Ny vecka

Nu går vi in i v15 (14+0).. Känns kul! Men jag vill börja växa nu också så det syns.

Jag vill flytta.. Vill ha rum åt alla.. Det är ju ingen brådska eftersom Hajen ändå inte kommer behöva nått rum i början, men det skulle vara skönt att få det fixat innan. Och här hemma finns det knappt plats för en byrå med hajkläder.. Känns lite tråkigt att trängas här. Men jag gillar lägenheten ändå. Mysig och fin.. Men jag vill ha en lägenhet som vi bott in oss i tillsammans..

I övrigt mår vi bra. Väldigt bra! Känner mig inte alls gravid, men det brukar väl vara så i denna tid..

Imorgon går vi upp med examensarbetet. Spännande att se hur det går! Känner mig lugn nu.. men vet inte hur man kommer känna nr man väl sitter där. Lär väl svalla över av hormoner och börja gråta om vi får mycket kritik.

Nu ska jag plugga lite. Adjöken

Första klädköpet.. Från en second hand-butik i Prag

 
Dock för 3-6 mån.. Men kunde inte låta bli!

Lite olika..

Igår åkte jag, Pether, Agnes Thorbjörn, Marianne och Boston till deras syster. Det var trevligt och Agnes tyckte det var så spännande med alla kor och traktorer! Små kalvar fick hon se också. Mycket lek med barnen där så det var en trött tjej vi hade med oss hem.

Fick även lite kläder av Lillemor.. Kläder där magen senare ska få plats. Perfekt!

Nu sitter jag och opponerar lite inför onsdagens examination. Spännande att se hur det kommer gå! Hoppas på att det ska gå vägen, men man vet ju aldrig.. Fast vi är ju så bra så det ska nog vara lugnt!

Hos mamma

Har varit hemma hos min kära mamma med familj idag på middag. Jag, Pether och Agnes. Kräftor och gott till förrätt och älgkött med rostade rotsaker och kantarellsås till varmrätt. Sen vart det glass!

Mamma har nog sett fram emot att få bli mormor.. Fick se lite saker hon köpt (beg. då.. av en vän) och nu längtar jag ännu mer!

Massa fina kläder! Så vi lär ju inte behöva köpa någonting... Fast det lär man ju göra ändå såklart. Men vi behöver inte så ska försöka att lugna mig när jag känner att tiden är inne för babyshopping.

Hon har även köpt en jättefin vagga! En som man hänger i en krok i taket. Så fin! Fick inte ta med det hem dock... För tidigt tycker mamma. Jaja... Det är ju ett halvår kvar så. Skulle nog vara jobbigt att ha det hemma också. Det kan få ligga där tills vidare. Har ingen plats i förrådet helle just nu. Och jag vill flytta! Så vi får vår egen lägenhet! Som är våran! Så Agnes och Hajen får plats. Så vi får "bygga bo"...

Är dock fortfarande orolig. Speciellt över att alla vet nu. Tänk om...
Hur gör man då? Om något skulle hända? Om hajen inte blir bebis. Om den försvinner på vägen? Posta på facebook typ? nää... Känns så fel... Jag ville vänta med att berätta... Men samtidigt inte. Nu kanske jag kan försöka börja tro på det. Och eftersom alla vet så känns det lite mer verkligt nu än vad det gjorde tidigare. Förut har man försökt vara tyst, dölja alla tecken.. Nu behöver man inte det. Men jag är rädd fortfarande. Om......
 
Det lär ju inte sluta med oro under graviditeten. Är redan orolig för PSD. Jag VILL INTE tänka på sånt! Jag vill njuta och vara glad. 

Jobbigt.

Någonting jag tyckte var väldigt jobbigt i Prag var röken.. Nästan var man en gick så röktes det.. Både det ena och det andra.. Pubar och barer, restauranger.. I vanliga fall hade det inte rört mig nå vidare än att jag tycker att det luktar illa.. Men det kändes väldigt hemskt att gå in i ett rökmoln med Hajen i åtanke.. Speciellt när rökmolnet bestod av annat är cigarettrök. Alla kläder stinker inrökt och äckligt.. Även nu när vi kommit hem och tvättat dem med förtvätt och allt. Även när man varit i de rökfria delarna av restaurangen stinker man lik förbannat.

Tröstade mig med att det bör vara lugnt.. Jag röker inte.. Snusar inte .. Sköter mat och sånt så gott jag kan. Och det finns dom som är storrökare under hela graviditeten.. Och snusar.. Vissa dricker nått glas vin. Andra pundar! Och får friska barn.. (Vissa iaf. Många får säkert skador..) Jag skulle inte kunna göra nått sånt medvetet. Att inte dricka är inga problem. Faktiskt rätt skönt. Speciellt på morgonen när de andra ser sliten och trött ut med huvudvärk och illamående så mår jag bra! För de mesta iaf ;) Trött är jag ju jämt.. Men slippa att vara bakis! Najs!

