<3

Känner mig lite taskig ibland när jag hoppas att jag ska råka väcka ungen när jag går och lägger mig bara för att få krama honom en sista gång innan jag somnar. 


Tur jag har en underbar man bredvid mig som jag kan kramas med istället. Trodde aldrig att jag skulle hitta en människa som jag känner mig så trygg med..


Flyt!

Vi har fått nytt boende, flyttat och flyttstädat samt fått gamla lägenheten uthyrd direkt på 2 veckor. Helt underbart!

En sådan lättnad!

Det kändes som att ett ton lyften från bröstkorgen när vi fick veta att de verkligen skulle få lägenheten. Det innebär att vi inte kommer att behöva leva på nudlar och lånade pengar. Och då kommer vi kunna njuta lite mer av vårt nya hem, kanske till och med fixa lite här med ny tapet och så. Och jag kommer kunna köpa lite tyg! :D

Frösöbo

Så har vi nog genomfört den hastigaste flytt i hela mitt liv. På 8 dagar gick vi från att inte planera att flytta i nuläget till att vi är inflyttade i ett radhus på Frösön. Det känns helt sjukt! Och bra!

Har lite städ och plock kvar på Rödön, men satsar på att vara helt färdiga där till helgen. Sen får vi se hur det blir.. Dubbla hyror i 3 månader? Eller 1 månad? Vi får se.. Håller tummarna!

Sam har det lite svårt nu att komma till ro på kvällen. Kan det vara en reaktion på förkylning? Flytt? Tänder? (Jag tror de måste vara på g, men känner inga än). Älskade lilla barn vad jobbigt det är att vara du ibland va.. Hoppas det går över snart för det funkar inte att ha en Sam vaken till 23 på kvällarna. Inte nu när man måste vara med honom hela tiden och passa allt han gör och allt som finns omkring honom.

Mamman är trött och vill sova! Så.. God natt!

Flytt!

Då var det dags igen. Man skulle kunna tro att jag älskar att flytta.... Det gör jag inte. Jag vet inte hur många gånger jag flyttat i mitt liv, men mu är det dags igen!

För två år sedan flyttade jag in hos Pether. För ett år sedan flyttade vi hit och nu ska vi flytta härifrån. Vi har fått tag i ett radhus på Frösön. Bara sådär.. Av en slump.. Tänkte bara ringa och höra lite på skoj, så fick vi gå och titta idag och han erbjöd oss den direkt! Vi funderade någon timma men båda vi hade redan tänkt JA! Så nu är denna lägenhet uppsagd och vi flyttar omgående. Hoppas bara att kunna hyra ut denna direkt så vi slipper dubbla hyror.

Vårt radhus är på 140kvm uppdelat på två våningar. Hela köket ska bytas och fixas vilket är ett stort plus! Alla får ett varsitt rum och det finns även utrymme för pysselrum :)

Ekonomiskt kommer det bli ungefär samma kostnad som att bo här. Dyrare hyra men ingen bensinkostnad.

Sova lite bekvämare?

De senaste nätterna har en liten kille upptagit en del av min och Pethers säng. Han är inte stor men med honom i sängen vägar man knappt röra sig.

Så visst är det bekvämare när han sover i sin säng (och säkrare då..) men när han vaknar och är lite ledsen så är det så mysigt att låta honom somna på mitt bröst och sen bara låta honom sova vidare mellan oss (Och enklare då han brukar protestera när man försöker lägga ner honom).

Inatt ska jag försöka få honom att sova i sin säng.. Han sover där nu.. Fast om jag misslyckas så är det knappast någon fara ;)

Han sover iaf för det mesta hela nätterna nu. Han vaknar iaf inte för att äta utan snarare för att mysa. 

Nu ska jag sova! Natti!


Fina Sam som äter mango till efterrätt.


Mumriken

 
Min barndomsvän Fia har ganska nyligen flyttat tillbaka hit till stan tillsammans med hennes familj, Fredrik och My. Jag bodde nästan hos henne när vi var små och vi umgicks typ jämt. När vi bev tonåringar så ja, vi gled väl ifrån varandra antar jag. Men nu flera år senare har vi tagit upp kontakten igen och hennes dotter är bara typ 2 månader äldre än Sam. Hon pysslar och syr massa också, men kanske på en något högre nivå.. Så vi tog och lånade ut våra barn under en dag så vi kunde ha en liten syjunta! Det resulterade i att våra barn så snällt fick kläs ut till Lilla My och Snusmumriken! Och det blev så bra! 
 
