Livet.

Saker och ting börjar faktiskt ljusna och ordna sig.

För typ två veckor sedan var det massa saker som bara kom och lades på hög.. Det såg inte ljust ut. Försökte se positivt.. men det var inte så lätt. Men nu verkar livet ordna sig.

Jag har kommit in på en sommarkurs så jag kommer läsa 50 %! Det betyder att jag får pengar så jag klarar mig och jag får vara lite ledig! Underbart! Kanske behöver jobba lite så man kan göra nått mer än bara betala räkningarna.

Jag har även precis betalat räkninen på 10.000 till CSN.. Är dock inte skuldfri men kronofogden kommer i alla fall inte och knackar på. Där rök mina sparpengar och lite till... Känns såå onödigt!

Huden känns bättre. Fattar inte varför det är så illa i Härnösand. Nu är det på en hanterbar nivå i alla fall.
Resten av veckan jobbar jag. Det ska bli trevligt!

Om två veckor åker jag och min kära till England. Det ska bli så skönt och mysigt. Ser framemot det jättemycket! Kanske ska planera in en romantiskt picknick påvägen ner också.. Jag vill åka nu!

Jag ser framemot denna sommar överhuvud taget! Alla varma dagar i gräset med fina vänner eller regniga dagar i soffan.

Vi har även grävt ut en litet grönsaksland ute i Lötbacken där Jontes mamma har ett hus. Där ska vi få plantera massa gotta!


Nä nu ska jag göra nått annat! Tjaoo

Ljus.

Idag har jag tillbringat dagen till att göra lite nya ljus.

Är väldigt nöjd med resultatet!


Grönt i köket!

Växer och växer!!


Det är inte dumt! Men det är lite trångt och man ser varken ut eller in nästa i köket!

...

Jag vet inte varför men det var tungt att åka till Härnösand. Kändes verkligen tungt. Känns bättre nu och imorgon åker vi hem. Jag är så glad att jag har vänner här och att vi har kul! För det har vi! Det är dom som gör hela vistelsen!

Dock blir jag snart galen.. Vill slita min hud åt helvete. Vill inte ha den och nu är det värre än på länge. Min läkare säger att det hjälper att prata om det.. Det är så psykiskt jobbigt och stress och oro ger bara värre eksem. Eller det blir inte bättre av det iaf. Så att prata mycket om det och typ acceptera att det är som det är kan hjälpa och faktiskt minska eksemen. Det är nog den första som verkligen sagt och uttryckt att den förstår hur jobbigt jag har det. Inte bara för att det kliar utan för att andra ser såren.. Och jag ser.. Sen känner man sig inte sexig direkt. Så man kanske bör lyssna på det rådet..

Jag tror inte att någon förstår. Idag kokade armarna.. Fick även nässelutslag. Att huden sväller alltså... Fick spola av mig i kallvatten för att inte börja grina. Sen smörja med Aloe Vera som lindrade lite. Jag orkar inte med detta nu.

När ska jag få må bra?


Squashbiffar.

Man kan göra biffar av squash!

En squash, medelstor
Ett ägg
100 g fetaost
Lite mjöl (i receptet stod det ca en halv dl men jag tog bara lite och la till lite ströbröd)
En vitlöksklyfta eller två..
Lite chili eller Sambal.
Kryddor av det slag du tycker är gott

Jag gjorde såhär:
Riv ner squashen grovt och blanda allt! Stek i mycket olja på mellanhög värme. Jag tyckte det var enklast att ta en sked och klicka ner lite i taget o stekpannan då man inte kan forma dem som biffar innan. Vänd när de blivit fast och fått fin färg på undersidan.

Vi åt en stor sallad och tzatsiki till. Mmmmm
(de kanske ser lite svart ut, men de blev liite välstekt fast det är mest filtret på fotot som gör det mörkare)


NoPoo

Daniela tipsade mig om denna sida! Jag gillar verkligen idéen!

NoPoo!

Denna sida handlar om att man kan använda annat än kemikaliefyllda schampoon, tvålar, deodoranter etc. Massa intressant och bra!
Jag tror inte vi behöver alla produkter vi använder hela tiden!!

Jag använder väldigt få dagliga produkter. Har ingen ansiktstvätt, använder nästan aldrig parfym, har en kristalldeo (fuskar dock med rexona ibland... skärpning!), tvättar mig med riktigt tvål (fast och eko men har inte kollat helt vad den innehåller).. Kläderna tvättar vi ofta med tvättnötter och någon gång ibland med naturligt och miljövänligt tvättmedel.. Men däremot utsätter jag min hud för starka steroider pga mina eksem. Det gillar jag inte.. men måste faktiskt. Sen använder jag säkert massa onödigt skit..

Det hade ju varit underbart att kunna tvätta hår och sig själv utan massa strunt. Tvätta ansiktet med honung! Det ska jag prova!

Jag känner dock att jag kanske inte kommer följa allt, men det är absolut tänkvärt! Och vi utsätter oss för massa onödiga produkter hela tiden.

