Fotosession! v28

Det är kul att ha en bra kamera faktisk. Det kanske inte kan mäta sig med Pethers kamera, men den räcker gott och väl för mig :)
 
Har provfotat på riktigt idag och detta blev resultatet efter lite fix och trix!
 
Börjar faktiskt tro på att jag fått lite mage.. Men jag känner mig inte så tjock!
 
Bebismagen i v28 (27+3)
 
 
 
 
 
Bilderna är fotade i RAWformat och sedan lite snabbt redigerade i Adobe Camera Raw. 

Test..

Har testat nya kameran idag. Den känns bra! Hade dock inget direkt att fota och var lite trött och orkade inte riktigt hitta på nått kul att fota heller..

Ett smakprov kommer här.. Direkt från kameran i .jpeg (kommer nog fota raw sen.. Ska lära mig vilken skillnad det är också.)
 
 
 
 

Att vara.

Jag trivs verkligen jättebra här på Rödön. Jag tycker att det är så härligt att ha naturen direkt utanför dörren och allt är så bra här! Det är värt det att ha en bit till stan och vi bor så bra. Det känns så underbart att ha plats hemma och kunna börja fixa iordning inför bebisen.
 
Får dock hålla tillbaka lite för att inte börja bädda och ha vagnen stående redo i hallen.. Det känns som att det gärna kan vänta lite till.. Så jag försöker hålla mig till lite småpill.
 

Jag tycker dock att det är lite jobbigt att jag är lite mörkrädd och inte riktigt tycker om att vara ensam hemma i denna stora lägenhet. Pether är i Härnösand så nu är jag solokvist till på fredag. Det är jobbigt när man faktiskt tycker att det är lite läskigt.. Fast det är inte så illa som jag förfarade. Jag tycker att det är betryggande att höra Börje (hyresvärden) underifrån så jag är ju inte helt själv. Skulle något hända har jag grannar inom hörhåll, sen är det ju 3 andra familjer på gården tror jag. Eller 2? Aja.. Det ska nog gå bra.
 
Jag tycker att det känns väldigt tråkigt och jobbigt när Pether är borta. Det är så tomt.. Och ingen Agnes här heller. Men det känns ändå lite positivt på något vis. Det har varit väldigt intensivt här hemma och vi har varit mycket uppi varandra med flytt och så. Jag har varit trött och kanske till och med lite grinig och därmed kanske inte uppskattat det man har.. Eller jo det har jag såklart men jag har kanske inte helt sett hur bra jag har det och hur bra vi har det tillsammans. Nu när han är borta så känner jag hur mycket jag saknar honom. Vilket tomrum det blir. Jag får även känna den där nästan lite pirrande känslan när han ringer eller smsar och jag sitter här och fånler lite.. Jag längtar tills han är färdig med skolan så vi slipper slitas ifrån varandra för den sakens skull. Sen är det klart att man kan vara ifrån varandra men det är så jobbigt när man inte vill men måste på grund av skolan.
 

Namn..

Jag tycker det är svårt! Vad vill jag ge mitt barn för namn? Det är någonting de ska bära med sig hela livet.. Jag tror inte man behöver fundera så mycket på det än eftersom det lär komma sen. Och har man bestämt ett namn så lär det ändå bli något helt annat när man ser barnet. Vi får väl se! Ska bli så spännande!

Frihet!

Alltså. Inga kläder sitter bra nu för tiden. Verkligen jobbigt. Men BHarna är värst. Värre än allt annat. Folk säger att amningsBHar är såå sköna! Ehh jag instämmer INTE! Tuttarna sitter inte där jag vill ha dem och de har inte rätt stöd... Det enda jag känner är bekvämt just nu är sportBH.. Och jag har EN som passar... De andra är plötsligt för små. Måste köpa en till så jag i alla fall har ett ombyte.

Så nu sitter jag här i soffan och har precis förbannat BHn jag hade på mig åt helvetet så de får hänga fritt. Men nu äre dags att sova. Upp 5.. börjar jobba kl 6... och Pether ska åka till Härnösand :'(

Bebissparkar!

