Rädslor.

Det finns mycket att oroa sig över inför kommande... Liv? Ja typ. Först graviditeten och allt vad det innebär. Risker som finns. Sen förlossning och allt efter det... Men om man bortser från de "vanliga" rädslorna så... Ja.. jag tänker för mycket..
 
Tänk om..
 
..jag inte orkar.
..jag får förlossningsdepression.
..jag inte vill ha mitt barn.
..jag helt enkelt inte klarar av det.

Jag vet dock innerst inne att jag kommer klara det!
Jag kommer göra allt som står i min makt för att det ska bli så bra som möjligt.
Jag har världens bästa Pether som också så klart finns där och kommer göra sitt bästa att vara pappa.
Jag har stöd av både familj och vänner om det behövs.
 
Ändå... tänk om...
 
 

Mage v19

Kanske syns lite mer nu.
Lär titta tillbaka och skratta åt min lilla mage sen.. Men det lika mycket bäbis ändå!


There's an app for that!

Laddade hem en app till iPhonen där det påstods att man kan höra bebisens hjärtljud genom telefonen. Ja, genom appen då. Måttligt skeptisk kunde jag inte låta bli att prova..... Så jag slapp fundera mer.. Liksom bevisa att det inte skulle gå.

Och jag fick faktiskt höra hjärtat! Tror jag.. Det dunkar.. Rytmiskt.. Mycket snabbare än mig egen puls. Det är ju sjukt coolt att det funka! Ja, fast jag har lyssnat ganska många gånger idag sen jag skaffa appen och bara hört lite en gång. Men jag spelade in det så jag kan lyssna på det igen och igen.. Sen får man nog göra ett sånt här efter detta: <3

Appen heter BabyScopeApp och kostar typ 38kr i Appatore. Jag kan tycka att det är värt om man är lite för nyfiken som jag! Bara man förstår att man inte ska oroa sig om man inte hör hjärtat. Det är rätt svårt! Jag vet inte när man bör kunna höra.. Jag är ju i v19 (18+0) så... Ingen aning.

Tyvärr funkar det inte med iPhone 5 eftersom den har hörlurskontakten på samma kant som micken. Dåligt planerat Apple! Men min "gamla"4a funkar fint.

Kan ju även tillägga att jag ändå är skeptisk till om det kan funka. Det kan ju vara förinspelade ljud som blandas lite random.. Eller så funkar den. Jag la över ljudfilerna till datorn (via iFiles som man bara kan med en jailbreakad telefon) och där hördes ingenting. Detta kan bero på att själva appen förstärker ljudet och filtrerar och så.. som det står i appens beskrivning. Eller så är jag lurad. Det kvittar iof för mig. Kul ändå :)

Dock är det faktiskt så att jag känner min egen puls och kan höra den genom appen. Och det låter olika beroende på var jag sätter telefonen på kroppen och om den är emot huden eller inte. Pether kollade även igenom filerna som appen består av och hittade bara mina inspelade ljudfiler och två "test ljudfiler" på mammas ljud och bebisens ljud som finns i appen så man ska kunna höra hur det kan låta och vilka ljud som hör till vem.. Sen fanns inga fler ljudfiler.... Så?

Jag vet inte. Kanske, kanske inte. Jag väljer att tro på den för nu. För jag VILL tro att det funkar.

Innan jag köpte appen beställde jag en AngelSound.. En doppler som man ska kunna lyssna på bebishjärtat med. 170kr på ebay.. Så kan väl testa! Ska funka från ca v12 så. Kan ju vara bra för en orolig människa som jag... Eller det kanske bara matar min oro. Men kul för de runt omkring som också ska ha bebis!! Så får de också prova lyssna! Och för Pether och Agnes! Sen är det ju inte säkert den funkar.. Men vi får väl se! Den ska vara ofarlig och inte innebära nån risk för Hajen iaf. Lär skriva nått om den när den kommer.

Elin <3 Ebay.

Där finns allt! Och billigt!

Elin <3 Pether, Hajen och Agnes också så klart! 


Shopping.

