Pyssel








Bilder

 
Gravid i veckan 36 (35+5)
 
Gjorde ett försök att fota några bilder att kanske framkalla lite större och ha på väggen i sovrummet eller så. Men jag vet inte om dessa är "tillräckligt" bra. Jag är nöjd med dem, men det stämmer inte helt med min vision.
 
Jag försöker fota så ofta jag kan.. minst en gång i veckan utifall lillen skulle vilja komma.. Då kommer jag ha foton från iaf några dagar innan. Det är säkert roligt att ha kvar sen..
 
Nu är det 29 dagar kvar till BF. Jag vet att bebisen förmodligen inte kommer komma exakt på BF men det är ju nått att utgå ifrån. Många säger att jag kanske inte ska vänta mig bebisen förrän i Maj.. Det tänker jag själv också.. Men så behöver det ju faktiskt inte vara! Bara för att många går över tiden så gör faktiskt inte alla det. Den KAN komma inatt eller mitten på Maj.. Det kan vi inte veta. Jag är i alla fall berädd om den kommer nu. Nästan allt är färdigt.. Allt viktigt är klart!
 
Var hos barnmorskan i Tisdags och besiktade magen och allt såg bra ut. Den ligger med huvudet neråt, vilket den har gjort alla gånger hon känt. SF-måttet var precis på kurvan så det känns ju bra och jag går upp i vikt som jag ska. Bebisen är inte fixerad men ligger som förväntat.. Ruckbart huvud.. Vet inte riktigt vad det innebär förutom att allt är i sin ordning. Så fortsätter allt såhär så kanske den kommer när den är beräknad också. Vi får se helt enkelt!
 
Nu ska jag och Pether åka till min mamma och hälsa på! 

Bloggande

Jag tänker ofta att jag ska skriva och uppdatera här, men glömmer eller så har jag fullt upp.

Nu har jag dock slutat på jobbet och gått på ledighet/sjukskrivning så nu ska det väl hinnas lite mer skrivande här! Just precis nu orkar jag inte skriva så mycket mer än detta, men imorgon ska jag ta och lägga in lite bilder och så.

Hemma igen.

Vi har varit iväg till fjällen i veckan och helgen. Det var ytterst trevligt!!

                   

                

          

Lite bilder från dag 1 när grabbarna lekte i snön utanför stugan. Jag agerade fotograf!

Det var underbart väder mest hela tiden och backarna hörde jag var väldigt trevliga att åka i. Kändes väldigt tråkigt att stanna kvar och hålla stugan varm, men jag kände mig inte i form för att åka utför.. Inte med denna mage när jag faktiskt är typ nybörjare. Hade dock sällskap alla dagar först av Emma som inte heller åkte nått och sen Patte som kraschat rätt rejält och därför blev liggande resten av vistelsen. Det var inte bra!

Fint folk från lite här och där var med. Man mår så bra av att umgås med härliga människor! Kram till er!


Rörelse

Jag kommer ihåg den tiden då jag knappt kände bebisens rörelser. Det var sällan som jag verkligen kände sparkar och rörelser utan det var mest bara lite fladder och så.

Nu däremot känner jag den mest hela tiden! Den buffar och rör sig mycket! Förmodligen har den gjort det hela tiden fast jag inte känt det tidigare på samma vis. Och nu är det mer svepande rörelser och att bebisen trycker som jag känner än sparkar. Och det syns.. Hela magen gungar och buktar ut här och där. Det börjar även kännas trångt för bröstkorgen. Förmodligen en liten rumpa och fötter som konkurrerar för utrymmet..

Det känns i alla fall helt underbart! Lite obehagligt men underbart!

Snart... 40 dagar... Och sen förmodligen lite till? De säger ju mellan v37-42 kommer bebisen så man ska inte vara för fast vid det utsatta datumet. Så... bebis kommer om 2-7 veckor då. Om 2 veckor kanske!!! Kanske inatt!! Man vet ju verkligen aldrig! Kan lika gärna bli igångsatt i mitten av maj typ. Hoppas att den vill komma innan det.. Lite läskigt är det.. men jag är så förväntansfull och längtar!!!

v35

 
Mage v35 (34+0)
 
Jag skulle låta Pether känna på magen och visa så han förstår att det är lite obehagligt när den trycker uppåt. Och vad gör han? Jo.. Trycker tillbaka! Iof inte så hårt men ändå! Haha tok..
 
