Mycket!

 
Jag känner att denna blogg får vara lite halvaktiv nu under sommaren.. Eller nu när vi är ute och lever livet istället för att skriva om det. Tiden spenderas med sonen, sambon, familj och vänner.
 
Morfar och Lisa var här på besök, vi gick på yran och sen kom mormor, moster och hennes familj. Forsaån idag och sen besök hos min barndomsvän. Jag hinner liksom inte med att uppdatera här men det blir väl annat när Pether börjar jobba.
 
Mormor och dom åker hem på onsdag, samma dag som vi drar på Urkult!
 
Sam växer och växer i alla fall. Det händer mycket! Han har skrattat för första gången.. Jag dog nästan för det var så sött! På tisdag ska vi vaccinera.. Känns inte så trevligt..

Blabla

Ja, här har jag inte varit in på ett tag, men det blir väl så i semestertider. Förra veckan hade vi fullt upp hela tiden och denna vecka kommer bli snarlik. Imorgon kommer morfar hit. Det ska bli kul att få visa upp Sam för dom!

Han sover i alla fall nu. Han var vaken lite tidigare imorse och var lite ledsen.. Så han behöver säkert sova lite nu. Men jag ska ta och klä mig och äta så vi kan åka ner på stan och mysa sen..

 
Vi har varit på en husvisning i alla fall... Vi är riktigt sugna på att köpa nu, men det gäller ju att hitta rätt också! Det huset var inte helt rätt, fint men inte helt rätt. Mer att magkänslan sa nej än att vi såg några direkta fel.
 
Banken är kontaktad och ett intresse på ett annat hus finns.. Det är så spännande måste jag säga! Jag vill börja leva mitt liv i mitt eget hem! Jag trivs väldigt bra här på Rödön, men jag vill inte hyra.. Varje månad lägger man pengar på någon annans hus.. Köper man så betalar man ju på något som man kommer få utnyttja fullt ut och som är ens eget.

Dödlig.

Ligger i sängen och försöker mota bort alla negativa och jobbiga tankar som dyker upp såhär på småtimmarna.

Tänker på allt som kan hända oss. Plötsligt är kan konkret dödlig. Min död skulle spela större roll nu än den hade gjort för ett år sedan. Och visst förstår jag att jag skulle vara saknad även då, men nu.. Nu skulle jag lämna ett barn efter mig. Min son skulle förlora sin mamma. Plötsligt har mitt liv en helt annan innebörd...

Jag hade ett väldigt rikt liv innan Sam kom till världen också. Underbara vänner, familj och sambo. Även en Agnes som sätter extra guldkant på tillvaron. Mitt liv hade en mening även då men sen han kom så känner jag mig viktig på ett helt annat sätt. Jag har ansvar över honom, tillsammans med hans pappa då.. Det är vi som ska lära honom allt, uppfostra honom.. Visa vad som är viktigt i livet. Lära honom hur man behandlar andra människor och även djur och natur. Ge honom en bra syn på kvinnor och män. Det är så mycket.. Jag ser fram emot det, men jag är samtidigt rädd för detta ansvar. Men jag vet att jag kommer göra mitt bästa.

Om jag skulle försvinna får pappan bära hela den "bördan".. Ansvaret blir hans. Bara hans. Jag litar på honom, det råder inga tvivel om det, men jag vill finnas där jämt. Vara med om alla fina och mindre fina stunder. Alla skratt och bråk. Alla leenden och alla tårar. Och jag vill dela dessa stunder men min älskade sambo, Sams pappa.

Jag är alltså inte bara rädd att förlora min son. Jag är även rädd att han förlorar mig. Att han förlorar sin pappa. Att jag förlorar hans pappa.

Men vi ska leva tills vi blir gamla allihopa. Det bestämmer jag. Och jag måste våga tro på det. Men jag vill ta vara på tiden med alla jag håller kär, såväl vänner som familjen, och inte ta allt för givet.

Sånna tankar och känslor och kanske kommer på köpet när man blir mamma. Plötsligt är man dödlig.


Köp!

Idag beställde vi en vagn!

Kändes som en okej vagn till ett okej pris.. Främst inför London över nyår, men Sam är så stark och stadig så vi kan säkert använda den nu också. I alla fall kortare svängar typ på stan.. Nästan liggläge också vilket är bra så man kanske kan bädda ner honom i nestet i vagnen.. Vi får se! Annars får jag sy någon insats till den kanske.