Ja.. Igår skrev jag om att jag faktiskt inte har köpt så mycket till bebisen.. Och jag behöver nästan inte köpa något heller eftersom vi har väldigt mycket. Idag har jag däremot köpt en hel del. Kanske inte direkt till bebisHajen, men indirekt. Jag har handlat massa tyg! Eller massa var väl kanske att ta i. Men en del blev det.
 
Vi impulshandlade en Overlock igår ju.. Så jag måste ju få införskaffa lite tyg sp man får prova den i alla fall! Sen är ju tyg inte direkt billigt. Absolut inte, så vet inte om det är mer ekonomiskt att sy eget. Men det beror så klart på vad för tyg man ska ha! Jag har ju väldigt mycket som jag köpt billigt eller på typ röda korset hemma. Det är däremot billigt! Ska även inventera hos kära farmor och kolla om hon har tyger hon inte vill ha som jag kan få!
 
I alla fall köpte jag ett fint gult vinyltyg med vita moln (ser lite ut som Färg&Forms design) som jag ska sy ett nytt överdrag till skötbädden av. Kanske kan bli ett förkläde också beroende på hur mycket som går åt. Eller någon haklapp.

Köpte även ett väldigt härligt tyg som jag tänkt göra sängkläder av till Hajen. Kanske någon kudde också. Vi får se hur långt det räcker! Sen fick det bli lite billigt randigt jerseytyg så jag kan prova använda det lite sen. 
 

Lite saker till Hajen!

Fakiskt har vi inte köpt så mycket saker till Hajen än. Jag har ju som jag redan skrivit om varit väldigt orolig.. Ja, är väl fortfarande, men det känns bättre.
 
I alla fall så har min kära lilla mamma som nu ska bli mormor gått loss och köpt lite allt möjligt. 
 
Hon har köpt diverse kläder (beg. av hennes kompis), ett babygym (som jag inte riktigt förstått om det ska få bo hos mig eller henne :/ och en vagga!
 
En Leandervagga. Man hänger upp den i taket var man vill. Man kan förslagsvis ha en krok i vardagsrummet och en i sovrummet. Också kan man gunga bebisen åt vilket håll man vill, även upp och ner om man så vill det. Men det är så fin!
 
(Lånad bild)
 
Jag får dock inte ta hem den än. Mamma tycker det är onödigt och för tidigt. Får vänta tills vi flyttat vilket kanske är bäst.
 
Vi har några saker kvar från Agnes.. Spjälsäng, matstol och en voksipåse. 
 
Vi har faktiskt köpt en vagn. Det gjorde vi rätt tidigt, så det har stått i förrådet läänge! Blev en Emmaljunga Classic Sport. Lika modell som Agnes hade, men denna är lite nyare och annan färg. Kände även att det är roligare för mig på nått vis att få köpa en vagn som är min också och inte Pethers fd. familjs.. Men det är en rejäl vagn som nog kommer funka i snön här uppe.
 
Idag fick jag hem lite saker jag köpte från Minimundus efter Ellinor tipsat om den sidan för mitt BH-problem.. Men hittade även en liten söt maraccas.. så den fick också bli Hajens!
 
(lånade bilder...)
 
 
Har provat de två "gravidbharna" jag beställde och de känns okej! Fast lite konstig i urringningen... Ska prova dem ett tag och återkommer.. för den som är intresserad ;)
 
 
Men så nu... Det vi behöver åt Hajen är ett babyskydd (bilstol första månaderna)... Ev lite mer kläder.. En byrå till kläderna.. Sen är det inte så mycket mer. Pether byggde ju ett skötbord som vi behåller också.. Så det har vi. Och vi är bara i v18. Eller imorgon går vi in i v19. Haha
 
Ska på klädbytardag på lördag så hoppas att jag ska kunna hitta lite kul där, både till Agnes och Hajen.
 