Nu börjar det kännas lite mer verkligt. BB-väskan är nästan färdigpackad och det är 41 dagar till BF. Jag kan förresten nämna det nu. Jag kommer instagramma(@elinsc)/facebooka/blogga när bebben kommit så ni behöver inte undra och fråga då när datumet börjar närma sig :)
 
Jag mår fortfarande otroligt bra. Hade lite halsbränna, men den har försvunnit. Köpte tabletter mot det, men har inte tagit en enda än. Jag vaknar tidigt på mornana vilket kan vara en smula irriterande men det gör inte så mycket. Denna vecka och helg har jag haft Agnes som sällskap. Pether brukar också kliva upp tidigt med mig faktiskt. 
 
Det syns tydligen att jag har en bebis i magen. Blir fortfarande lite paff när folk liksom ja.. Ser det direkt utan att fråga. Jag förstår väl att det syns samtidigt som min kroppsuppfattning är lite ur balans så jag tror ju att jag är smal och smidig fortfarande. Så idag fick jag i alla fall en kasse med lite varuprover på Barnenshus när jag skulle betala glassarna. Det var inte dumt! Lite blöjor, våtservetter, schampo, en napp, lite lego med mera.
 
Jag har semester i veckan vilket känns underbart! Vi ska åka till Klövsjö och hänga i Pattes stuga med underbara människor!
 
Nu ska jag kramas med sambon. Hejhej!

Lite bilder


Trött.

Det är jobbigt när man är trött fast ändå inte kan vila. Har så mycket i huvet och så fort man lägger sig ner så har man 100 tankar i huvet och 100 ideér man vill förverkliga. Som idag har jag funderat mycket över spjälskydd till spjälsängen. Men det är liksom kanske 4-5 månader tills det blir aktuellt! Jag har varit påväg flera ggr och tänkt sy ett lite snabbt, men hejdat mig för jag har hört att det är lite jobbigare och segare än man tror. Och vi har ett! Eller två till och med, men det ena känns lite kort och det andra passar inte riktigt...
 
Det är så mycket jag vill göra. Så mycket som jag vill fixa! Bara massa smågrejer, men sånt tar tid! Och få iordning helt nu efter flytten. Skaffa alla möbler och grejer som man tänkte att man kunde ha när vi flyttade in.

Jag vill:
- Få i ordning i tvättstugan så vi slipper ha alla kläder på golvet och verktygen i en enda röra. Några lagerhyllor eller någon form av förvaring hade varit superbra!
- Få ordning i pysselrummet med mer förvaring för allt material.. Tyger och sånt.
- Hänga upp leandervaggan.
- "piffa till".. Fixa som fönster.. Skriva ut lite kort och hänga på väggarna..
- Köpa det sista inför bebis. Salvor, babyolja, andningslarm..
 
Och massa mer som man kommer på att man vill göra. Och det är lite jobbigt när man är konstant trött och sover dåligt och vaknar föör tidigt utan att kunna somna om.
 
Nä nu.. Inge mer gnäll nu. Jag vill ju greja och tycker det är kul!

Impulser..

Idag satt jag och kände mig väldigt pysselsugen men kom inte på nått direkt att göra. Då kom jag på att jag vill göra en hängmatta till bebisen! Det kändes som en rolig grej att ha! Började kika efter lite inspiration och beskrivningar på hur man kan göra.. Då hittade jag en hängmatta som skulle passa perefkt! Då blev jag inte längre lika peppad på att göra en, utan jag beställde istället! Kände att det var lika bra.. Annars hade jag behövt beställa tyg och sen sy och denna var inte så dyr ändå.
 
 
För ett tag sen bestämde vi att vi skulle måla spjälsängen röd men kände att det inte är så bråttom eftersom bebisen ska sova i vagga första tiden. Men nu kom jag på att spjälsängen kan stå i vardagsrummet med hängmattan monterad så kan bebisen sova där på dagen om den inte sover i vagnen ute. Så jag var såklart tvungen att fixa det direkt så jag åkte och köpte färg och målade den tillsammans med Agnes idag! Den behöver dock en strykning till men sen kommer det nog bli superbra! Röda spjälsängen och gröna hängmattan sen har vi även gröna sängkläder och vitt spjälskydd. Härligt!!
 