Nu sitter jag här i rökluktande kläder och känner mig som att jag gjort nått fel. Det har jag ju inte..... Aja.

Praha!

Prag i bilder...
 
Arlanda. Karin kom med godkakan!! Vi sov där också. Mysigt och skönt! Eller....
 


Framme. Mat, lek med glasunderlägg.. Lite gående i Prag. Sjukt läskiga bebisar! Mellis!
 
Viktigt med några kameror.. Utifall!!
 
 
Konst och streetartutställning
 
 
På vissa ställen får man ta för sig själv
 
 
Zoo! Jaja.. Jag har också hört vad som hänt.. Och jag gillar väl inte Zoo direkt för djuren bör få leva i sin naturliga miljö.. Men det var ändå häftigt och de såg ut att ha det bra!
 
 
Pether fyllde 30! Vi åkte till Plzen (Pilsner Urkells bryggeri och ölmuseum)
 
 
Födelsedagsbarnet får en öl nere i gångarna under marken ur en ektunna. Sån där opastöriserad och ofiltrerad.. Ska tydligen vara lite godare än vanligt. 
Jag drack också en öl.. Synd bara att den var rätt ogod..
 
 
Fruktsallad i glas.. Så gott! Märkliga statyer utanför flygplatsen
 
 

Hajen

Väntan..
Den 23 augusti fick jag reda på det. Sen dess har jag verkligen försökt att inte berätta för så många..

Kissade på en liten pinne som visade två streck - Ja! Mina äggstockar var inte helt ihoptorkade! Glädje och lycka.. Fast så overkligt och långt bort. Lång väntan..... Oro och panik, lycka och lite mer oro.. Tänk om det inte är på riktigt?! Ska man våga hoppas? Bestämde mig ett tag för att man får det men... Ja.. Oron lär väl aldrig försvinna.

Idag var vi till barnmorskan.. Var väldigt nervös inför detta besök. Har varit där 2 ggr tidigare utan att vara nervös, men idag hade vi sagt att vi skulle prova lyssna efter hjärtljuden.. Men fick bara göra det om jag lovade att inte oroa mig om det inte hördes nått. Ehh, jadu det KAN JAG INTE LOVA! Men jag försökte se lugn ut och sa att det var lugnt och att jag förstod. Trodde jag skulle kräkas! Har haft så många hemska drömmar och varit så orolig för att den inte ska leva.. eller inte ska finnas.. Men vi fick höra ett litet hjärta slå där inne! Lättnad!! Helt ofattbart. Har nog inte vågat hoppats.. eller tro på det. Har ju bara haft ett sträck på en pinne.. Inget annat.

Jag har mått så bra! Om det inte vore för utebliven mens så hade jag nog inte misstänkt att det var nått på gång. Eller det har som gjort lite ont.. Som väldigt lindrig mensvärk ibland. I princip inget illamående heller. Så skönt! Lite därav min oro också.. Fast aptiten försvann lite ett tag. Gick ner några kilo och kände mig lite bitter över det. Första gången i livet man vill att vikten ska gå uppåt.. Men magen var fan plattare än någonsin! Annat var det med tuttarna... Bråkiga jädra grejer som ömmar och är ivägen!
Men nu verkar det gå åt rätt håll, fast väger fortfarande mindre än innan. Tar nog igen det!
 
Nu v. 14 (13+2)
 
Arbetsnamn: Hajen!
Ja.. För länge sen fick jag höra att t.ex. hajembryo och människoembryo ser i princip identiska ut i början.. Och då skojade vi om att man kanske kan få en haj om kroppen liksom råkar göra lite fel.. Som i The Matrix med piller. If you take the blue pill you will have a baby.. And if you take the red pill you'll get a shark!
Än så länge har inte motsatsen bevisats.. Kan ju lika gärna vara en liten liten haj där inne. Vi får väl se. Det är i alla fall min.. Eller.. VÅR haj!
 
Svagt streck. v4 eller 5 tror jag. GladTjej88!
Blev lite förvånad och glad när jag fick veta att man räknar veckor från sista mensens första dag och inte från den dagen man blev befruktad så att säga.. Trodde jag var i typ v2-3 också var det redan 4-5! Coolt!
 