Kom du också förresten! Jag kommer hjälpa till där då det är Sofia som håller i det. Det kommer ske på ABF den 1 december! Kl12-13.30 lämnar man kläder eller leksaker och får biljetter så man sedan kan komma tillbaka mellan 14-15 och försöka hitta andra kläder eller leksaker som man vill ha. Man kan max få 15 Klädbiljetter och 10 leksaksbiljetter. En biljett motsvarar då ett plagg eller en leksak beroende på vad man lämnat. Tror det är okej att lämna mer än 15 plagg, men man får bara 15 biljetter för kläder. 10 för leksaker. Var och hjälpte till på förra klädbytardagen också :) Det är ju en superbra idé! När kläder börjar bli för små så kan man byta till sig lite större!
 
 

Nä. Nu ska jag hitta på något annat. Typ leta tyger på nätet eftersom jag precis råkat impulsbeställa en Overlock.. Värsta fancy symaskin så man kan sy massa kläder och sånt. Men det var ett bra pris! Tack för det Fia! :) Har faktiskt lyckats hitta massa fint på ebay! Så.. Kanske ska beställa lite tyg så man kan fixa lite sängkläder och annat smått och gott!
 
Puss och kram! Nu har jag bloggat färdigt för idag. Eller? Haha 

Lite om mat

I helgen var vi på julmarknad i Torvalla By. Det var så mysigt även fast vi bara var dit en liten sväng. Där fanns härliga råvaror till väldigt bra priser!
 
Vi köpte ett stort eko vitkålshuvud och en stor påse eko grönkål för 10 kr/st!
Sedan köpte vi lite godsaker som rullrån och godis av härliga barn! Billigt var det också!
Lite bröd och sen fick Agnes en påse med skorpor av en snäll tjej där!
 
Vi köpte även lite ekologiskt lammkött i form av lammkorv och rökt lammkött. Oj vad gott det var! Sparar lite till sen..
 
Det går även att beställa lammköttet och massa annat kött och annat smått och gott från Ekobeställarna! Jag har tänkt att beställa därifrån flera ggr, men vi har ju fullt med älgkött i frysen så det får räcka tills vidare. Tack Sofia för tipset!

Lite hjälp..

Jag håller på att kika och fundera över lite som jag vill köpa till hajen. T.ex. Täcke & kudde, sängkläder och lite sånt. Men har hittar bara massa olika storlekar på täcken så vet inte var jag ska hitta nått bra med passande sängkläder. Därför tänkte jag ev. sy egna sängkläder så kan man köpa täcke och kudde, först till vaggan och sen blir det väl större till spjälsängen.. Eller bara köpa ett vanligt täcke och klippa i lagom stora bitar. Men jag tycker det känns så dyrt överallt! Och jag hittar inga bra sidor att köpa textil... och sen till ett vettigt pris!

Någon som har några tips?

Jag vill nog även köpa lite tyg att prova göra lite kläder.. Så bra tips på det tar jag också emot.

Rörigt!

Nu är det så klart lite rörigt i livet inför en flytt!

V rensar och rensar och ändå har vi så mycket saker överallt! Förstår inte. Tycker inte vi gör annat än att köra bort saker till röda korset eller slänger.. Man ser nu vad vi kommer att behöva skaffa efter flytten.. Och vad vi ska göra oss av med såklart.

Mitt i allt detta håller vi på med annat också. Syr en massa och pysslar på med lite av varje. Mina odlingar mår bra och snart kommer vi ha lite färska kryddor att använda! I kväll ska vi koka lite glögg! Det har jag aldrig provat förut så det ska bli spännande! Saftglögg alltså.

Jag håller på att tillaga kyckling också! Det var så länge sen jag hade det hemma så jag har nästan glömt hur man gör.. Men det blir nog bra. Fick köpa lite glad kyckling av Kicki så det är ju trevligt.

Annars tror jag att magen växer lite.. Men det går inte så snabbt som jag vill. Jag känner även hur den lille hajen simmar omkring och slår med.. Ja fenorna kanske. Det är dock inte så dramatiskt som jag hade önskat. Bara lite fladder så ibland är det svårt att avgöra om det verkligen är hajen.. Men det borde vara det. Det känns ju i den regionen och jag har aldrig känt något liknande förut så vitt jag kommer ihåg.