Tidigare har jag skrivit om att jag känner bebisens rörelser så sällan och svagt.. Men nu!!
 
Bebisen har nu växt på sig och blivit stark och livlig! Magen har guppat och gungat mest hela dagen och man känner verkligen hur den rör sig där inne. Det är så mysigt och spännande! Riktigt häftigt! Vi har lyssnat på bebisens hjärta också genom stetoskop och pinard horn (en såndär töckeran trattgrej). Jag har en AngelSound ultraljudsmonitor också som man kan lyssna med, men jag har läst om att man ska vara försiktig med den eftersom den kan stråla och därmed skada barnet. Risken må vara minimal!! Men ändå. Det är coolt att lyssna med den också men tycker mer om att lyssna genom stetoskopet för det känns mer på riktigt fast idag var första gången jag är säker på att jag hörde bebisen.
 
Idag går vi in i v28 (27+0) och här kommer lite bilder från v26 (25+5).


     
 
Foto: Pether Olsson
 
 

Impulser hit och dit..

Jag vet inte vad det är men ofta när jag verkligen är pank och borde hålla i pengarna så bara MÅSTE jag köpa någonting. Som idag. Dubbla hyror och bara en del av lönen (eftersom jag inte jobbat hela månaden).. Då kommer jag på den underbara idéen att köpa en kamera. En bra kamera!
 
Snart kommer vi ha en liten bebis och jag äger ingen kamera.. Pappa Pether har en kamera som är grym och han är en bra fotograf men jag vill också kunna fota! Och han kommer inte heller alltid vara hemma och jag vill inte vara beroende av honom för att få fina bilder.. Sen är hans kamera nog lite avancerad för mig för att jag ska kunna hantera den riktigt. Så jag köpte en egen! Pether fick hjälpa mig att hitta en bra prisvärd kamera som passar mig. Och det blev en Panasonic Lumix och jag tror det kommer bli bra för mig. 
 
Bra att ha och förhoppningsvis inte för avancerad. Ett mellanting mellan en systemkamera och en kompaktkamera. Sen bara för att man har en bra kamera betyder det ju inte att man kommer ta fina bilder utan en del hänger nog på fotografen. Men jag får väl lära mig!



Sol!

Eftersom jag har svårt att ta mig till sjukhuset i och med att jag jobbar i Marieby och bor på Rödön och är i desperat behov av behandling av eksemen så fick jag ta med mig en liten sol hem! Ett litet solarium att ha här hemma som jag kan sola i 3 ggr i veckan. Underbart! Nu kanske jag får ordning på detta! Känns så bra!

Idag solade jag första gången hemma och... Oj... Nästa gång tar vi 30 sek per sida istället för 1.30.. Satan vad jag bränt mig! När jag hämtade ut solariet så ha hon nått om "du har ju solat så mycket innan så vi kan ju börja på 1-1,5min" eller sa hon verkligen det? Hon kanske sa 1 minut? Aja.. Får väl onda ögat sen när jag lämnar journalen kanske. Men jag har lärt mig en läxa! Helt röd! För bara en och en halv minut! Sjukt och coolt!

Fast nu gör huden ont på ett "skönare" sätt än vanligt. Det bränner och svider på ett bra sätt istället för att det kliar och bränner... Kan inte förklara känslan för de är båda brännande och svidande men på helt olika sätt.


Jobb

Jag har nog inte skrivit så mycket om jobbet här.

Efter 3,5 år har jag nu börjat jobba heltid på en förskola som förskollärare! Det känns helt sjukt. Men det känns bra! Det är lite förvirrat och panikartat i huvudet och jag vet inte riktigt hur detta ska gå.. Jag är trött och känner mig en smula oengagerad. Fast jag tycker det är spännande och roligt! Det är väldigt intressant och helt plötsligt så har man en massa ansvar och saker att göra. Det känns bra och skrämmande. Däremot är det ju så att jag faktiskt inte kommer jobba så länge nu utan kommer försvinna inom några månader.. Därav att jag inte riktigt känner att jag vill sätta mig in i allt för mycket. Alla barn utom ett kommer ha börjat skolan när jag kommer tillbaka. Och det är inte ens säkert att jag kommer komma tillbaka till samma avdelning.

