Ibland har man kul med en dator med kamera.



Jag och Anges roade oss med att leka med min dator. Hon tyckte det var SÅ kul! Vi är lejon och tigrar..
Grrr... Haha vad fina vi är!
Ont i huvudet.... Och KÄR! Hjärtana var nog favoriten
Tyckte att det var roligt att Agnes gick och tittade sig i spegeln för att se att hon inte såg ut så..
Vi är så kära! Agnes tyckte det var så kul och mysigt! "Elin, nu tar vi den så vi bli kär istället" när hon vill ha hjärtan

Bröd.

Bakade bröd idag. Det var gott. Och det ser gott ut! Har faktiskt hittat ett riktigt bra grundrecept för bröd. Najs!



Grave of the Fireflies.

Igår såg jag filmen Grave of the Fireflies (Eldflugornas grav). Pether hade sagt innan att den är hemsk, men ingen gråtfilm.. Det var ren lögn. Jag har aldrig gråtit så mycket till en film.. någonsin? Ialla fall inte på flera år.. En väldigt fin och bra film! Men oj vad jag grät. Och i eftertexterna fortsatte bara tårarna att komma.. Och när jag skulle väcka Pether (som somnat bredvid mig) så ville jag bara gråta lite till. Men den var så fin och hemsk på samma gång. Jag brukar inte gråta till filmer. Eller vissa filmer, men då kommer ofta bara en liten tår.. Denna gång kunde jag inte hejda det och jag grät som ett barn. Men skönt var det faktiskt. Hehe så kan det vara. Rekomenderar ialla fall filmen till er :) Kan även tillägga att den är tecknad, men det är ingen barnfilm. Och den är verklighetsbaserad.



Här kan du läsa mer om den.

Jahopp.

Tänk vad ofta jag uppdaterar med intressanta saker. Fast jag var inte vad du som läsare tycker är intressant iof.. Men denna blogg handlar ju om vad som rör sig i mitt huvud. Eller inte riktigt för skulle den handla om den så skulle nog den vara helt sjuk! Haha

Jag antar att det inte bara är jag som tänker på saker som kan anses lite udda.. Och det kanske inte är nått man skriver om? Aja.. en parantes i mitt liv.

Idag tänkte jag plugga. Det blev inte riktigt så. Eller jag fick ytterst lite gjort och sen hade jag tvättstugan och pratade med systeryster i England. Snart åker jag och herrn dit och det ska bli så trevligt! Vi har bokat resan och allt. Så då blir det lite tid i Birmingham och lite tid i London. SuperAwesome!

Jag hann även sy lite idag. Jag har varit så sygen på att sy någon ting i flera veckor men har inte kommit på vad jag vill göra... Och idag kom jag på att jag skulle ta en "gammal" handduk (eller snarare en som aldrig används än att den är gammal...) och göra något av. Tidigare har jag gjort några haklappar av handdukar, men jag har inget behov av dem och jag säljer ju inte direkt på det viset.. Så jag tog och gjorde ett litet gosedjur istället! Det kommer nog få lite mer detaljer vid ett senare tillfälle, men jag tänkte bjuda på en bild nu ändå.

Tänk vad man kan göra av en handduk....

Sen äre ju så att vi har ett växthus som jag går och petar på och pillar med.. Men jag tycker det är så skoj!

Här har vi busktomater, physalis, minigruka och timjan.

Bara det kan sluta snöa nån jädra gång kan vi börja greja ute. Jag vill göra det NU jue...
Nä det var nog allt för idag... Eller kan komma med onödig fakta om att vi har spelat lite nya spel ikväll. Trevligt trevligt!

Jag fixade även för ovanlighetens skull middagen!

Risotto Frutti Di Mare! Mmmm.....
Tack å hej!

Glass!


4 portioner
200 g krusbär
1 dl strösocker
1 msk vatten
1 äggvita
3/4 dl florsocker
1 dl vispgrädde
Häll krusbär, socker och vatten i en kastrull. Koka tills krusbären mjuknat. Mosa bären genom sikt. Låt det sedan stå och kallna.
Vispa vitan till hårt skum och vispa grädden (separat!). Rör ner florsockret. Vänd ner bärmoset och grädden. Frys.
Ett mycket enkelt och bra glassrecept!
4 portioner

200 g krusbär
1 dl strösocker
1 msk vatten
1 äggvita
3/4 dl florsocker
1 dl vispgrädde

Häll krusbär, socker och vatten i en kastrull. Koka tills krusbären mjuknat. Mosa bären genom sikt. Låt det sedan stå och kallna.
Vispa vitan till hårt skum och vispa grädden (separat!). Rör ner florsockret. Vänd ner bärmoset och grädden. Frys.