 
Jag önskar att alla kunde vara glad för vår skull och inte se alla "problem". Detta är vårt liv. Våra beslut. Vår familj. 

Förändringar!

Jag kommer ihåg i början av förra sommaren. Då var det mycket som var tungt.. Det var jobbigt. Pengar var väl det största problemet, vilket det allt för ofta är. Osäkerhet med jobb, ekonomi och framtid.

Nu däremot så är det mest bara ljus i livet. Visst att jag fortfarande inte är rik eller helt problemfri, men så mycket annat känns rätt och bra.

Jag har:
*Blivit erbjuden en tjänst på en förskola, en heltid.. Riktig tjänst!
*Fått tag i en ny stor och fin lägenhet och flyttar i början på januari!
*Examensarbetet godkänt!
*Vi ska ha barn och om lite mer än en vecka är det dags för UL.
Jag tror även att jag kan ha känt/känner lite rörelse i magen idag!
 

Min nya telefon har också kommit. Känns väldigt onödigt och inte speciellt bra... Fast tycker det är mer värt att köpa en ny nu än att laga min gamla för mellan 1500-2000.. Och det är bara knapparna som gått sönder, vilket gör att det känns extra onödigt att köpa en ny. Trots allt är den 2 år gammal så det känns väl okej att byta till den nyare ändå.. Så nu är jag iPhone 5 ägare. 
 
Imorgon ska vi hälsa på Pethers mamma och julpyssla lite sen blir det en dejt med Danni.

Hehe

Barnen på förskolan tyckte jag var för smal för att kunna ha en bebis i magen! Hehe fast jag vill vara tjock.. Men lite kul är det ju ändå att höra på nå vis :)

Och Agnes går här och rimmar.. Mora, lora, hora, fora.. Känns moget att inte riktigt kunna hålla sig från att fnittra..

Åkte på Lindex iaf. Och det gick ju inge bra. Fanns inga som passade! INGA!! Iaf av de utan bygel. Jag känner mig faktiskt diskriminerad.. De som har storlekar mellan A-D eller mest A-C kanske kan ju fan köpa BHar var som helst. Billigt och bra! Stort utbud.. Men jag känner mig straffad för att jag har större modell på tuttarna. Måste alltid leta och ofta är de dyrare.. Och nu måste jag kanske gå på nån dyr underklädesbutik bara för att hitta någon som faktiskt passar. Det känns fan skit!


Då var det detta då..

Jag blir galen.
Jag som hade problem innan.. Men nu då. Hur gör jag nu?!

Jag behöver verkligen någon passande BH. Mina är knöliga och trånga ju. Så klart eftersom tuttarna växer så snart kommer jag väl se ut som nån supersilikonbrud!

Innan jag blev med barn hade jag 75DD. Ja. Det är svårt nog att hitta. Finns i några vanliga butiker typ Lindex. Ja, det finns säkert nån tråkig på HM också, men inte alls speciellt stort utbud över huvud taget någonstans. Det finns säkert på de där dyra bra butikerna, men jag har inte tagit mig råd att gå in där.

Nu kommer problemet att bli ännu större!! Eller problemen för de är ju två av dom! Tuttarna alltså. Ja.. Försöker hitta någon amnings BH/mjuk BH men Lindex har enligt hemsidan EN sort i storlek 75DD. Ingen större!! Jag hade ju större än så innan! :( Jag kommer få gå utan BH säkert... Eller bara med sport BH.. Tror jag ska åka iväg och kika för jag har typ en hemma just nu som jag får plats i. Dock med bygel och den lär ju också bli liten snart. Läste att man helst inte ska ha bygel för att det kan stoppa blodtillförseln vilket kan påverka mjölkproduktionen och även öka risken för mjölkstockning. Det är iof kanske ett problem efter förlossningen, men ändå. Ska försöka hitta något som kanske är lite bekvämt i alla fall.

