Steroider?

Nästan alla jag pratar med om mina eksem och vilka salvor jag använder försöker komma med tips, idéer och lösningar.. Jag uppskattar så klart det! Och jag tar gärna emot tips och idéer! Men.. Jag kan inte hjälpa att jag börjar bli less på att höra att jag borde sluta med kortison och annat läkarna skriver ut utan prova typ aloe vera och sånt. Jag har provat att vara utan. Jag vill sluta med steroider, men då skulle jag nog lägga mig och självdö i plågor. Jag har försökt och än så länge går det inte. Men jag provar gärna annat! För jag orkar verkligen inte. Detta är vad jag har hemma just nu som hudbehandling. Både utskrivet och alternativt. Kokosfett och havssalt från döda havet, olika aloe vera-produkter, kaliumbad, steroider, antihistamin och massa annat.


ProMarkers.

Köpte ju ProMarkers. De är lite trixig att få till färgblandning.. Speciellt när man inte har så många nyanser. Men man lär sig väl bättre sen hoppas jag. Kommer nog köpa ett gäng till så man kan prova rita ansikten och människor..


Härligt!

Var in på stan en sväng och handlade lite småsaker men Pether och Agnes. Vi var in på lilla delikatessbutiken nedanför Domus (eller mittpunkten..) och där kan man köpa olika oljor och vinägrar på lösvikt! 29kr/dl. Sen kan man köpa en flaska eller ta med en hemifrån som man får fylla på. Superbra! Och gott! Blev även en ask godis.


Konsumtion.

Det är ju lätt att konsumera när man plötsligt har lite pengar över...
Men jag ska inte köpa såå mycket onödigt.. (fick ju en liten slant i försäkringspengar).
Jag har ju lidit! Det har varit jobbigt med huden! Jag har fått en liten kompensation.. Är det så hemskt då att handla lite saker man vill ha? Jag har ALDRIG haft pengar över på detta sätt. Dessa pengar har jag ju inte räknat med.. De är helt utöver!

Nu har jag råkat handla lite.
ProMarker-pennor
2 block till marker-pennorna att rita i (ett A3 och ett A4)
Kina Tusch
Sculpeylera
Svamp & Frukttork (så man kan torka det man plockar i skogen..)
Febertermometer... Haha! Ja det är ju kul att köpa, men våra är värdelösa..
Middag på T&K
Resa till Prag...

Det jag vill köpa:
En bra digital köksvåg
En rivsak.. typ ett nytt rivjärn...
DermaSilk byxor
Bambu sängkläder
Ny säng (för herrn tycker vår är lite för mjuk..)
En iPad3.

Jag tror att jag i hela mitt liv liksom fått det inpräntat att man inte ska handla så mycket! Eller snarare, det har inte funnits några pengar att handla för.

Måste man spara pengar hela tiden?
Ja visst, jag vill ha hus NU! Men det har vi ju inte råd med i alla fall. Spara pengar till handpenning? Spara pengar till en större bil?

Det måste väl få vara okej att handla lite?

Det är ju inte bara massa rat ändå.. En del vettiga saker.. Samtidigt som jag är emot den höga konsumtionen! Jag vill inte vilja handla! Jag BEHÖVER inte sakerna..

Men som man ser ur ett annat perspektiv:
 
Sakerna jag köpt som pennor, block, lera.. Det handlar om skapande och kreativitet. Man kan gå göra saker tillsammans med och till personer i sin omgivning (eller till sig själv såklart). Kan säkert fixa härliga presenter etc.
Svamp och frukttorken kan man korka massa olika saker i! Istället för att köpa torkade blåbär så man man plocka blåbär och torka dem själv! Lika så med svamp, andra bär och frukter.. Så det är ju bra för sånt är ju svindyrt!
Febertermometer.. Ja som sagt. Bättre med en man vet funkar och visar ett riktigt resultat.. Speciellt om Agnes blir sjuk så är det bra att kunna kolla tempen.
Middagen på T&K var helt enkelt värd det. Punkt.
Resa till Prag när Pether fyller 30. Inte dumt!

Sen det jag vill ha. Jag ska köpa lite saker till köket, men det är ju ändå inte så mycket pengar om man handlar på Clas Ohlson.
DermaSilk. Jag fick pengarna för att jag har problem med huden. Då kanske det är bra att skaffa nått som hjälper mot det! (Sköna med dyra kläder som lindrar.. Inte botar)
Bambusängkläder. Bomull känns som sandpapper mot min hud. Så känslig är den.. Bambu ska va jättebra men jättedyrt...
Ny säng. Dyrt. Sängen vi har är relativt ny så det känns såå onödigt! Dock kanske det behövs så Pether inte behöver ha ont.. Okej! Jag kanske också känner av det..
iPad3. Det mest onödiga.. kanske dyraste också. Bläää!

