Många tankar.

Just nu känns livet bra! 
 
Fantastiskt underbara vänner!! Som man tyvärr träffar för sällan.. Men de finns ju kvar. Det är huvudsaken.
Min kära Pether.. Kommer nykärheten gå över?
Söta Agnes som helst delger alla allt hon gör och tänker.. :P
I förrgår tror jag det var så sa hon:
"Pappa... Jag blir blyg för fröknarna på dagis när du är med.... För du är så FIN!"
 
Jag är snart äntligen färdig med min utbildning!
Examensarbetet känns som att det börjar bli något av det!
Köpt ny bil!!! Som iof behöver servas innan jag hämtar den.. Men ändå.. Den är min!
Jag har även köpt snowboardgrejer! Nytt och billigt nu mitt i sommaren. Kändes ju lite märkligt. Men Najs!!
Så i vinter blir det kanske lite mer åkande!

 

Nu börjar blomflugorna ta över hela lägenheten så det kanske börjar bli sags att säga adjö till mina växter.. Det är väl typ hörs nu ändå? Men är jag redo? Tror faktiskt inte riktigt det...


Dagens skörd! Lite Physalis och en paprika..
 

Joruu

Pysslar med beställda kakfat och annat.

Pallade några kilo äpplen också som just nu torkas i torken.

Helgen bjöd på lite fixande i Lötbacken och lite mys med karln.

Examensarbete är i nästan full gång fast jag har inte kommit igång helt än.

Jag önskar mig även några kilo tålamod. Det behövs nu. Tänk om vi kunde hoppa några veckor fram. Då kanske livet återvänt! Efter allt med examensarbetet och övrig skola.


Nöjd!

Idag är en väldigt bra dag! Morgonmys med kära Pether och sen frukost tidigt..
Jag och Sara skulle börja dra igång examensarbetet idag så vi träffades runt 8.30 och inledde med promenad och sen har vi jobbat på enda till typ 14.30. Fått mycket gjort och vi har koll på läget!

Fixat lite fler fat då jag fått lite beställningar på kakfat. Känns bra!

Ikväll blir det nog lite pyssel med det ena och andra.

Tårta!

Jonte fyller 29 och vi bakade en tårta!


Pyssel!

Jag och Agnes dekorerade alla muggar och glas igår. Mycket vackert resultat måste jag säga!



Och här kommer en bild på min sänggavel som jag fixade för några dagar sen också.


Mat och bak!

Igår hade vi mycket för oss.
Jag kokade för första gången i mitt liv sylt (Svartvinbär) och gjorde svartvinbärsglass! Sen bakade jag muffins med fetaost och soltorkade tomater i! Perfekt att ha med på utflukten, som idag när vi drog ner till Storsjön för att försöka fånga lite fisk. Men åkte hem utan fisk.

 

Hmm..

Vissa saker tycker jag är lite synd.
Här om dagen pratade jag och en kompis lite om.. allt föjligt faktiskt. En sak var föräldraskap. Att vissa som blivit förälder verkar glömma att de faktiskt är mer än så. Att vissa kanske skaffar barn för att bli älskad och bli någon/något annat. Helt plötsligt ser man inte sina egna viljor och behov. Allt kretsar kring barnen. Men ska man förlora sig själv? Kan man inte vara både och? Kan man inte vara både förälder och "sig själv" på samma gång? Är det rättvist mot både sig själv, barnen och sin ev. partner? Är det värt att stanna hos en partner för att man inte klarar att gå "för barnens skull"? Är det värt att alltid vara barnen "till lags" och vara någon slags passopp för att ha nöjda och glada barn. Nä, jag menar inte att alla gör så, men jag har sett det beteendet. Jag tror säkert jag också skulle kunna göra så. Jag menar bara att man kanske ska fundera hur och varför man agerar på ett eller annat sätt. Gör man sig själv och sin familj en tjänst då?

Att må bra i sig själv och känna sig trygg i den man är tror jag verkligen är jätteviktigt! Att inte glömma sig själv! Känner man sig inte trygg och säker i sig själv så känns det lite som att man kanske behöver mer bekräftelse och kärlek vilket man får av sitt barn skulle jag tro. Nej, man behöver inte sitt barn mindre om man är självsäker och så, men jag tror det kanske är på lite olika sätt.

Jag vill inte bli "mamma" och sluta vara "Elin" när den dagen kommer. Jag hoppas jag inte blir så.

Jag förstår att man "lever för sina barn". Det är inte så jag menar. Man ska vilja vara med dem, älska dem, se till att de får vad de behöver osv. Men man måste se att en själv också får vad man behöver.. Mår man inte bra tror jag att det är svårt att klara "livets tuffaste jobb" som jag hört att föräldraskap är.

Du kanske tycker att jag inte vet hur det är och hur det känns eftersom jag inte har några barn. Men detta är min blogg med mina tankar och funderingar. Jag är en del i en familj och ser barn växa upp runt omkring mig. Detta är bara lite tankar om vad jag tror.
 
Jag dömer ingen, bara för att klargöra. Du är den bästa föräldern för ditt barn (så länge du inte är dum i huvet och gör ditt/dina barn illa på nått sätt). Jag vill bara att man ska ta hand om sig själv också.
 
 

Bilder på lite olika.

Lite skörd, självplock och skogsplock.


Mer i huvudet på mig.

Jag har mycket som rör sig i huvudet på mig.

På måndag drar skolan igång igen. Alltså den riktiga utbildningen.. Jag går ju musikteori också, men vi ska sätta oss och göra tentan nu. Kommer säkert gå bra hoppas jag.

Funderingar över relationer till människor runt omkring. Hur vill jag ha det? Vissa vill man lägga mer energi på och skippa de som mest bara känns energikrävande. Men det är svårt.

Andra saker att fundera över och försöka ta beslut om. Ska man göra vad som känns fruktansvärt onödigt men rätt för mig eller ska man göra det som inte känns helt okej, men ändå vettigt? Jag vet inte....

Just nu är jag även rätt less. Varför nu? Skulle inte det bli konstigt? Det känns inte så kul längre iaf. Eller jo. Men det är mycket som inte känns så bra ändå. Jag blir glad av att höra det, men ändå inte.

Nu blev det väldigt kryptiskt. Det är inte riktigt min grej, men jag ville skriva någonting eftersom jag inte har skrivit nått på länge.


Härliga tider.

Måste bara lite snabbt få säga att jag har haft en så bra vecka förra veckan. Eller först förra helgen då vi var i Lötbacken och myste med fiske och bastu. Sen hade jag lite fika på söndagen och det kom många och gjorde min dag helt underbar!

På tisdagen åkte vi till Näsåker inför Urkult! Har inte mycket mer att säga än <3! Så härlig vecka! Bjuder på lite bilder sen..

RSS 2.0