Skittuttar. Förstår mig verkligen inte på dom som vill ha större. De är bara bökigt, de är ivägen och det är svårt att BHar som passar. Och de få jag faktiskt kan ha är sånna tråkiga t-shirt BHar som inte har nå spets eller kruseduller alls.

Lite av varje

Jag kom på att jag inte skrivit nått om min odling här!
 
Jag har startat en liten liten odling i köksfönstret nu.. Bara lite oregano, persilja och citronmeliss. Men ändå! Känns lite kul att se något grönt och levande. 
 
 
Och detta kommer bli vårt nya hem!
 
 

Kontrakt

Idag var vi ut till nya bostaden och skrev kontrakt!
Ojoj vad spännande! Längtar som tusan!
Det kommer bli så bra för barnen! Och för oss!

Underbart!

Har precis gjort en adressändring

Nu ska vi köra iväg lite saker till röda korset. Sånt vi inte ska ha som inte är någon mening att lägga ut för att sälja. Bättre att de får sälja det och få pengar till organisationen istället för att vi ska ha det stående här och sen ev tjäna några kronor på det.

Beslut!

Idag var jag på en anställningsintervju. Det var väldigt spännande och intressant. Och vad jag tyckte om stället! Det kändes så rätt! Även fast jag åkt dit lite med inställningen att jag nog skulle söka nått annat (pga avstånd...) men.. Nu när det kändes så bra så vill jag ju! Sen ringde en annan förskolechef eller rektor kanske.. Och hon ville så hemskt gärna träffa mig och var superintresserad! Ja.. Hur gör man då?

Det blir mycket att tänka på. Jobb, skola, flytt och sen en bebis på det (vilket ingen av dessa såg som något som helst hinder för att få jobb!)

Ska på nästa intervju på måndag så vi får se då om jag kommer kunna ta ett beslut.. Jag får helt enkelt ta där det känns bäst! Fast.. Jag ska ju bli erbjuden tjänsten också, så på sätt och vis skulle det vara skönt om jag bara får ett erbjudande så jag slipper ta beslutet själv! ;)

Bild

Mage v 14 kanske. Sedan en bild från idag, v17.

Jag valde att ligga ner för jag ser större ut när jag står.. Men då ere mest annat hull som syns ju!


Ny vecka

Idag är det v 17! (16+0 om man vill räkna så..)
 
Har nog inget nytt att informera om. Det kanske växer lite. Men vet inte. Vågen kan man inte lita på heller. Hade gått upp 1 kg och nu ner 2?? Det tror jag inte.. Det ser i alla fall inte ut som det.
 
 

Examensarbetet!

Nu är det inlämnat!

Har ingen aning om hur det kommer att gå.. Men jag hoppas så klart.. Fast jag vet inte om jag vågar hoppas...

UL

Det är inte länge kvar till ultraljudet nu. Ska bli roligt och spännande att se! Agnes ska nog få följa med också.
 
Annars syns det typ inget alls.. Eller lite kanske. Däremot känns det väldigt märkligt när man trycker på magen eller ligger på den.
 
Så mycket mer hade jag inte att säga.

Det var det..

Så var förrådet färdigrensat!

Fick bort en hel del! Trodde det var mycket mer där nere, men så var det tydligen inte. Eller så kanske det gick väldigt snabbt att rensa. Har många tomma lådor nu som antagligen ska fyllas med annat skräp här uppe från lägenheten då.

Jag tycket det är så skönt att rensa bort saker! Det var ju inte så länge sedan jag flyttade sist så jag hade nog bara 3 lådor där nere varav 2 är fulla med böcker. Det finns desto mer att rensa här i lägenheten dock.

Lite olika

Igår kom min kära syster och hälsade på. Lite TV-spel och glögg.

Idag har vi varit på spökkalas! Och Agnes var så klart en spökprinsessa.

Vi har även börjat gå igenom alla saker i förrådet. Finns massor att slänga och he bort. Det är alltid skönt att rensa bort massa rat som ändå aldrig kommer användas! Rätt skönt att få det gjort redan nu så slipper man göra det sen när jag är tjock och otymplig.

