3330g och 51cm kärlek

Imorse, 30/4-13 kl 03.52 föddes han. Min son! Sen han kom tillvärlden har han varit så lugn och glad (sovit mest). Just nu sover han på mitt bröst efter lite amning. Men vad heter han?!

Han har så långa naglar så det var tur vi hade med vantar åt honom så han inte river sönder sig. Jag kallar honom för Scratchy, så kan jag vara Itchy! Nu ska vi vila lite han och jag medan pappa hämtar storasyster.


Hängslen

 
Är inte supernöjd, men ganska. Vill att byxorna ska vara pösigare, men gjorde dem lite små kanske. Men det blir säkert bra ändå. Ska nog prova göra nån kjolvariant också. 

Ingen bebis..

Idag är det den 29/4 och fortfarande ingen bebis. Jag mår fortfarande bra men tycker det börjar bli lite drygt. Bara 2 dagar över och det känns som en evighet..

Era gissningar:
 
Ingrid: 29/4, flicka
 
Granna: 30/4, pojke
 
Karin: 2/5, pojke
 
Fia: 6/5, pojke
 
Patte: 29/4, pojke
 
Frida: 25/4, pojke
 
Göran: 2/5, en "Olle"
 
Jenny: Hon tror att det blir en bra människa :)
 
Agnes: 25/4, hon vet inte! "Det spelar ingen roll" fast jag tror hon mest är inne på en tjej!
 
Pether: I maj.. Ev en kille :/
 
Elin: Snart........
 
Helene: 28/4, pojke
 
Ninnie: 28/4, flicka
 
Sanna: 7/4, flicka
 
Ellinor: 30/4 eller 1/5, hajpojke :)
 
Sandra: 3/5, pojke
 
Emmeli: 27/4
 
Anna: 7/5
 
Ante: 30/4

v41!

 
Ja.. Då är vi inne på v41. Bf igår men ingen bebis ville komma. Först när jag blev gravid så var det beräknat 29/4 men blev flyttad hela 2 dagar på UL! Så det kan ju kanske vara så att den första beräkningen stämmer. Vi får se.
 
Jag har i alla fall faktiskt haft lite känningar inatt, men jag har ändå inte höga förhoppningar. Haft sammandragningar ganska regelbundet och tätt.. Inte som sammandragningar jag haft tidigare, utan mer som att de gör lite ont.. Eller inte ont heller men de känns.. Förvärkar kanske? Och det kan ju börja lååångt innan bebis tänker komma ut. Det gjorde i alla fall att sömnen inte blev som man hoppats. Låg vaken länge och kände efter, funderade och tänkte. Lite otäckt är det ju när man inte vet riktigt vad som händer och när det kommer hända på riktigt! Det känns i alla fall positivt att jag känt någonting i alla fall! Idag är det lugnt igen.
 
Fick även en liten panikattack igår kväll för jag visste inte om jag kände bebisen mindre än vanligt. Och den var ju stilla när jag började känna efter.. Blev lite rädd och försökte komma ihåg alla gånger man käns bebisen under dagen. Jag känner den så mycket nu så jag tänker ju inte på det som förut och är väl inte alltid medveten om att den rör sig. Det blev alltså svårt att komma på hur mycket den verkligen hade rört sig.. Den vaknade i alla fall efter en stund och rörde sig livligt.. Så idag ska jag försöka tänka mer på det men jag tror att den mår bra där inne..
 
Nu ska jag försöka spöka ut Agnes för hon ska på Monster High-kalas... Har ingen aning om vad det är men jaja.. Vi får se hur det blir

Mat och odling

 
Jag älskar vårt köksfönster! Vi har massor av fina växande saker, en fantastisk utsikt och massa gott!
 
Planterade en lök som börjat gro. Man kan ju använda det gröna i sallader och sådant. La dit några vitlökar för att se om de vill gro lite också och göra samma sak med dem. Vitlök ska ju planteras på hösten helst om man vill ha nya vitlökar av dem, men det gjorde inte jag ifjol.. Men man kan använda dem som en ört! Prova du med vettja! Har den börjat få en grön svans så tryck ner den i en kruka.
 