(Recept hämtat från ICAkuriren)

Jag tror säkert att det fungerar bra att använda andra bär istället får krusbär. Jag ska prova göra på rödvinbär också.. Men de har fryst ihop till en stor klump så det är svårt att ta bara lite av det..
Första gången jag gjorde denna glass hade jag ingen grädde i och jag bytte ut strösockret mot stevia. Det kanske man inte ska göra då det smakade lite sötningsmedel :/
(Det är ett helt naturligt sötningsmedel från växten med samma namn)
Eftersom jag inte hade någon grädde då så blev den lite mer sorbetaktig och det funkade också! Men Agnes tyckte den blev lite sur. Jag och Pether tyckte den var okej! Men i fortsättningen ska jag ha grädde i då den blev lite mildare.

Sjuk.

Självklart att man ska gå och få feber då. Men mår ändå faktiskt okej än så länge. Lite honungsvatten och film så ordnar det säkert upp sig. Är bara lite orolig över att jag lyckats smitta någon liten stackare på jobbet.. 

Denna vecka har jag fått tagit hand om Pether som varit sjuk, och nu får han ta hand om mig. Bra att han hann bli frisk i alla fall.

Men nu till något roligare! Jag och Agnes har gjort glass! Vi gjorde det på krusbären vi plockade i somras som vi inte kommit på nått annat användningsområde för. Vet dock inte än hur glassen smakar.. Ska ta reda på det. Kanske även lägger upp receptet här om den är god.

I samma veva slängde jag även ihop lite rödvinbärsisglass. Hade tänkt att göra lite fruktigare än det blev, men de var så dåligt rensade bär så jag ville inte puréa dem. Ska även prova göra rödvinbärsglass på samma sätt som jag gjorde krusbärsglassen, om den blev bra.

Och oj vad det växer i växthuset! Zucchinin börjar få det riktigt trångt.. Får ordna det nån dag när jag orkar.....

Ha de bra! Adjöken

Växtligheter.

Nu är växthuset nästan fullt! Det är massa grönt och gott där. Det växer så det knakar.

Just nu bor det följande saker där:
  • Zucchini
  • Minigurka
  • Busktomat
  • Paprika (eller kanske chili.. fröna hade visst blandats)
  • Persilja
  • Timjan
  • Basilika
  • Physalis
och i kylen gror rosmarin..

Vi ska även sno lite mer utrymme i rabatten. Där ska det få bo:
  • Zucchini (planterar ut den från växthuset sen)
  • Gul lök
  • Sockerärter
  • Morötter
  • Rädisor
Plus det som redan finns:
  • Rabarber
  • Gräslök
  • Persilja (om den överlevt vintern)
  • Tulpaner
  • nått mer grönt...
och säkert massa annat gott och som kanske köps eller som glömts :)
Alla kryddor och örter ska få bo ute i sommar också.

Jag tycker det är såå härligt med sådant!



Hus.

Nu vill jag flytta. Fast jag vill bo kvar också.

Jag vill ha hus med trädgård, växthus, altan, en gräsmatta, grillplats, yta inomhus.. Rum för oss. Rum för Agnes. Rum för skapande. Rum för massor! Jag vill det nu.

Ja vill ha mitt eget att rå om. Eller något som är vårt kanske då eftersom jag inte tänkte flytta själv.

Jag har massa saker som växer i köket och tänk hur det hade sett ut om vi hade hus med trädgård.

Så det är bara att börja spara då.. Har ca 43 kronor i spargrisen.. Om inte någon där ute vill ge mig ett hus :) Det skulle uppskattas!

Pac-Man


Ännu en mobil.

Tat.

Idag har jag varit ute på Mans Ruin och fått lite bläck på benet. Det har även min kära vän gjort. Lite gruvsamt innan men när man väl sitter i stolen går det ju bra! Sugen på att göra fler nu, men det får vänta ett tag tror jag. 


Nu ska jag och herr P spela lite Super Mario Galaxy 2!

Odling.

Idag har vi varit ute och köpt 4 st 50L säckar jord för bara 80 spänn! Najs att vi kom på att vi skulle på plantskolan när de hade 20års jubeleum :) Så nu ska här fixas i rabatten med massa gotta i sommar! Och i växthuset växer det masso nu.

RSS 2.0