Vi blev bjudna på middag hos Patte idag! Det var gott och trevligt!

Agnes och vi har lekt med Pattes jongleringsbollar och kastat hit och dit. Tydligen världens roligaste lek enligt Agnes. Sen gömde hon dom och vi skulle leks "fågel, fisk eller mittemellan".. Tydlig är zebra och bäver fågel och i princip alla andra djur fisk. Typ isbjörn, anka, pingvin.. Fast häst är mittemellan. Bara så ni vet!

Snart blir det väl hem, skriva färdigt exatbetet och fortsätta rensa.


Flytt!!

Idag vad jag, Pether och Agnes iväg och kollade på en lägenhet. Eller, ja.. igentligen är det en övervåning i ett hus. Stor gård och han som äger gården är fårbonde.
 
Det är en 4a på Rödön. 2 stora sovrum, ett litet sovrum, stort vardagsrum, egen tvättstuga, stort kök.
 
Öppen spis finns det också! Helt underbart! Får skaffa något mysigt att sitta på framför elden.
 
Utsikten är fantastisk och gården är perfekt för Agnes att springa runt och leka på och det är långt till stora vägen så man kan ju låta henne vara ute själv på ett helt annat sätt! En stor balkong till vårt förfogande finns det med. 
 
Ett eget land för oss att odla i också. Han ville verkligen att vi skulle utnyttja den möjligheten och tyckte det var lite synd att de andra hyresgästerna inte var speciellt intresserade av odling. Och ja.. Jag är ju som jag är med sånt. Så där kommer det växa massor!
 
1 januari flyttar vi och jag vill börja packa redan nu! Ska bli skönt att komma bort en bit från stan. Det är ändå bara 2 mil.. tar max 20 minuter för Agnes till dagis och hon tyckte det var så roligt att åka över 2 broar! :D Det finns även andra barn på gården i hennes ålder. Perfekt! De har tydligen nyss fått en bebis också, så det kan ju vara roligt för mig och lille hajen också sen. 
 
Och Camilla min kära vän bor ju också på Rödön! Slipper hon bo där ute själv  och alltid ha så långt när hon ska hälsa på någon. 2 km är ju gångavstånd så inga problem! 
 
Hoppas det fortfarande kommer vara folk som hälsa på. Det är ju inte alls långt bort!
 
Jag är så glad! Det ska bli så roligt! :D
 
En lägenhet som kommer vara våran! Min, Pethers och Agnes.. Sedan även Hajens såklart!

Jo..

Jag kliar mig endast i syfte att störa andra. Att sluta är inge svårt.. Inga problem. Men det är ju så kul att nästan... Äckla andra!


Ja.. Jag förstår att folk inte menar illa, men ändå..


Nu gäller det!

Nu händer det ännu mer!

Frösön?

Rödön?

Någon ö blir det nog...


Hinna!!!

Jag måste börja sola igen.. I och med Hajen avråder läkarna att använda så mycket kortison. Några salvor går bra och se starka kan jag använda ibland. Hade förhoppningar om att det sulle bli bättre under graviditeten men icke! Inte än i alla fall.

Så jag borde börja sola. Nästa vecka är jag i Härnösand och sen kommer jag ha VFU på dagarna. Då kan det bli svårt att hinna ner och sola 3 ggr i veckan mellan typ 9-16. Får kolla när jag får schema för VFUn.. För detta funkar inte längre... Jobbigt när inget funkar. Jag vill ha ett botemedel! Helst nuuuu!!

Från helgen

Fick lite presenter av farmor! Några var till Hajen och några var till mig.
 
Tre haklappar. Två av dem var vändbara och några olika tyger. 
 
Jag fick en väggljusstake och några burkar!
 
Ingrid och William, William och Ninnie. Trevligt att träffa dom!
 
Nu saknar jag tiden i Storuman.. Får nog fara och hälsa på i Juktån nån gång och passa in så alla är där.

Spännande

Det är så mycket som händer just nu.
Mycket att se fram emot.