Jag har inte så bra hud med mina eksem, däremot har jag nog ganska bra hy.. och jag tvättar mitt ansikte med vatten.. Och med tvål om jag står i duschen eller mot all förmodan sminkat mig (vilket jag i princip aldrig gör).

På sidan No Poo står det även vilka ämnen man bör undvika i sina skönhetsprodukter och varför.

Och hur många rengöringsmedel står i ditt städskåp?
Man klarar sig långt på såpa, bikarbonat och ättika.. Jag använder även galltvål och avkok från tvättnötter, som man även kan använda som schampoo.. Skulle du våga prova det?

Skapande.. På låg nivå.

Idag har jag sytt gardiner. Väldigt avancerat. En raksöm per längd. Men de blev helt okej. 

Sen fick vi jättefina blommor idag på vår sista teaterföreställning! Kom då på att vi inte har några krukor i sätt storlek som skulle passa på bordet så jag tog lite tidningspapper och lindade runt som en tillfällig lösning och det såg inte alls tokigt ut! Tycker jag då... Men då kan man göra! Tänkte att jag ska sy överdrag till krukor någon gång när jag får lust. Då behöver man ju inte byta krukorna om de är fula eller så.. Bara överdraget.



Hantverksmässa.



För er som inte vet det så har vi haft en liten teatergrupp (som en skoluppgift då)... Då har vi åkt runt till olika förskolor och visat upp en teater som vi själva har skrivit. Det har varit riktigt kul! Tack alla inblandade!

Pether, Sara, Råsa, Marie och jag har då gjort detta tillsammans och vi ska lätt fortsätta tycker jag! Iaf lite som en hobby..

Teatern handlade om häxan Sosarora som är dum och skräpar ner. Hon är inte snäll alls, men får lära sig hur man är snäll och vad man ska göra med skräpet. Jag tycker det var en väldigt bra teater!


Uppdatering.

Mina Gurkor!

Bästa tårtan.

Sara och Robin kom med kanske världens finaste tårta. Helt utan anledning. Det är bland det finaste någon har gjort för mig <3


Odling.

Det växer så fint här hemma. Tur det så vi har något att äta i sommar..

Tomatplantan börjar blomma.

Gurkan har nu tagit över hela växthuset. Håller även på att fixa lite sättpotatis.
Ute har vi grävt ut lite i rabatten och gjort ett minigrönsaksland.
Där har nu en zucchini fått en plats, sen har vi även sallad, rädisor, morötter, lök mm.
Det har börjat titta upp lite gröna blad i jorden så det verkar bli någonting i alla fall!

Idag var vi även lite busiga och grävde ner lite sättpotatis bland buskarna här i området. Grafittiodling is the shit!

Vi har också köpt en ny bok som verkar vara väldigt bra och matnyttig, speciellt om man bor som vi gör.
Många bra tips och idéer!



Nu ska vi smaska på lite rökt renhjärta och dricka en god öl.
Ja! Jag vet att det är torsdag, men man får ta en väldigt god porter då. Sådeså!

Funny

Inte nog med allt som redan jävlas så har Funny en tumör i tutten..
De vet inte än om det är god eller elakartad. Det får vi veta på tisdag.
Då ska hon operera bort den, och hela tutten kanske måste följa med.
Jag har en känsla av att det kommer gå bra, men det känns ju inte kul.
Fina hunden.

<3

När det är lite tungt så är det bra att ha någon att luta sig emot.. Han är helt underbar.

När jag bara är grinig, sur och jävlig så säger han inget.
Blir inte sur och grinig själv. Klagar inte.

Han kramar om och visar sitt stöd.
Han visar uppskattning.
Han ger komplimanger.
Han försöker muntra upp mig.
Jag är så glad att jag har honom. 

Jag försöker att inte vara sån.
Men jag är bara människa ju och nu händer så mycket och tankarna bara springer runt..
Men det börjar kanske lösa sig. Hoppas..

Ibland går det bra.

Jag brukar vara lite negativ kanske, men försöker se positivt på saker och vara positiv. Men just nu är det svårt för det går så illa för mig hela tiden känns det som. Jag har väl haft det för bra en period så det är dags att bli straffad för det...

- Min hud mår inte speciellt bra just nu. Speciellt när vi var i Härnösand.. Det är ju ett kapitel för sig men ja..
- Jag och Pether åkte för en gångs skull ut själva och drog till Tännforsen och hade det mysigt. Fick punka.. Happ då bör vi väl byta alla 4 däcken då det nog ändå behövs.. Det är ju några kronor...
- Jag har inte kommit in på någon sommarkurs och jag har inget jobb i sommar..
- CSN vill ha tillbaka tiotusen nu den sista. Ja. Men vad sägs om det.

Det är nu man skulle varit född med en silversked i röven och bara litat på att någon annan tar ens problem från en. Jag vet att det kommer lösa sig.. Det är bara pengar. Bara typ skitmycket pengar som jag inte har eftersom jag inte får så mycket pengar.. Men just nu känns det jävligt tungt..

RSS 2.0