 
Jag beställde hängmattan från Stellaris och det blev såklart lite till som fick följa med som amningsilägg och en amningsBH som jag HOPPAS är skön för jag avskyr alla jag har skaffat. Ingen passar... De enda jag pallar att ha på mig är sportBH (Pierre Robert som är superbra och skön! Köpt på ICA) och Cariwell gravidBH. Dom är bekväm nog för att användas, men allt annat är pest! Så jag beställde Carriwell amningsBH eftersom jag är nöjd med gravidBHn. 
 
Nu är allt som fattas till bebisen ett eventuellt andningslarm.. Men får se när man får råd. Ska kolla upp om man kunde hyra/låna ett. Har för mig att en kompis fick låna till sin son.. Det kan ju vara bra!
 
Är sjukskriven på halvtid och vilken skillnad det gjort! Jag är mycket piggare och känner att jag faktiskt orkar vara på jobbet de timmar jag ska utan att hålla på och kollapsa av trötthet. Jag orkar även mer här hemma vilket jag verkligen inte orkat innan. Förut var det hem från jobbet och ligga på soffan tills man gick och la sig.. Nu har jag ändå lite energi till att fixa här hemma, även om jag fortfarande inte sover som jag ska.. Men när jag är hemma så kan jag göra allt i mitt tempo och kan vila när jag vill. Men nu är jag trött... Det är jobbigt att måla spjälsäng och gå i affärer..
 
Ska ta och mysa med min älskade nu.. och njuta av att bebisen är pigg och vaken.. Mysigt!!!

v34

Jag hängde upp lite svart tyg på väggen och provade fota lite.
 
 
Det här är jag. Jag har mina skavanker. Prickar, sår, ärr, bristningar. Men vet du, just nu gör det inget. Jag mår så bra i hjärtat ändå!
 
Gravid i v34 med lagom stor mysmage.

Dress

Denna har jag gjort av lite velourtyg jag köpte på Pingstkyrkans biståndscenter för 17 kr. Tycker det känns rätt bra!
 

v34

 
Går in i v34 idag (33+0). Känns som att tiden ändå går rätt fort nu! Snart är bebisen här! Helt otroligt!
 
Bilden är från igår, men det lär inte ha hänt såå mycket under natten..
 
Jag vill ha bebisen nu samtidigt som jag gärna väntar lite till. Ska jobba några veckor till och sen så! Efter den 3/4 får den komma har jag bestämt! Agens fyller år då nämligen och det hade ju varit skönt att ha olika födelsedagar. Känner dock att risken är rätt liten att det ska bli exakt samma dag då bebis är beräknad nästan en månad senare. Jag tror det kommer bli i början av maj. Kanske 2-3 maj.. Men vi får se!
 
När tror du att den kommer? Och vad tror du att det blir för någon? Pojke eller flicka?
 
Nu för tiden är känner jag bebisen nästan hela tiden. Den buffar, knuffar och har hicka. Nu är det sällan sparkar man känner utan mer hur den rör sig och drar händer och fötter mot magen. Det ser rätt häftigt ut också! Ibland är det nästan så man kan ta tag i handen/foten på bebisen för att den trycker så mycket.
 
Jag har i övrigt inga besvär med graviditeten. Inga svullna fötter, inget ont i fogar eller någon att klaga över alls! Klart att jag är lite tröttare och orkar inte riktigt lika mycket.. Får ont i ryggen efter man dammsugit länge och sånt, men jag bär ju runt på nästan 10 extrakilon så. Inga direkta cravings heller. Är väl mer sugen på vissa saker, men det är inte så att jag DÖR UTAN äpplen även fast jag tycker de är godare nu än innan. 
 
Jag har iof haft lite känningar i fogarna, men det är liksom ett hugg om dagen.. Mest framme i blygbenet, men det är absolut inget att tala om. Det går över innan jag ens känt det typ.
 
Jag håller utkik på magen efter de sexiga ränder som brukar uppkomma i samband med graviditet. Jag har redan sådana på låren och tuttarna :( Känns inte så kul. Tuttarna har ju växt mer än magen nästan... Undra var detta ska sluta?! Aja, det gör inget. Men jag vill gärna slippa få på magen så klart.. Fast får jag bristningar där så gör det väl inget heller. Jag får ju en bebis och ger det lite ränder så får jag leva med det :)
 

v33

 
Bebismage v33 (32+4) <3
 
Jag när jag klev upp imorse efter en lång morgon i sängen med min fina. Vi åt frukost tillsammans i sängen och tittade på Doctor Who. Så det var en glad tjej som mådde bra här hemma imorse! Dessutom fick jag faktiskt sova mer än en kvart vilket är underbart!
 