Jag tycker ju som du kanske förstår att det är väldigt roligt att odla och jag tror att alla kan om dom vill. Man behöver ju inte ha några stora odlingar, men lite smått sådär. Örter till exempel är perfekt. Vi har persilja, basilika och timjan som vi sått, sen köpte vi en kruka rosmarin igår för de är väldigt omständig att odla tycker jag och förra året blev det bara 2 små ledsna kvistar. Men det är ju absolut ett alternativ att köpa färdiga växter från någon plantskola eller affär och sedan försöka hålla dem vid liv.
 
Har börjat lite smått ute också nu och hoppas att det inte är för kallt (min sallad dog av kylan, men jag åt upp nästan allt innan). Har satt upp vårt pytteväxthus ute på balkongen så växterna får bo där inne tills det blir lite varmare. Där ute har jag smultron, lök (som det inte går bra för.....) sockerärt, solros, luktärt, vitkål, broccolli, kålrot, tomat och aubergine. Har även provat sått lite squash.. Sen har jag squash, gurka och fänkål som jag tar ut på dagarna och låter stå inne på natten.. Detta för att vänja dem lite successivt med kyligare temeraturer. Gurka och squash är väldigt känslig om man ställer dem för kallt.. Förra året dödade vi ett antal squashplantor genom att låta dem stå ute direkt. Men de vi sådde direkt ute mådde hur bra som helst för att de härdades ju direkt när de grodde.
 
Idag fick vi hämta vår beställning från EKOBESTÄLLARNA! Snacka om att Agnes var nöjd över att få prinskorv och pastahjul! Jag och hennes pappa var också nöjd. Prinskorv, vitlökskorv, köttfärs och ägg. Perfekt! Och allt från Jämtland, eko/krav och djur som mått bra! 
 
Bebisen har inte visat att den är sugen på att träffa sin familj ännu.. Känner väl lite tryck och stickningar men inget som tyder på att den vill ut.. Vi kanske får vänta till nästa vecka då.. Eller veckan därpå.......
 
Just nu har bebisen hicka så hela jag hoppar. Det är en väldigt speciell känsla måste jag säga. Jag är trött och insåg precis att klockan är halv tolv.. God natt du fina människa!

Grönsakspåsar!

 
 
Vi använder ofta tygpåsar när vi handlar, men det blir ofta många små plastpåsar för frukt och grönt. Så idag sydde jag ett parti tygpåsar till just sådant! Lätta också så de gör inga direkta extrakronor på vågen.
 
Inspiration från The Complete Guide to Imperfect Homemaking.. Där finns massor av inspiration till den som gillar att greja hemma.
 
Igår hittade jag några bortglömda äpplen som legat lite på gränsen till länge.. De hade säkert gått fint att äta dem, men tyvärr är jag lite kräsen och gillar inte skrynkliga äpplen så de fick hoppa i grytan och bli en äppelmos. Första gången jag någonsin gjort det så vet inte alls hur det blev, men jag tror det säkert blev bra nog för oss!
 

Vagnen

 
Vagnen har stått på balkongen sen vi flyttade in och jag kände idag att jag ville bekanta mig med den. 
Jag undersökte även Voksin med alla dess finesser så jag har lagt allt till rätta och satt upp barnvagnsmobilen.
 
Jag skrev även tidigare idag att ni gärna får gissa på när bebisen tänker komma och vad det blir..
 
Era gissningar:
 
Ingrid: 29/4, flicka
 
Granna: 30/4, pojke
 
Karin: 2/5, pojke
 
Fia: 6/5, pojke
 
Patte: 29/4, pojke
 
Frida: 25/4, pojke
 
Göran: 2/5, en "Olle"
 
Jenny: Hon tror att det blir en bra människa :)
 
Agnes: 25/4, hon vet inte! "Det spelar ingen roll" fast jag tror hon mest är inne på en tjej!
 
Pether: I maj.. Ev en kille :/
 
Elin: Snart........
 
Helene: 28/4, pojke
 
Ninnie: 28/4, flicka
 
Sanna: 7/4, flicka
 
Ellinor: 30/4 eller 1/5, hajpojke :)
 
Sandra: 3/5, pojke
 
Emmeli: 27/4
 
Anna: 7/5
 
Fortsätt gärna att gissa :)

Vad tror du?

När tror du att bebisen kommer? Och vad blir det tror du?

v40

 
Bebismage idag v40 (39+0)
 
Det är tydligen lite olika hur man räknar.. På vissa ställen står det 39+1 också.. Aja, det är ju inte så noga. Den lär ändå inte komma exakt på dagen.. Bara 4 %isch av alla får på BF, men vi får väl se.
 