Igår var jag och hälsade på hos min kära farmor och där var även faster Ingrid och kusinsonen William! Ska dit idag igen fast idag får Agnes följa med. Det är inte dumt det!

Annars är jag snorig... Blä.. Och det verkar inte gå över. Läste någonstans att det faktiskt kan bero på graviditeten, men jag vet inte. Känns ju som en vanlig förkylning.. Aja det kvittar. Är ju lika jobbigt vilket som.

Börjar se lite gravid ut faktiskt, men bara på kvällarna.. Så det är väl inte bebis som syns utan bara svullen mage. Aja.. Det kommer väl! Men att man ska behöva vänta så länge på allt!

Intervju!

Har bokat en anställningsintervju idag. Det ska bli mycket spännande! Ser framemot det väldigt mycket!

Får se bara vad de säger om att jag planerar att jobba kanske 3 månader för att sedan försvinna ca ett år. Men jag hoppas att de ser vilka kvalitéer jag har och vad jag kan erbjuda dem i det långa loppet. Kul!

OBEM

Ligger och tittar på One Born Every Minute. Det är så häftigt och skrämmande. Jag vill uppleva det, men ha en så bra förlossning som möjligt såklart! Här får man se lite av varje.

I detta avsnitt var det en mamma som grät, sög på tummen och hade lite komplikationer under förlossningen.

En annan var mest glad och skojade ned sin kille och sen.. En-två krystvärkar och typ djupa andningar var ungen ute. Så vill jag ha det!

Vet inte vad.. Eller om man ska förvänta sig något. Man vet ju aldrig hur det blir.


Exarb.

Gick upp med examensarbetet igår. Det gick väl.. Bra? Nja. Inte bra men okej. Eller opponeringen var fruktansvärd! Fick bara höra allt negativt och i princip inget som var bra med studien. Så ska det inte vara. Man ska hjälpa att stärka arbetet, inte sparka ner det. Och det var mest språket det var fel på. Och lite otydligt. Och ja lite annat som måste fixas, några brister och så men det ordnar vi lätt. Men det kändes omöjligt och hemskt när vi gick ut från rummet. 10 dagar på oss att fixa, vilket seminarieledaren tyckte var på gränsen om vi skulle hinna. Jag vet att det inte är något problem. Vi är redan på god väg.

Pratade med högsta examinatorn senare och det var i samråd med honom betyget sattes och det var han som "räddade" oss. Han sa att vi bara behövde komplettera och inte gå upp igen. Tack! Och på honom verkade det lugnt. Klart vi fixar det! Ja! Skönt att höra!

Så slutligen kändes det väldigt bra ändå när vi fått klarhet i vad vi ska göra. Och arbetet är i full gång!

Tyg eller inte?

Jag som är lite sådär.. Du vet.. Vill värna om miljö och hälsa. Inte slösa på naturens resurser för mycket, äta så mycket eko och bra man kan (har råd med)..

Så nu har jag tänkt lite på detta med tygblöjor. Jag har länge gillat idéen! Har haft barn på förskolor som haft det och jag tycker det verkar typ lika smidigt som vanliga blöjor. Dock har vi ingen tvättmaskin hemma, men det kan ju vara något att skaffa sig, fast det beror ju på om och var vi flyttar. Det verkar ju bli lite skonsammare för plånboken också.. Vi har köpt två olika märken bara för att se hur de verkar. Vi har ju inga barn att testa dem på men man kan ju i alla fall känna om de verkar sjukt klumpiga eller smidiga. Sen får vi se hur vi gör.

Har hört om kemiska brännskador på små barn som kommer från blöjorna de använder för att de innehåller så mycket kemikalier och skit.. Och det låter ju INTE bra!

Vad tycker du om tygblöjor? Vad tycker du om vanliga blöjor? Erfarenheter?

Denna verkar ju väldigt tunn och smidig! Saknas ett ilägg bara som ska samla upp kisset.. Men det behöver vi ju inte än. Man kan ändra storlek på den så barnet ska kunna ha den typ från födsel tills det är dags att sluta med blöja. Och det verkar fungera smidigt! 

RSS 2.0