Det är roligt hur saker och ting ter sig. Att vi skulle råka vara gravida nästan samtidigt och sen börja umgås igen efter all denna tid. Än mer komiskt är ju att en annan av mina vänner också blev grevid nästan samtidigt som mig och hennes lilla Lee är ju bara en veckan yngre än Sam.
 
Det är så roligt att det är så många omkring en som har fått barn ungefär samtidigt som oss. Jag trodde ju att jag skulle vara den enda i min bekantskapskrets, men plötsligt ploppar det upp bebisar lite här och där.
 
Appropå bebisar och sånt så har jag lyssnat på lite Sommar i P1 om att folk hela tiden ska lägga sig i och tycka att "är det itne dags för en liten bebis för er" och liksom försöka övertala folk att skaffa barn. Jag kände mig lite träffad då jag säkert försökt lite smått (kanske ofta mer på skoj) att få andra att skaffa bebis. Men det finns faktiskt människor som antingen inte kan få barn eller ligger nå in i helsike men det blir ändå inget men det finns även dom som faktiskt inte lockas av tanken att ha egna barn. Och det måste man ju respektera! 
 
Nu blev det bara en massa svammel. Vet knappt vad jag skrev, men nu ska jag ta och hämta vatten åt den dära killen som sitter och spelar TV-spel bredvid mig för han bad så snällt för typ en kvart sen. Sen ska jag dra på mig lite kläder och göra en lampskärm till vardagsrummet. Adjö!
 

Älskade lilla du!

 
Min fina lilla son med sina jättelabbar!
 
Han har vekligen stora händer och fötter.. Men det gör ju att han står stabilt (eller..? haha) och kan hålla i saker bra.. När jag ser andra bebisar slår det mig verkligen hur stora händer och fötter han verkligen har. Undra var det kommer ifrån? Både jag och Pether har medelstora fötter.. Men bara för att han har stora händer och fötter nu så betyder det ju itne att han alltif kommer att han det. Han kanske växer i dem..
 
Idag ska vi iväg på babyrytmik. Jag vaknade 6.30 av någon anledning så efter lite snurrande och bökande bestämde jag mig för att kliva upp. Skulle upp 8 men kändes lite menlöst att somna om. Så fick bli frukost och kaffe i soffan i min ensamhet. Sam ligger i vår säng och sover fortfarande, men ska väl väcka honom snart.. Känns lite otäckt att låta honom ligga där själv ifall han skulle vakna och inte gråta utan krypa ut och av sängen. Det är ju bara u fotändan som han riktigt kan ramla ner så det krävet ju att han kryper en bit.. Han är iof snabb men brukar ofta bli ledsen när han vaknar om jag inte är där.
 
Aja, ska börja göra mig klar nu. Adjö!
 

Framtiden och se tillbaka

Det känns så märkligt att tänka att t.ex. om 5 år kommer vi titta på bilder och tänka "åhh vad små barnen var då!"
Agnes känns ju så klart stor nu, men om 5 år är hon en 10åring. Sam som precis lärt sig att krypa nu kommer kanske börja lära sig känna läsa och skriva lite om 5 år. 




Kök till barnen

Detta lilla projekt har jag jobbat lite med i torsdags och idag. Nu är det klart och det verkade bli godkänt av Agnes!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag är så otroligt nöjd!
 
Spisen är gjord av ett nattduksbord, kranen är handtaget till ett paraply, diskhon är en ikeaskål, knopparna till spisen, kranen och hängare på sidan är bara träkulor och en skruv. Hyllan ovanför är ett gammalt tittskåp och hyllan bredvid är från en annan möbel. Köksgruppen fick vi av min "styvfaster" eller vad man ska säga. Den fick ny färg och lite tapet som en kommer ifrån Pethers mormor. Vi har helt enkelt tagit vad vi haft hemma och fixat iordning.
 
Det var tydligen hundens födelsedag så Agnes ställde till med kalas på en gång och glömde bort att vi skulle titta på film för hon var så upptagen med kalaset.
 