Lördag 27/4-13 är det datum jag har haft i sikte de senaste 8 månaderna. Spännande att se när det är dags!

Lördag

Idag är det en vecka kvar. Lördag är det beräknat. Känns sjukt! Det känns avlägset, som om det fortfarande är typ 2 månader kvar, men så är det ju tydligen inte. Sen vet man ju inte om bebis tänker dröja kvar några extra dagar eller om den kommer nu. Spännande!

Känner dock att min höft är fruktansvärt jobbig och jag vet inte hur det skulle gå att föda en unge när man inte ens kan stå av smärtan i höften.. Ja du tänker säkert att man kommer känna massa annan smärta så det jag känner i höften nu är bara trams i jämförelse, men jag tror faktiskt att det är en helt ANNAN smärta! Det känns som att höften är låst och att något kommer gå av om jag stödjer eller rör det på ett visst sätt. Menmen.. Skulle jag föda nu och höften skulle vara så besvärlig så kanske epidural hjälper mot det?

Det är i alla fall fruktansvärt jobbigt. Kan det verkligen vara foglossning? Det har varit nästan konstant sen det kom så plötsligt. Och bara i ena höften.. Känns inte alls som det har gjort framme på blygbenet där jag haft lite foglossningskänningar.

Höften har jag haft lite problem med förut också och det känns ganska lika faktiskt, bara lite värre nu. Aja jag hoppas det går över.. I alla fall att det går över när graviditeten är över.

Sovpåse

 
Idag har jag knåpat ihop denna. Jag är väldigt nöjd och tror att den kommer bli aldeles lagom i vår/sommar då den inte är stoppad med något och alltså inte är så varm. Jag är otroligt nöjd! Speciellt eftersom den är gjord av gratismaterial. Eller sytråden har jag köpt, men resten har jag fått..
 
Fuskfällen eller vad man ska kalla det fick jag av min farmor för hon hade ingen användning för den, yttertyget är en gardin som jag fick av mamma, knappar och dragkedja är väl från kläder och nån väska.. Men hade jag inte haft allt hemma så skulle nog inte materialet kosta så väldigt mycket ändå.
 
Vi har även fått hem vår hängmatta till bebisen! Äntligen!! Är väldigt nöjd!!
 
 
Blue får prova gunga..

Odling!

 
Nu har jag äntligen kommit igång lite och det känns så roligt. Gurkor, tomater, squash, olika kryddor, salla, kål och lite annat är på gång. Jag har några experiment som vi får se hur det går med. Jag har t.ex. redan ställt ut salladen och rädisorna på balkongen så vi får se om de överlever eller om vi kanske får sätta nya, men de verkade inte må så bra i köksfönstret. Kålrötterna, broccolin och vitkålen står också ute tillsammans med gullöken som jag försöker driva upp från frö. Förra året blev det verkligen ingenting av dem så.. Vi kanske måste köpa sättlök sen men prova kan man ju alltid! Smultron provar jag också att förkultivera.. Tror inte de har börjat gro än.. Vi får se! Annars får vi köpa några plantor sen.
 
Tomat, gurka, aubergine och physalis är vad jag driver upp just nu som ska få bo i växthuset men vi kommer ändå ha minigurka och lite kryddor i köket och sen på balkongen ska vi ha vårt miniväxthus som några busktomater får bo i.
 
Squashen ska sättas ute i landet tillsammans med all kål och sånt. Vi provar förkultivera lite och sen ska vi även direktså. Då kanske vi får lite mer spridd skörd tänker vi. Fänkål ska vi också ge oss på att odla, men den var tydligen väldigt känslig mot kyla så vi väntar lite med att förkultivera den. Eller kanske ska sätta några frön så det hinner gro lite.
 
Annars på balkongen är det tänkt att sallad och rädisor ska finnas i balkonglådorna som sen ska hängas, men vi tänker också ha sockerärt som får växa på nått bra vis där ute.
 
Vi har en egen liten odlingslott här på gården också ju, vilket känns så otroligt bra! Det ska även finnas ett potatisland och ev ett jordgubbsland som hör till gården som jag antar att vi kanske hjälper till att sköta så får vi äta som vi vill.. Jag vet ju som inte riktigt, så det ska kollas med hyresvärden men det låter ju helt UNDERBART!
 