Efter det gick jag ut på balkongen och upptäckte att det var så underbart varmt och fint väder så vi satte igång och rensade upp där ute, bar ut saker i förrådet och sen sådde lite frön!
 
Äntligen kan man börja!
 
Det blev:
-Minigurka att ha i köksfönstret
-Busktomat
-Chokladtomat
-Chili
-Paprika
-Broccoli
-Vitkål
-Kålrot
 
Tänkte att det är lika bra att för så lite som ska vara i landet sen så kanske man kan direktså också.. Så blir de inte klar samtidigt! Vi år se hur det blir.
 
Vi tog en tripp till läkaren också och jag fick ett intyg på min sjukskrivning så jag blir hemma på halvtid från och med nu! Skönt att ha det klart..
 
Sen affären.. Vi köpte bär! Massor!!! 2,5 kg hallon för det är så gott! Blev även 2 kg jordgubbar. Brabra!

Fina människa!


Idag kom ett paket till min bebisHaj! Hela vägen från Cypern har det flygit och jag blir aldeles varm i själen av bara tanken!
 
Tack Emmeli!! De är så otroligt söta! <3

v33

 
 
 
v33 (32+3)
 
Köpte en ny skjorta idag. Men nu får jag inte köpa mer mammakläder!
 

Allemansrätten

Jag sitter och kollar på A Cook on the Wild Side med favoriten från River Cottage, Hugh!

Serien handlar om att leva av naturen. Alltså han får inte gå på någon affär och köpa mat utan han får hitta mat ute i skog och mark eller förtjäna råvaror genom arbete/hjälp på någon gård exempelvis eller byteshandel. Men inga pengar får användas. Det är mycket intressant och lärorikt. Ofta glömmer man faktiskt att det finns väldigt mycket som är helt gratis ute som bara är att hämta.

Serien kommer från England och han åker runt i Storbritannien och ja, lever av det han finner på vägen. En stor skillnad finns dock mellan Sverige och Storbritannien, nämligen att vi har allemansrätten. Fast det är väl bara Sverige som har det?

Syrran och henns Tim bor ju i London och brukar vara ute och campa.. Det tråkiga är att de bara får campa på avsedda campingplatser för det är mot lagen att campa i skogen exempelvis (såvida man inte har markägarens tillstånd). Man får inte gå ut hur som helst i skogen utan måste gå på anvisade "foot paths".

Jag känner att det är väldigt lyxigt som vi har det faktiskt! Jag är inte helt insatt i Allemansrätten, men den innebär väl i princip att man får röra sig fritt i skog och mark så länge man inte förstör. Respekt för naturen och de som lever där (och respekt för människorna i närheten).

Tänk att inte få gå ut i skogen och pocka bär utan att ordna tillstånd i förväg!

I serien, A Cook on the Wild Side och River Cottage så menar de iof att det inte är så farligt brott att gå ut i skogen och plocka, men en och annan utskällning kan man ju få ta.

Är du inte bekant med de serierna så kolla upp dem! Väldigt bra och lärorika! Speciellt om du är intresserad av mat och dess ursprung.. Blir en del matpolitik och många tankar om djurhållning och matindustrin överhuvudtaget. Tror River Cottage sänds/har sänts på svensk tv under namnet Det goda livet.

Underbara helg!

Har varit i Ytterhogdal i helgen och hälsat på Rosemarie tillsammans med Sara och Isabell. Kul och härlig helg som jag gärna gör om! Synd bara att jag varit sjukt snorig och allergisk.. Och nu är jag helt slut och knarkar nässpray.. Jag som tänkte jobba denna vecka, men får väl börja veckan hemma ändå. Så får vi se! Tänkte inte bli sämre så hoppas på att jobba från tis. Det återstår att se!
 
Imorgon blir det i alla fall en tripp till barnmorskan. Det är alltid lika spännande!

Pyssel

 
En tröja fick bli en åkpåse till babyskyddet! Blue får provligga!

RSS 2.0