Den är i alla fall en Trille Sprinter och kostar just nu 670:- på babyland.se (gratis frakt)


BBT

Vi har precis klarat ut Battleblock theater - mycket underhållande spel! Men vi har gjort annat också.. Som Linsbiffar, rabarberchutney, rabarbersylt och rabarbersaft (vi har mycket rabarber på gården). Kanske lägger upp nått recept sen.

Nu är det i alla fall bara 2 veckor tills Sam blir 3 månader som innebär vaccination och att jag inte längre får sälja bröstmjölk. Om 1,5 månader får Sam börja smaka mat! Vi kanske dock väntar lite till, men ändå. Det går så fort!

Jag vill ut och fiska, men orkar inte ikväll. Men någon dag i veckan ska vi ut :)

Vi har börjat fundera på att köpa hus.. Det kommer vi så klart göra och det har vi tänkt länge, frågan är bara när? Vi ska in och prata med banken i veckan och se över våra möjligheter om lån. Vi har även kommit fram till var vi helst vill bo och det är inte Rödön faktiskt. Vi trivs jättebra här! Men ska vi köpa hus som vi tänkt bo lääänge i så vill vi bo någonstans där det finns kollektivtrafik för barnens skull. Det blir även lite enklare att hälsa på oss då.

Jag trivs här, men saknar vissa saker ändå, som t.ex att bo på bottenvåningen.. Och vi är lite för grejiga så vi vill ju gärna ha någon som är vårt, som vi kan göra vad vi vill med. Så tänker vi och hoppas att vi får lån snart! :)


Otroligt...

 

Han fortsätter att imponera oss med sitt glada humör och nöjda beteende. Han, min lille son, har fortfarande inte ställt till med någon direkt frustration hos varken sin mamma eller pappa. Han bara hänger med och är nöjd. Visst, han säger till och nått är fel.. Men det är ju bara bra.

Och det är så märkligt.. På dagarna kan det vara lite svårt att komma till ro och sova längre stunder, utan han tar många men korta vilor. Vi försöker lägga ner honom - han vaknar och vill bli buren.. Men på kvällen när vi ska gå och lägga oss så är det aldrig några problem! Ibland sover han redan när vi byter om till pyjamas på honom och då bryr han sig inte så mycket och ibland är han vaken, får mat och sen lägger vi honom i hans vagga.. Då är det helt okej! Han kan ligga och titta en liten stund, men sen somnar han. Inte en enda kväll har varit svår med läggning! Det tycker jag är konstigt då jag ofta får kämpa lite för att slippa bära runt honom på dagarna..

Annars sover han bra i bilen och vagnen.. Fast han brukar vakna om man stannar bilen eller vagnen..

Annars fortsätter han att utvecklas med stormsteg och man ser verkligen skillnad från en dag till en annan. Han är med på ett annat sätt och svarar med miner och ljud är man pratar med honom eller sjunger för honom.

Jag och hans pappa sitter med lite namngivningsceremoniplanering nu och håller på med inbjudningskort. Jag tycker det är så svårt detta.. Vilka bjuder man? Var drar man gränsen? Detta är ju det största som hänt mig så jag vill ju dela detta med alla! Och visa upp honom för alla! Men med bara våra familjer är vi över 40 pers. Men eftersom det bara kommer bli lite fika så kostar det iaf inte så mycket extra att bjuda några fler.. Vi får se hur vi gör.

Vi har i alla fall kokat massa rabarbersaft så det har vi till det stora kalaset :)

 


Sam växer..

 
 
Nu är han 2 månader och en vecka! Tiden går fort fast samtidigt rätt långsamt. Han växer och utvecklas som bara den.
 
När han var 5 veckor vände han på sig första gången från mage till rygg. Har har inte vänt sig åt andra hållet än, men vi har inte tränat så mycket heller. Vi har liksom inte hunnit så mycket! Det känns som att vi alltid är påväg någonstans eller är ute på äventyr. Det ska bli skönt sen efter sommaren att bara vara hemma och ta det lugnt, hinna sitta med lillungen lite mer och träna på sånt. 
 
Han har börjat söka saker med händerna och det skedde på bara någon dag. Nu siktar han med nävarna och slår på bina som han har ovanför skötbordet och kossan som hänger på bilstolen. Han håller huvudet väldigt stadigt när han ligger på mage och när han står eller sitter.
 
Han jollrar och pratar mest hela tiden när han är vaken. Han följer oss med blicken och reagerar när vi pratar med honom. Han känns verkligen större och man ser hur han utvecklas hela tiden.
 
