Hud. Igen.

Idag har jag varit på hudmottagningen på sjukhuset.
Måste inleda med att jag gillar min läkare. Han är bra! Han lyssnar!
Han kan dock vara väldigt rak. Barsk. Men inte omöjlig. Han hör gärna och lyssnar på hur jag vill ha det.

Så idag fick jag sola direkt! Det var ju lite speciellt. Klä av sig allt och ställa sig i en liten kur full med lysrör. Stå där i ca 20 sek och sen va det klart! Detta ska jag då göra tre ggr i veckan framöver. Hoppas att det hjälper. Nu har jag blåmärken efter att jag kliat mig. Sår och utslag. Det känns som att huden.. det finns nog inte ord att beskriva. Nätterna när man ligger sömnlös för att hela huden kokar.. Och det spelar ingen roll vad jag gör...

Ska även försöka röra på mig mer har jag bestämt för man blir rätt stilla när man pluggar hemma. Så jag ska försöka att gå fram och tillbaka till sjukhuset 3 ggr i veckan då jag ändå ska sola. Då har jag en anledning att gå ut! Annars är det så svårt.. Men har man ett mål och måste gå så! Då kanske man gör det!

Jag känner att jag börjar tappa mig själv. Är inte alls nöjd i mig själv i hur jag mår/ser ut/känner mig just nu. Har mycket att göra med att eksemen är illa, men också dessa extrakilon.. Att man inte äter så bra mat.. Nu vill jag göra någonting. Inte träna eller diet. Absolut inte.. Men jag vill hitta mig själv. Vill kunna se mig i spegeln och tycka om det jag ser. Så nu när jag påbörjat denna behandling så ser jag faktiskt lite hopp. Och då vill jag inte bara förändra en sak, utan allt det jag vill ändra allt. Jag tror jag bör lägga om och äta bättre för hudens skull också, men jag vill ha mer energi. Sluta känna att man går på 60% hela tiden. Jag vill känna en dag att jag mår BRA! 100%! Det har jag inte gjort på många år.. Eller någonsin?

Nu orkar jag inte mer.

Inredning.

Fick denna idé från Gamla Tingshuset. De hade liknande sånna i fönstret..
Så jag snodde idéen och har gjort dessa vaser ikväll!



Jag har sytt tygpåsar till vanliga tomflaskor. Jag hade inget bra att stoppa i bara, men en ståltrådsblomma och en pinne med ståltråd runt.. Men en plastblomma funkar också. Ska dock fixa en till ståltrådsblomma med pinnar då det är mer min smak! På fatet har jag bara lite grönt te vilket gör att det luktar gott och är fint!

Tack och hej!

Hud.

Imorgon blir det en sväng ner på hudmottagningen för att träffa min läkare för att se om han kan lösa mina problem. Eller i alla fall det som har med huden att göra för nu är jag så fruktansvärt less på detta så jag vet inte vad! Jag ska i alla fall börja solterapi och vi får även se om jag ska bada lite i sånt lila bad. Det hade ju varit bra tror jag.

Så kan det vara! Ska snart ta tag i städningen här hemma. Det är finväder också och jag planerar inte att gå ut. Inte just nu i alla fall. Kanske en promenad senare.. Jag kan ju låtsas som att jag ska göra det i alla fall hehe

Fina Människa

Jag har småpikat lite om att jag kanske skulle uppskatta att få blommor och lite sånt någon gång. Han däremot har sagt att det liksom inte riktigt är hans grej. Iaf inte riktiga blommor...

Så jag fick dessa fina som luktar honom!

<3

Livet.

Uppskatta det du har.

 


Alla <3 dag.

Idag är det alla <3 dag. Det är väl en dag att fira va? Eller?
Nja.. Jag gillar inte riktigt grejen med detta. Att det ska vara en speciell dag man ska ge blommor och choklad till sin kära. Bara ett sätt för att få oss att konsumera. Alla singlar får känna sig lite extra ensam och de som har partners som inte bryr sig får känna sig lite extra förbisedda.