Jag har stora planer för vårt lilla land i alla fall och hyresvärden säger att han är osäker på om det är fler än vi som har intresse för att odla så vi kan ev. få utnyttja de andras lotter om de inte tänker göra det själv. Det hade ju varit trevligt, men jag känner att jag kanske inte borde ta på mig för mycket odlande denna sommar eftersom vi kommer ha en liten bebis snart. Fast ja, skönt att ha något att pyssla med när man är hemma hela dagarna och då har man ju en anledning att ta sig ut på gården.

v39


Idag är vi nere på ensiffrigt. 9 dagar till BF!

Var en sväng till barnmorskan och allt såg bra ut. Järnvärdet låg bättre efter att jag käkat lite Niferex. Det var ju skönt att höra. Annars låg bebis mitt på kurvan och vi sa att vi får väl se om vi ses nästa vecka eller om vi kanske snarare ska besöka BVC då istället. Kändes lite coolt att kunna säga så nu.
 
I övrigt känner jag mig väldigt stressad och lite orolig över allt jävla bilgrejande. Det går inte så dåligt, men det är verkligen inget jag vill hålla på och tänka på nu. Vi kikade på en ny bil idag och den verkade helt okej, så det lutar åt att vi tar den. 
 
Jag har ont i min höft också och en tur upp och ner på britsen hos barnmorskan gjorde inte saken bättre. Jag ska försöka göra nått åt det, men barnmorskan sa att man liksom är så uppmjukad så man lätt gör sig illa och att jag får prova trycka och vrida lite för att se om det hjälper.. Alvedon går bra liksom.. Ja, jag hoppas att det inte ska hålla på såhär nå länge. Aja, jag fick 38 smärtfria veckor så om jag ska behöva halta de sista 2 så fine. Jag står ut!
 
 

Bil och pengar

Nu börjar det gå lite åt rätt håll i alla fall!

Eller ja, kanske. Har fått ett lånelöfte om billån och i morgon ska vi iväg och titta på en bil som Tommy har hittat åt oss. Och eftersom han hittat den så lär det vara en bra bil så det lär säkert bli att vi köper den. Tommy är ju otroligt bilkunnig och jobbar ju som bilmekaniker så jag tror att han har bra mycket bättre öga för sånt än vi har så vi litar på honom om han säger att vi bör köpa den.

Känns bra om vi kan få alla bilaffärer ur världen nu innan bebisen bestämmer sig för att komma. Jag vill ha en bra och säker bil eftersom vi åker så pass mycket bil och är så beroende av att ha fungerande bilar.

Idag har jag även beställt lite bra-att-ha saker inför bebisankomsten. Det blev babyolja och ny solkräm (såklart till Agnes också då!) sen råkade det även bli lite bra-att-ha saker till mamman.. Som hårspray, schampo och lite annat smått och gott. Jag beställde från Jordklok och allt är ekologiskt och naturligt utan massa skit i produkterna (hoppas jag.. Är ju inte nån expert inom området). Tycker att det känns lite bättre att köpa sånt utan massa trams, speciellt åt barnen. Agnes har jag också försökt vara noga med att ge en så bra start som möjligt genom att försöka hålla struntämnen borta, speciellt sånt som är onödigt att komma i kontakt med. Hennes schampo, tvål, badskum och balsam är ekologiskt och naturligt.. Lite dyrare kanske, men det är ju inget som går år så mycket av. Man måste inte alltid tvätta håret med schampo och balsam när man är 5 år, utan det gör man ju när det börjar bli "skitigt" haha det låter som att hon får gå lortig liksom med så är det inte!
 
Jag köpte schampo till mig i somras, 1L ekologiskt schampo från Urtekram för 119kr och jag har fortfarande kvar lite av den. Ändå känns det ofta som att jag tar lite för mycket och tvättar faktiskt håret nästan varje dag.. I alla fall varannan dag.. Inte för att det är skitigt heller utan för att huden känns bättre efter man duschat/när man duschar. Så jag tycker faktiskt inte att det är så dyrt! Och jag tycker även att det är ett bra schampo! Känner sällan behov av balsam heller..
 
Aja. Nog tjatat om det. Jag är i alla fall väldigt nöjd över dagens köp! Det känns bättre att smörja in barnen med ekologisk solskyddsfaktor utan aluminium och annat skit. 
 