Så något som finns på Agnes önskelista nu är mat till hennes nya kök. Och köksredskap!
 
EJs har rea på en del mat så kanske ska ta en titt där i veckan :)

Krypa, sitta, stå

Hej och hallå!

Här går det undan! Han har så bråttom i livet min lilla parvel. Han kryper nu (alltså inte åla, utan kryper på alla fyra), han kan stå på händer och fötter genom att lyfta på knäna, han sitter stadigt utan att behöva ha händerna på golvet också idag ställde han sig upp. Idag är han 6 månader och 8 dagar.

Han är 70cm lång och väger 8640g. Han väger mer nu än vad Agnes gjorde när hon var ett år. 



Börja om från början..

Återigen har jag tagit en funderare över kosten.
 
Dels efter att jag höra andra som tänker mer på vad de äter och när vi kikat på massor av dokumentärer om mat så känner jag att det faktiskt är dags att sluta tänka.. Bara göra!
 
Igår såg vi dokumentären Forks and knives som i princip handlar om att vi mår dåligt av att äta för mycket animaliska produkter och att vi bör basera vår kost på vegetabilier. Bitvis är dokumentären lite småseg, men det är ett viktigt ämne och den är väldigt intressant!
 
I helgen pratade vi även mycket om att äta bra och gott, men inte nödvändigtvis "onyttigt".
 
Nu har jag bestämt att vi ska ta och äta bättre! Vi äter ganska bra som vi gör nu, men det blir ofta mycket mackor, pasta, mejeriprodukter och annat sådant man faktiskt klarar sig bra utan. Vi äter inte så mycket kött, men visst händer det.
 
Sånt vi ska undvika (inte nödvändigtvis sluta helt med, men dra ner mycket på)
- Gluten
- Mejeriprodukter
- Kött
- Socker
 
Vegan hade varit nått, men jag vill inte sluta helt med vissa saker, men ska försöka att plocka bort så mycket som möjligt av animalier i kosten. Ost får dock stanna... Och mjölk i kaffet tills jag hittat ett bra substitut eller lärt mig dricka svart..

Jag tänker så att det man kan byta ut till vegitabilisk utan att behöva välja något konstgjort trams ska bytas ut (tips mottages tacksamt).. Men jag kommer inte byta t.ex. smör mot mjölkfritt margarin.
 
Sen handlar det väl inte om att byta ut t.ex. creme fraiche mot någon sojamotsvarighet utan snarare att göra helt andra maträtter och ändra allt från grunden. Annars kan jag ju lika gärna bara käka glutenfri pasta och sojakorv vilket känns rätt menlöst.
 
Dagens middag blev hemgjort tortillabröd, grönsaker och bönsalsa. Mycket gott och en relativt bra start då vi hade vitlökssås (creme fraiche) och vetemjöl i tortillasen.. Men ska kolla upp ett bra recept på glutenfria tortillabröd!
 
Ett annat problem jag har just nu är att jag kan typ äta hur mycket som helst! Beror det på amningen tro? Eller mycket plats till övers i magen nu när bebis är ute? Jag trodde det var så att man åt mycket när man är gravid, men jag har svullat gärnet efteråt... Aja, jag måste försöka hejda mig lite extra. 

Senaste

Här blir det inte mycket skrivet mellan varven, men allt är i sin ordning ändå.

Sam har haft sin första släng av feber och hosta. Han var riktigt slö och med en temp på 39 grader är det ju inte så konstigt. Har hann bli frisk till Fia och Fredriks kalas så vi kunde komma med vår Mumrik (jag hade sytt kläder och klätt ut honom till Snusmumriken och Fia hade klätt ut My till Lilla My). Helt underbart fina barn! Jag gott fika så vi dog lite.

Efter det åkte jag vidare på middag med tjejerna från klassen. Hade det hur bra som helst och längtade bara hem lite. Hoppas det inte dröjer för länge innan vi ses igen.

Söndagen bjöd på loppis på OSD, allergiastma och middag hos mamma för att fira Benny som fyllt år. Annars rullar livet på!

Det var lite otäckt att känna att det blev tungt att andas, men en Tavegyl och lite lugn i soffan gjorde att det försvann.. Blää jag vill inte ha några allergier! Vilket trams!

RSS 2.0