Beslut hit och dit.

Kommentarer på det?

T&K!

Igår tog jag med min karl och bjöd honom på dejt.

Vi gick på Restaurang T&K och åt. Det var underbart gott och trevligt med bra service. Och trevligt sällskap såklart!

Jag tycker det är bra att de byter ut sin meny men jämna mellanrum och deras meny är liten och behändig. Jag tycker att det känns märkligt att gå på restaurang och ha 40 rätter att välja mellan. Hur färsk och bra kan den maten vara då?

T&K har 4 väldigt olika "områden" man kan välja just nu. Alltså ett område har en förrätt, varmrätt och efterrätt. Sen kan man säkert välja förätten får den ena och varmrätten från den andra.
 
Jag åt En dag i Italien.
Förrätt: Sotad Carpaccio
 
Varmrätt: Skaldjursrisotto
 
Jag valde bort efterrätten, men den som hör till är
Efterrätt: Basilika Pannacotta
 
Pether åt Grekisk Grillfest.

Förrätt: Greksallad 4.0
 
Varmrätt: Variation på Lamm
 
Han åt inte heller efterrätt..
Efterrätt: Fruktcarpaccio
 
De andra två som finns att välja är Franska Rivieran och Svensk Midsommar.

Visst det kostar lite.. Men det gör det på vilken restaurang som helst och denna har vettig inställning till mat! De vill ha det så mycket som möjligt efter säsong, närproducerat och utan massa trams som e-ämnen.

Jag drack iaf något som var otroligt gott! Det serverades som alkoholfritt vin så jag var väldigt skeptiskt, så Tomas (som jobbar där) lät mig prova lite innan jag bestämde mig och det var lite likt vin, men utan den där äckliga vinsmaken. Bara Blåbär hette det. Och det var just det, Bara blåbär! Inget annat! Det ska jag lätt dricka igen, måste bara hitta var det säljs... Här kan du läsa mer om det! Kul att han avledde mig från att ta en läsk!



<3

 
Värt varenda krona.

Mmmm


Moget.

Börjar det bli i fönstret! Har dock redan ätit massor redan!


Ibland blir man glad.

Ja, ibland blåser vinden åt rätt håll..
Efter alla motgångar den senaste tiden så ser jag lite ljus!
Okej.. Där lät det som att jag har varit värsta deppig och att det har varit skit. Så är det inte! Jag har det bra, men livet bjuder ju alltid på lite skit ibland ändå.

Nu har jag nämligen fått ett brev om att jag är 6% medicinskt invalid. Detta då på grund av mina eksem.

Detta betyder att någon har lyssnat på mig, förstått att det är jobbigt och att det är ett hinder i mitt liv. Jag fick även lite försäkringspengar så det är ju också väldigt positivt! Hade dock hellre varit eksemfri eller fått ett botemedel i brevlådan.. Men det känns som lite plåster på såren.

Så nu behöver jag inte bekymra mig över att inte ha råd att åka till Prag, så i morgon bokar vi! I oktober fyller Pether nämligen 30 och det ska firas i Prag! Yes! Najsnajs!

One Born Every Minute.

Ja.. Sitter och kikar på det med lite skräckblandad förtjusning.

Det ser ut att göra ont, vara jobbigt och fy helsike.. Jobbiga förlossningar, lätta förlossningar, kejsarsnitt och blåa barn med syrebrist och navelsträng runt halsen..

Dock är det ofta ett fint slut med en mamma, en pappa och en bebi.

Man blir lite avskräckt samtidigt som äggstockarna typ lyser..

Nej, jag är inte gravid!


Men det är spännande att kika på och man lär ju bli det nån gång.. Men det ser ju så hemskt ut! Eller det jag nog blir mest avskräckt av är bebisarna som är sjuka/kommer på tok för tidigt. Tänk om ens barn skulle dö! Det skulle nog förstöra livet på en. Usch.. Det är sånt som skrämmer mig. Det skulle nog förstöra vem som helst.


Härligt.

Fönsterodlingen i bilder. 

Basilikan fick en ny frilla så vi kan torka lite..
 
 

Helvete.

Detta är verkligen inte kul.
Såhär ser det ut när det är illa.
Fast jag tycker det ser rätt bra ut på bilden mot vad det gjorde i verkligheten.. Och det känns värre än det ser ut.
Och detta är bara ryggen... Sen har vi resten av kroppen som ser minst lika illa ut.
Ansiktet är det jobbigaste stället... Man kan inte ens prata utan att det stramar och gör ont. Och när det sitter på ögonlocken så kan man inte ens titta utan anstängning.. Kan ingen komma på varför jag får så här?! Jag vill inte mer nu!!

Detta har verkligen förstört största delen av semestern.. Nu är det lite bättre, men fortfarande hemskt jobbigt.


RSS 2.0