Så vem vinner på en sådan dag? Ja.. De pluttinuttiga människor som faktiskt firar tillsammans.. eller "frågar chans" på den där personen som alltid varit så intressant.. Som uppvaktar och blir uppvaktad. Nej nej, jag har inget emot att folk uppvaktar varandra! Gör det!!! Det är inte dumt alls! MEN jag tycker att man inte ska glömma bort att ta hand om varandra i vardagen! Varför behövs en speciell dag att visa varandra hur mycket man tycker om varandra? Jag tycker inte mer om min Pether bara för att det är den 14 februari.

Sen ÄR det så att jag är tjej och hade kanske blivit lite besviken om han inte brytt sig alls i denna dag.. Även om jag inte vill bry mig i sånt så gör jag det nog ändå.. Kan inte hjälpas. Slapp dock bli besviken eftersom jag fick en jättefin tavla av honom! Så jag var den taskiga som inte gav någon present idag.. Det var dåligt av mig!! Men han kan få en fin vardagspresent av mig en annan dag istället. Det tycker jag världen behöver mer av faktiskt. Vardagspresenter. Uppskattning.



Jag har tänkt lite på hur det är med de som ofta ger varandra blommor och överöser varandra med romantik och sånt.. Som alltid säger att de älskar varandra i telefonen.. Som alltid talar om för varandra hur mycket de tycker om varandra..
Det är fint!! Men jag skulle inte riktigt vilja ha det så.. Jag tror det speciella förlorar sin mening lite.. Alltså laddningen i orden.. Jag vill att det ska kittla härligt i bröstet och att man ska skina upp som en sol när man får höra det.. Att man verkligen känner att det betyder någonting och att det inte är tomma ord.. Då menar jag inte att man ska få höra det sällan heller.. Men med jämna mellanrum. När man verkligen vill tala om för sin hur mycket man verkligen uppskattar personen. Sån är jag! Jag vet ju att han tycker om mig utan att det behöver sägas.. Så länge han visar det. Är man osäker på det och behöver höra det jämt så kanske man måste fundera över hur man ser sig själv. Eller hur man ser sin partner. Eller sitt förhållande.

Det är mina tankar..

Björnänge

Idag har jag för första gången på kanske 5-6 år (Minns inte när det var sist) som jag åkte snowboard på riktigt. Jag kanske har gjort det sammanlagt i hela livet gjort det typ 5-6 ggr. Jag har aldrig kunnat åka så jag är faktiskt väldigt imponerad över mig själv över hur det gick idag. Jag kunde till och med svänga åt båda hållen!! Det trodde jag inte!
Imorgon kommer jag förmodligen ha väldigt ont, men det var det värt!

Nu sitter vi och spelar spel (eller de andra spelar spel och jag tittar på för jag kände inte för spel just nu) framför brasan i Jontes stuga. Ska nog ut i Åre och irritera oss på norskar och stockholmare senare, vilket kanske kan vara underhållande.

När jag blir stor ska jag.. eller vi ha en stuga som man kan hänga i!
Nu bjuder jag på lite bilder från dagen.



<3

Skapande

Hejsan! NU har det inte uppdaterats speciellt mycket om skapande hos mig och jag vet att ni där ute är otroligt intresserade! Eller kanske inte, men jag vill ändå delge detta.
Jag har tillverkat en sagopåse (Där lite virkade djur får bo), en påse åt vårat "nödbatteri" och en liten.. korg? Tygkorg? Ja.. Jag hade inte tänkt så mycket på vad jag skulle ha den till så nu ligger lite diverse saker i den som man lätt sprider runt annars.

Vi har även köpt plastelina! En väldigt bra modellera som inte torkar utan man kan använda den igen och igen och igen! Den går heller inte att bränna men det är ändå roligt. Man måste ändå inte spara allt vad man gör.. För mig är det roliga för det mesta själva skapandet. När jag var yngre och mindre satt vi, jag och Sofia, jämt och byggde upp hela världar med modellera. Jag har inte riktigt växt ifrån det, men tur är väl det!! Det är fortfarande lika kul tycker jag. Så nu hoppas jag att detta ska användas mycket! Pether och Agnes verkade iaf tycka om det.