Nu ska jag sätta mig och kika på nått på nån playkanal och tova lite. Fick så fruktansvärt ont i höften igår (troligtvis foglossning?) och har fortfarande ont så.. Får underhålla mig med lite stillasittande aktiviteter nu.

Inget händer.

Här händer det ingenting.. I alla fall inget spännande och värt att skriva om. Eller.. Kanske bara lite strul.

Försäkringskassan, det gick ju så bra! Men nu plötsligt vill du inte vara min vän. De ringde igår och talade om att jag kanske inte är berättigad den föräldrapenning som står på deras sida eftersom jag inte jobbat 260 dagar innan bebisen föds.. Men det jag jobbade innan jag började studera ska räknas så jag hoppas att det löser sig men det är ändå inte kul! Och man blir ju orolig. Jag kan alltså få bara 220 kr om dagen eller vad nu grundbeloppet är istället för de 556 kr/dag som jag får i sjukpenning. Det skulle innebära att jag ändå måste ta ut full ersättning 7 dagar i veckan för att få tillräckligt vilket då betyder att jag inte kan vara hemma lika länge istället för att ta ut 5 dagar i veckan och få MER pengar..

Bilen är trasig också då vi har den på lagning. Den ska säljas när den är fixad och vi ska köpa en ny bil. Känns både tråkigt och roligt. Kul med ny bil!! Men segt att det var just nu för vi måste ju ha en stor bil!

I övrigt händer inte så mycket. Magen är stor.. Bristningar börjar dyka upp på undersidan av magen också. Känns lite tråkigt samtidigt som jag känner mig nästan lite "stolt" över dem. De kommer ju alltid vara en påminnelse om var bebisen kommer ifrån. Att den faktiskt legat i min mage! Nu ligger den iof fortfarande där och jag vill verkligen ha ut den nu för det börjar bli lite obehagligt och trångt. Fast ändå mysigt..

Linsgryta!

 
Livet som studerande har gjort en van vid att klara sig på lite. Och resorna till Härnösand har varit både tråkiga och mysiga tillsammans med alla härliga människor man har umgåtts med där. Igår hade jag besök av Sara och Isabell så jag fick lite extra som nästan längtan tillbaka till lokalen.. Det var ju inte så farligt att åka dit ändå och nu är det över. Så jag tog och gjorde lite linsgryta till middag som vi gjort några gånger i lokalen. Gott, billigt och nyttigt!
 
Linsgryta på mitt vis
1 gul lök
1 röd lök
3 vitlöksklyftor
2 dl röda linser
1 frp krossade tomater
Någon dl rödvin
 
Hacka lökarna och pressa vitlöken.. Eller hacka den med om du vill. Fräs på det och häll i linserna och låt dem fräsas lite med löken. Tillsätt sedan rödvinet tills du känner att det är lagom mycket (jag använde ca 1,5 dl). Häll på tomatkrossen och fyll upp förpackningen till hälften med vatten och häll i. Krydda med det du vill ha t.ex. paprikakrydda, cayenne, svartpeppar och salta såklart! Låt det koka ihop tills linserna är klara! Jag strödde även i lite nässlor för järnets skull. Servera med t.ex. lite bröd och creme fraiche.
 
Detta är hur jag gjorde idag, men vet inte om jag brukar göra såhär.. Det är ju bara att slänga ihop allt så blir det säkert bra. Jag brukar ha lite grönsaksbuljong i också, men det ver visst slut. Nu ska jag avnjuta denna måltid med familjen!

Deklaration

Även i år var det ett positivt besked när deklarationen kom! Det är verkligen najs att få lite extra kosing när man går på föräldrapenning i sommar. Så vi kanske ändå kommer att ha råd att åka någonstans i sommar. Typ neröver och hälsa på papporna.


Bara babbel

Nej men är jag helt slut ikväll igen? Jaa.. Vila och lugn var det ja..