Köpte ett litet hajpussel till Hajen nu när vi var i Prag. Kul grej bara eftersom vi kallar den för hajen :) Och fina Råsa gav oss så fina "Pether", "Elin" och "Hajen" gjorda i ståltråd! Riktigt likt och fint! Tack du söta!
 
Skulle kunna skriva en hel novell om detta, men vill inte bli allt för tjatig. Så ska ge mig nu! ;)

Prag

Vi är i Prag. Sista dagen sen blir det hem. Imorgon.. Men det ska bli skönt! Fast vi har haft det riktigt bra!

Men jag saknar vår säng. Och de bekvämligheter man bara har hemma.

Kommer sakna hänget med folket fast vi kan ju hänga hemma med.. Fast inte Nico då, men det blir väl till jul! Och Karin! Fast hon kommer ju lite titt som tätt :)

Kommer även sakna den billiga och goda maten ute på pubar och restauranger, fast inte alls sakna all rök eftersom de röker inne.

Har hunnit med en hel del.. Gå på stan, sightseeing, Plzen, Zoo, lite mer gående kring Zizkov och Prag... Besök på olika restauranger, pubar, hos Dominika och.. Har jag glömt nått?

Blir väl en ordentlig uppdatering här med bilder och mer sen när jag installerat mig hemma igen.

Naivitet.

Det vill jag ha. Lite mer naivitet skulle jag nog må bra av. Lite mindre oro.. Liksom bara anta att allt kommer bli bra. Inte tänka på allt som kan gå dåligt. Har känt mig lugn.. eller ganska lugn i alla fall.. Sen drömde jag den där hemska drömmen. Vaknade helt genomblöt av svett och tårar.. Kändes inte bra. Hoppas det bara var en dröm.

Nu börjar det ta sig..

..med nya bloggen :)

http://sandskapelser.blogg.se/

Så här kommer det kanske inte hamna så mycket skapande.. men lite lär nog synas här ändå! :)

Hehe

Agnes: "Om jag får en bebis så blir jag mamma.. Och om du får en bebis, Elin, då blir jag storasyster. Jag vill att du ska ha en bebis!!! Vill du det?!?!" haha söta unge :)


Jagvill!

Jag vill bo i hus.
Jag vill ha ett jobb efter jul.
Jag vill att tiden kan speeda upp.. Iaf typ några veckor.
Jag vill sova.
Jag vill vara klar med alla skolarbeten.
Jag vill träffa mina vänner mer.
Jag vill åka till Prag.
Jag vill kramas.
Jag vill.....Massa saker som jag inte tänker gå vidare in på här.. Än..

Ny blogg!

Jag har skapat mig en ny blogg. En blogg som kommer innehålla alla kreationer. Så jag delar upp det lite!

Denna kommer finnas kvar, men här kommer sånt som är mer personligt. Inte för att jag skriver så mycket personligt, men ändå. Den är dock inte klar än på långa vägar.. den ska ju va snygg också!

Då säger vi så för idag. Adjö

Examensarbete.

Det är inlämnat för att fo kommentarer. Ser ljuset i tunneln. Eller.. jag tycker inte det har varit så jobbigt alls faktisk. Har varit rätt chill att skriva det. Hoppas bara att det duger att gå upp med. Det ska nog inte vara något problem. Hoppas jag...

Om mindre än 2 veckor åker vi! Prag.. Ska bli så najs!

Varmt!

En sak jag måste tänka mer på är att inte duscha onödigt varmt. Det är inte speciellt bra för huden, men det är skönt när det kliar för då bränner det på ett märkligt skönt sätt. Men det är knappast skonsamt. Många säger att man inte ska ducha så ofta om man har eksem, men jag har faktiskt hört raka motsatsen. Det är BRA för eksemen att duscha varje dag och tvätta sig med tvål och så. Ja, det är fortfarande uttorkande och man behöver inte tvätta håret varje gång, men kroppen. Detta är för att då rengör man alla öppna sår och minskar risken för infektioner. Sen smörja efteråt så klart. Men det är sååå tråkigt, men man måste. Däremot tror jag inte att det är så bra att nästan skålla sig själv.. Det måste jag sluta med. Men det är så skönt!

Idag har jag pluggat.. Försökt.. Men det går lite segt, men det går bra ändå! På torsdag, fredag eller lördag tänker jag ta med min kära och kanske nån fin vän ut i svampskogen för att kolla om det finns nå trumpeter som vill följa med oss hem. Vi får se när det hinns. Hade ju varit skönt att vara klar med examensarbetet först.

Nu ska jag hitta på nått. Tror jag ska sy lite. Eller ialla fall pyssla med nån skoj. Adjö!

RSS 2.0