Det lär komma bilder sen på olika kreationer i lera.

"Goda och onda"

Igår pratade jag och mamma om en film hon hade sett. Att hon tyckte den var bra för att personerna i filmen var faktiskt verklighetstrogna. Alltså att de var människor som gjorde bra och mindre bra saker. Ofta finns det ganska uttalat i filmer vilka som är "skurkarna" och vilka som inte är det.

Ikväll såg vi en film som visar ett lite annorlunda perspektiv på livet. Tyrannosaur. Där får man se människor i olika situationer och att det faktiskt inte är svart och vitt. Lite mer som verkliga livet.

I verkligheten, vardagen är det inte uttalat som i film vem som är den goda och onda. Finns det ens goda och onda? Kan man vara helt ond? Eller helt god?! 

Visst.. Vi har många exempel på onda människor. Men tänk att någon ändå tycker om dem. De tycker nog om någon också. Folk som gör onda saker kanske gör goda saker också... och vice versa.

Bara en sådan liten tanke som jag funderat lite över idag..

Drömmen

Inatt drömde jag en väldigt märklig dröm..

Jag vet inte ur vilket perspektiv denna dröm utspelar sig, var, vem eller vad jag var men ja...
Jag drömde iaf om två fattiga hjortar som hade ett barn som var i en legovärld. Barnet köpte en legogubbe för ett enbär vilket gjorde att hjortmamman och hjortpappan inte hade råd med maten (Valutan var alltså enbär..)

Legovärlden var även väldigt trasig och hade blivit attackerad.. Och jag tror delar av den inte hade byggds färdigt.

Någon som kan komma på vad detta kan betyda? Ska jag ringa psykakuten på en gång eller är detta "normalt"?!

Onödvändigheter.

Nu har jag gjort någonting som kan tyckas vara totalt onödigt.
Men jag har mina skäl till varför. Men det är mycket pengar...

Jag har nämligen beställt en ny MacBook Pro 13".
Det är faktiskt så att jag behöver en dator för att kunna plugga.. Min gamla kommer säkert hålla 1-2 år till, men tangentbordet håller på att bråka så jag kan nästan inte skriva komma.. ,,,, ... Det går med lite vilja och våld. Annars funkar min gamla MacBook Pro, som jag fått överta av far som säkert är 6 år gammal, helt okej. Eller batteriet är utkört.. Och fläkten drar igång utta ba den ibland så man knappt hör någonting annat. Ja visst ja, CD-läsaren är lite knäpp och vill nästan aldrig läsa skivor..

Det kanske inte var panik att köpa en just NU! Men jag kommer behöva en ny snart.. Och hellre att jag köper en nu när min gamla fortfarande fungerar istället för att denna ska kracha och jag står helt utan. Och jag hade pengar nu till det.. Min nya dator kommer däremot hålla bra många år framöver eftersom den faktiskt är ny.. Mina andra datorer har inte varit helnya (Macarna) så de har väl redan varit lite slitna och så redan innan jag fått den. Denna kommer vara pigg och bra! Min karl kommer även vara lite avis för att min har lite bättre processor och sådant än hans.

Beräknad leverans 13 Feb. Ojoj... Ska jag behöva vänta så länge?

Tacksam.

Det är väldigt skönt att få kommentaren: "Vad fin din hud är i ansiktet! Verkligen slät och fin" när det känns så illa att man bara vill gråta. Just nu ser det bra ut men känslan är inte alls detsamma. Idag ska jag ringa till hudmottagningen och boka in solterapi. Mitt stash av starka kortisonsalvor är slut också.. Jag vill inte använda dem ändå, men va fan.. Man har väl inget annat val eftersom man vill ju fungera och röra sig vilket jag inte kan utan dem..

Så det är skönt att det inte är uppenbart hur illa huden mår.

RSS 2.0