får prova!" Helt underbart!
Bilderna fick vi gratis för att de använt mig som testkanin! Ja, det var ju så synd för mig! Eller :P
Vi kollade inte vad det kan tänkas bli för kön. Det får bli en överraskning! Pether är väldigt bestämd på en punkten! Och för mig kvittar det... Så det blev inte så!
 
Jag kan se en viss likhet på munnen med Agnes/Pether som liten..?
 
 
Jag är fortfarande helt lyrisk över detta. Så kul var det!
 
Men efteråt tog jag och Pether en sväng på stan och åt lunch sen kollade vi på bebis och barnkläder och saker. Både Agnes och Hajen fick lite grejer.
 
 
En body med randiga tajts och en mössa med öron till! Fick bli st 68 eftersom vi har så sjukt mycket kläder i ministorlekar. Det blev även ett par tossor och ett fotoalbum.
Agnes fick en lite tjockare klänning. Kan ju vara skönt för henne som ofta vägrar annat hos oss.. Sedan blev det två vanliga tröjor att ha under klänningarna och strumpbyxor.
 
Jag gillar hennes intresse till olika saker. Först när hon kom hit så visade vi bilderna från ultraljudet och hon sa bara "Ja, det är i Elins mage... Vad är det där?!" och pekar på adventsljusstaken.. Aja :P Hon blev lite mer intresserad sen när vi berättade lite mer om hur det gått till och vad vi hade sett. Men det är väl svårt att förstå.. det är det ju fr mig med! Helt sjukt känns det! Men så bra!
 
Ikväll ska vi mysa lite och sy lite! Fick ju hem vår nya overlock idag! Trevligt! Nu ska man bara lära sig att använda den. Bara att trä den känns ju som en väldigt komplicerad uppgift, fast det ska nog gå bra. Var ner på biblioteket och lånade lite tidningar med olika mönster och pyssel i.
 
Känns ju väldigt bra att man fick med MASSA saker till den och gratis leverans från England och ändå typ halva priset mot vad den kostar i Sverige. Tack Fia för tipset!
 

Men..

Sitter i väntrummet. Snart ska vi in på ultraljudet. Då sitter de nån här och pratar om vattenskalle och missbildningar, kejsarsnitt och annat. Ja men tack för lite mer oro så här inför.


Spänning

Ligger i sängen och försöker sova. Imorgon är det dags. Så ska vi få se om det är en Haj eller bebis.

Jag har haft lite funderingar kring fosterrörelser. Jag har ju känt Haken röra på sig tidigare, men inte speciellt mycket de senaste dagarna.. Eller alls. Det är ju fortfarande svagt och knappt märkbart än. Men det är i alla fall så att det inte alls är ovanligt att man inte känner det på några dagar till och med såhär tidigt. Så.. Det är säkert lugnt!


Glögg

Här har inget julpynt kommit upp än. Ska väl kanske försöka ordna lite hema idag och jula till det lite. Men det är lite rörigt.. Börjat packa lite smått inför flytten, så det blir nog inte så väldigt juligt här i år.

Att göra:
Städa
Julpynta
Baka
Packa
 
Något vi faktiskt redan gjort är glögg! Det blev gott.
 
Imorgon är det dags. Spännande!!

RSS 2.0