Jag har haft fullt upp idag så klart. Följde med in till staden när de andra skulle "plugga" och leka på förskolan.. Blev inte så mycket plugg kanske utan det blev en sväng till min farmor där vi hjälpte med lite smågrejer och hämtade lite saker. Vi fick även massa fikabröd av henne så vi har lite på lager när bebisen kommer! Det lär ju vara lite spring här då så nu har vi lite att bjuda på :)

Sedan åkte vi till Lillänge och jag köpte lite bebiskläder... Hade ju ett presentkort att utnyttja! Råkade även hamna på skopunkten där två par skor fick mig som ny ägare. Det behövdes verkligen! Vet inte var alla mina skor tog vägen... Blev dock varnad att inte köpa skor under graviditeten, men än så länge har fötterna inte blivit svullna eller så.. Så jag hoppas de inte tänker börja med det nu!

En bilbesikting hanns även med.. Och jag ska sluta besikta bilar för det går ju inte bra nån gång när jag gör det. Denna gång var det mammas bil som inte gick igenom. Vi lånar den just nu eftersom vår bil är hos bildoktorn för att undersökas. Har inte fått någon diagnos ännu..

Sen när vi kom hem har jag och Pether fixat i tvättstugan för vi var även förbi Jula och köpte några hyllor dit. Nu ser det bra mycket trevligare ut och man kan faktiskt hitta saker där inne! Underbart! Agnes lekte med sin nya kompis som också bor här på gården. Superkul för henne!

Sen middag, bad (ömma och trötta leder..), fixa juice av "gamla" apelsiner och äpplen som glömts bort lite och lite slöande i soffan.. Har även hunnit sy några smågrejer däremellan någonstans.. Nu är klockan 22 och jag är för trött för mitt eget bästa. Hoppas därför att bebis håller sig kvar iaf tills imorgon. Men den lär nog stanna i magen någon vecka till ändå.

Ja en sak till! Min telefon har krånglat lite med att hemknappen (iPhone) glappat. Detta har resulterat i att jag skickat iväg den på service 2 ggr och båda gångerna får jag tillbaka telefonen med ett meddelande om att de inte kunnat återskapa problemet. Så idag när den kom tillbaka för andra gången så ringde jag till dom så nu har vi ordnat så att jag ska få en ny telefon! Så om någon dag kommer det komma en snubbe från UPS och lämna en ny telefon och ta min gamla med sig. Perfekt! Är rätt less på att det har varit krångel med telefonen, men jag tycker ändå att servicen jag fått av dom i telefon varit bra. De har hämtat och lämnat telefonen i dörren/brevlådan och har bara varit utan telefon en vecka åt gången. Men jag tycker de borde ha fixat telefonen i första vändan. Men men! Jag får en ny! Yey!

Nu har jag suttit ihopsjunken för länge så lungan är mos. Bebis är lite stor nu.. Och jag tycker då inte den har sjunkit så speciellt mycket..

Puss och kram!

Trött

Min barnmorska har varnat för att göra för mycket och vila för lite. Hon säger att när man är på sluttampen av graviditeten så ska man vila och ta det lugnt! Och att om man vill att förlossningen ska starta så ska man vila! Inte vara uppe och greja! Inte storstäda och putsa fönster! Detta för att hormonet som startar förlossningen kan bäst påverka när man inte har massa stresshormoner på.

Om man varit uppe och grejat en hel dag och hållit igång för att sedan stupa i säng nästan döende av trötthet så är det ju inte så kul om man börjar få värkar då! När man redan är helt slut. Då är det bättre om man haft en lugn dag och man kanske har lite krafter kvar.

Det är alltså bara trams att man kan påverka starten på förlossningen genom att vara aktiv och röra på sig så. Den startar när det är dags. Sen kan det vara så att man kan känna sig mer full av energi precis innan, men det är ju mer en instinktsgrej.. Fixa det sista för snart har man en till att ta hand om liksom.

Jag är i alla fall för trött för mitt eget bästa nu så jag ska ta och sova! God natt!


v38

 
För 30 veckor sen hade jag det väldigt jobbigt.. Varje toabesök var hemskt.. Inte för att något var fel eller så men jag var så rädd att förlora denna lilla varelse.. Om den ens levde? Om den ens fanns? Usch.. Nu får jag i alla fall bekräftat hela tiden att den lever. Den rör sig, har hicka, sparkar och vrider sig. Som jag skrivit förut så finns oron kvar, men jag försöker verkligen fokusera på att bara vara nu. Bara njuta och inte tänka så mycket på allt som kan gå fel. Försöker förstå vad som händer. Att jag verkligen ska bli mamma.
 