Han är helt underbar, såklart, på alla sätt och vis. Han är glad och snäll i princip hela tiden. Det är klart att han säger ifrån när han är trött/hungrig eller så. Han verkar inte ha några problem med magen eller har ont eller så. Ett otroligt nöjt barn än så länge! Nätterna är helt okej även fast han fortfarande vaknar någon gång per natt och vill äta. Men det är världens gladaste bebis som väcker mig men lite bök och stånkande, sen världens leende när han får komma upp i famnen, sen somnar han om under tiden han äter. Vi njuter... Det är så underbart. 
 
Känns nästan lite orättvist när man ser och hör om andras barn som har det jobbigt med mage och så. Är otroligt imponerad över hur ni orkar och hur bra ni gör det!
 
Det enda som kan vara lite jobbigt för honom är att han har svårt att varva ner och somna längre stunder på dagarna. Det är inte jobbigt för oss för han skriker ändå inte, men bökar och frustar.. Det märks att han är trött och vill sova, men kan inte. Då får man som hålla fast honom och tvinga honom att ligga still så somnar han på 2 sekunder, bokstavligen! Men det är ju bara jobbigt för honom, inte för oss.
 
De flesta är ändå duktiga på att tala om för oss att det kommer bli jobbigt! Snart.. Vänta ni bara! Vi kommer inte få sova snart och han kommer bli jobbig och klättra överallt.. Jag känner liksom att, ja! Om det händer så händer det. Men nu har vi det sjukt bra. Försök inte ta det ifrån oss. Vi kan räkna ut själv att det kan bli jobbare...

Semester

En liten uppdatering här mitt i semestern.
 
Vi är på en liten resa genom Sverige. Först Kristinehamn där vi hälsade på våra kära Urkultare, sedan vidare till Pethers pappa i Älgarås och i eftermiddag ska vi till min pappa i Västerås. Mycket trevligt och mysigt!
 
           
 
     
 
         
 
          
 
              
 
 
 
 

Tygblöjor

Vad lycklig han ser ut att vara....

Vi använder som sagt tygblöjor när vi är hemma. Inte alltid, men ofta nu för tiden.

Grabben är 2 månader och hunnit få lite mer kött på benen så de läcker inte alls lika ofta som det gjorde i början.

Behöver inte vara så knöligt alls! Just nu använder vi mest pocketblöjor och ibland vikblöjor. När jag sorterar tvätten brukar jag stoppa i iläggen till pocketblöjorna på en gång så behöver man inte tänka på det vid blöjbytena. Då är det som vilken engångsblöja som helst! Jag brukar även förvika vikblöjorna :)

Ett rispapper/bambupapper/majspapper (finns att köpa där du köper tygblöjor) läggs i blöjan närmast barnet. Har barnet sedan bajsat så är det bara att plocka bort pappret med bajset och slänga! (Vissa kan spolas ner i toan)


Jag använder som sagt tvättlappas bestående av frottéhanddukar jag klippt i små bitar. Jag har inget rinnande vatten vid skötbordet så jag har ställt en liten pump med vatten som jag blöter frottébiten. Jag har även en liten fast tvål som jag använder vid behov, men lite raps- eller babyolja funkar också. Detta fukar jättebra! Känner verkligen inget behov av våtservetter hemma (men har det i skötväskan..)


På de smutsiga blöjorna plockar jag ur ilägget på och lägger allt i en påse som jag sytt av vaxad textil, och där hamnar även alla smutsiga tvättlappar och underlägg. När vi fyllt påsen eller när blöjorna börjar ta slut så bara slänger jag in allt i tvättmaskinen med tvättmedel och några droppar eterisk olja på 60 grader (inget sköljmedel! Det kan försämra blöjans uppsugningsförmåga). Jag rekommenderar dock att inte lämna blöjorna mer en 2 dagar. Helst bör de tvättar t.ex. Varje kväll för att undvika unken lukt.
Jag fyller även ut maskinen med annat som kan tvättas i 60 grader, så som underkläder och handdukar.

Jag tumlar ilägg, tvättlappar och underlägg, men inte själva pocketblöjan. Dessa hänger jag istället och de torkar faktiskt riktigt fort!

Det tar alltså inte så mycket extra varken tid eller energi! Men visst, har man ingen egen tvättmaskin så kan det bli lite knöligare.. Och om man har en väldigt onöjd bebis..

Men jag gillar blöjorna och de är dessutom snygga! :D

 

 

 


RSS 2.0