Jag är trött idag. Men det har varit en bra dag! Vi har haft lite fika/kalas för Agnes som fyllt 5 år och det var ett så lagom och härligt kalas så! 
 
Nu ska jag gå och tvätta bort fotosminket och kanske försöka övertala den hära fina killen jag har att hänga med in i sovrummet och kika på nån serie.. Eller jag kommer definitivt somna inom kort, men han kan ju kolla.
 
OverAndOut!

Gnäll

Idag får jag kanske ändå gnälla lite. Har ont i höfterna.. Inte så farligt, men ändå. Jag vet inte om det beror på graviditeten eller om det är något annat. Även lite plötslig smärta i puppbenet lite då och då.. Antar att det är från foglossning?

I övrigt mår jag väldigt bra! Äter lite medicin för att få lite mer sömn (tavegyl mot kliet då) vilket jag faktiskt känner hjälper! Är mer utvilad nu efter en natt, fast jag vaknar fortfarande, men mer av mardrömmar än klåda. Usch.. Inatt blev jag och Agnes jagade av zombies. Vaknade och väckte Pether så han fick hålla om mig.

Nu får iaf bebisen komma när hen vill! Kanske kan vänta till veckan iof för vi har lite planer för helgen.. Fast jag har inget emot att ställa in om man får en bebis istället :)


Beställningar

Har fått lite förfrågningar om jag syr på beställning och 9 ggr av 10 är svaret ja! Så länge det känns värt det och jag har tid så!

Igår färdigställde jag tre beställningar! En gympapåse, ett par haremsbrallor och ett babynest.


Bilder på bebissängarna.

Lite bilder på Hajens sovplatser.













 
 

Hurra för 5åringen!

 
Grattis fina Agnes på födelsedagen!
 
Hon är hos sin mamma denna vecka så vi åkte dit för att fira henne. När hon möter oss i dörren säger hon: "Jag fyller 5 år idag så nu är det bara en dag kvar tills bebisen kommer!!"
 
Åhh kära vän.. Riktigt så blir det nog inte. Vi har ju pratat om att hon ska fylla år först och sen kommer bebisen.. Men hon kanske inte förstod att det nog inte kommer bli dagen efter, utan några veckor efter.. Men man vet ju aldrig! Hehe 
 
Vi hade inte med presenterna heller för de får hon på lördag när hon ska hit och det gjorde inget tyckte Agnes för hon hade ju redan fått paket! Bra!! :)

Pyssel

Nu igen..
 
Ett improviserat mönster.. 

Idag har jag haft en bebis som verkligen inte kunnat ligga stilla. När vi var på föräldragruppen så höll den på så våldsamt att jag nästan.. ja jag vet inte, men det var kul! Jag känner i alla fall att det är väldigt trångt i magen. Hoppas att den sjunker ner lite snart.. Fast det är ändå helt okej än så länge jag sitter riktigt. Positionen jag har just nu är inte bra för nu får min lunga inte plats. Jag får skylla mig själv som sitter som en hösäck.
 
Jag känner mig faktiskt lugnare och lugnare inför själva förlossningen. Får lite småpanik ibland och vill liksom inte, men för det mesta känns det helt okej! Som något jag faktiskt VILL uppleva. Man kan få hjälp med smärtan om man känner behov av det. Min barnmorska sa idag att man inte ska "stå ut" med en smärta man faktiskt inte står ut med då det kan göra hela förlossningen värre och ge komplikationer.. Så jag känner liksom att, ja! Vi får se! Kanske vill bli nerdrogad eller så kanske lustgas funkar bra.
 
Hon sa även att partnern ska redan nu "träna" på att massera och liksom stryka en på ryggen eller beröra en på ett sätt som man tycker är skönt så det ska jag påminna Pether om sen ;)
 
Nu ska jag lägga mig ner lite och försöka ge ungen lite utrymme för nu börjar det nästan göra ont av platsbrist i denna ställning!
 
Adjöken så länge!

Hihi

 

Lite shopping!

Jag har handlat lite. Bara för att jag kan! Eller kan och kan.. Vill!
 
     

Agnes fyller ju år på onsdag så jag köpte en klänning och en tjockare tröja till henne. Kom dock på att vi redan har köpt massa saker till hennes födelsedag så jag tror hon får dessa senare.. Kanske som någon slags "storasysterspresent" när bebisen kommit. Vi får väl se!

     

Bebisen fick också lite handlat åt sig. En tjocktröja och en body. Allt detta från Ellos.se
 
     
 
Jag har även beställt lite annat.. En amningskudde och ett bäddset till vaggan.
Jag hade inte tänkt att köpa någon amningskudde för jag tyckte det kändes så onödigt, men så snubblade jag över denna fina gröna och den var på halva priset så jag kunde inte riktigt låta bli. Kan säkert vara användbart! Jag känner att en sån kudde hade varit trevligt att ha nu bakom ryggen så man inte sitter så säckigt för bebisen är ivägen! Sängkläderna var det också rea på. Perfekt liksom! Och lite måste man få shoppa när man ska ha barn! Jag har ju faktiskt knappt köpt något.. Dessa är iaf av märket Lego (och det är små legobitar på sängkläderna) och beställde från lekmer.se
 
Väntar fortfarande på den där awesoma hängmattan! Tyvärr var den ju restad.. Mailade dem och de sa att det var slut hos levernatören! Fy tusan! Jag sa att jag kan vänta max en månad eftersom bebisen inte är här än. Annars måste jag beställa från nått annat ställe. Det är tråkigt att vänta bara!!! Tycker jag väntar nog!
 

v37

Igår gick vi in i v37. Det känns väldigt bra!
 
 
Detta är vi.
 
Lite tankar så här när det är lite drygt en månad tills bebisen kommer.. Ja, det känns overkligt och konstigt. Jag satt tidigare och försökte förklara för Pether att det inte känns som att jag är gravid. Det enda jag har som pekar på det är denna stora mage som jag faktiskt inte upplever som speciellt stor. Inga krämpor eller obehag just nu. Så det känns lite konstigt. Inte som jag förväntade mig att det skulle vara. Jag kan inte beskriva hur jag trodde det skulle vara eller hur det skulle kunna vara annorlunda. Jag tror att det mer handlar om att jag fortfarande faktiskt inte förstår att det är en bebis i magen på riktigt och att jag ska bli mamma. Jag trodde väl att jag skulle känna ett starkare band till bebisen och faktiskt förstå att det är verklighet. Jag känner såklart något slags band.. men det är på ett annat sätt. Antar att det kommer kännas naturligt och verkligt när man väl fått upp bebisen på magen efter förlossningen.. Jag tror inte att det är onormalt eller konstigt att jag känner som jag gör. Jag tror att många känner såhär men kanske inte pratar om det? Jag hoppas det..
 
Många pratar om hur mycket de älskar sin lilla skatt i magen med en massa hjärtan och så.. Jag känner inte riktigt så. För att jag förstår inte att det är min son eller dotter som ligger där. Intelektuellt fattar jag, men inte emotionellt. Däremot känner jag ju någonting för det.. Jag blir varm och glad när jag känner rörelser och jag skulle nog dö om något skulle gå fel nu. När barnet väl är hos oss lär det kännas avlägset och konstigt att jag inte förstått tidigare.
 
Jag har alltid varit rädd för förlossningsdepression och är det så klart fortfarande. Men Pether får hjälpa till att hålla koll ifall det verkar finnas risk för det sen. Jag tror att det är bra att vara berädd på sånt även om man inte tror det skulle kunna hända en själv. Jag hoppas verkligen att mina känslor jag har nu är normala och att det inte gör att jag löper större risk för förlossningsdepression än andra. Kanske ska prata med barnmorskan? Jo. Kanske. Jag är inte orolig på så vis. Jag tror verkligen att jag kommer få de känslor jag förväntar mig så småning om.. Och kanske mer än så? För man kan väl inte förstå kärleken mellan en mamma/pappa och dess barn förrän man har barn själv? Aja..
 
Jag vill avsluta med att jag verkligen längtar efter att bebisen kommer. Den får gärna komma när den vill (och i v37 ska bebisen vara färdigutvecklad så den ska bara gå upp lite i vikt nu) fast den får inte komma på onsdag! För då fyller Agnes år och det hade varit lite tråkigt om de fyller år på samma dag! Hade dock varit en rolig födelsedagspresent kanske, men.. Nää separata födelsedagar helst!
 
Tror dock inte att det är så stor risk att den kommer redan. Den lär nog stanna där inne för jag har verkligen inga känningar alls för att den skulle göra sig redo.. :)

RSS 2.0