Kollegor och barn verkar jättebra! Och jag överraskas varje dag över engagemanget och påhittigheten där. Väldigt positivt! Nu efter att ha varit sjuk i två dagar sedan haft helg i 2 dagar ska jag tillbaka imorgon igen.

Det är så ovant för mig att jobba och jag tycke är jobbigt att man knappt får vara hemma alls under soltimmarna och att det tar 30 minuter dit och 30 minuter hem... Sen är jag väldigt trött på kvällarna vilket jag förmodligen till stor del kan tacka Hajen för. Men det är skönt ändå på något vis. Skönt att komma iväg och göra något! Men jag längtar till föräldraledigheten ändå. Det är inte länge kvar innan det är dags ändå så jag ska väl njuta av att jobba så länge jag kan och orkar. Vi får ju se om man orkar enda fram eller om man kommer skaffa sig lite sjukskrivning/havandeskapspenning eller något ifall man skulle börja må sämre eller få ont. Vi får väl se!

Känslan..

Jag tror inte att jag någonsin kommer vänja mig vid detta eller verkligen förstå.. Men det är oslagbart!

Att sitta i helt andra tankar och greja, råka lägga armen över magen och därmed få en knuff inifrån. Hajen har varit väldigt aktiv de senaste dygnen och det är så häftigt att uppleva det! Och det lär ju bli mer och starkare ju längre tiden går.

Imorgon går vi in i v27 och det känns lite märkligt att tiden gått så sakta men ändå så fort. Det var den 23 augusti vi fick veta att det låg någon där inne. Då var det bara ett litet korn.. v5.. Lång väntan! Dagarna räknades extremt noga och första delmålet, v12, kändes som att det aldrig skulle komma. Oro och ångest.. Vågade nog inte hoppas där i början ifall det skulle gå fel. Jag kämpar fortfarande med det, men det är mycket bättre än det var då.

Men v12 kom och gick.. Kände inget lugn som automatiskt kom men däremot i v14 fick vi lyssna på hjärtljuden! Då kom ett visst lugn. Ultraljud i v20 och allt såg bra ut. Efter det har oron varit på en lagom nivå. Inte alls som i början.

Det är en annan sorts oro nu. Många olika tankar som snurrar både om resten av graviditeten, förlossningen men kanske mest efter födseln. Jag har så svårt att greppa att det faktiskt är mitt barn, min son eller min dotter som är inne i min mage.. Att det är min son eller dotter som knuffar och buffar på mig.

Nu är det 98 dagar till BF. Så lär väl få träffa Hajen om 115..

Nog med tankar för ikväll! Tjaoo!


Barnmorskebesök

Förra veckan var vi till nya barnmorskan på Frösön. Vi valde att byta barnmorska på grund av att det är smidigare att ha på på vägen till och från jobbet. Odensala blir sådan omväg och i slutet ska man ju på så pass täta besök att det kan bli mycket körande.

Den nya barnmorskan kändes i alla fall väldigt bra och jag tror att vi kommer trivas. Jag tycker om att hon ser det som en självklarhet att pussla med tider så mycket som möjligt för att se till att Pether kan vara med på alla besök. Så var visserligen den förra också, men ändå.

Detta var vårt första mäta-mage-lyssna-på-hjärta-besök. Allt såg bra ut och kurvan var inom det "normala" så det är ju bra! Hade gått upp en del sedan sist och det är väl positivt nu va?

Kollade blodvärden och det såg bra ut så jag behöver inte äta några järntillskott än så länge i alla fall. Vi ska dit igen om 2 veckor för nästa koll.

Hejhej

Sy och sånt.

Nu har jag sytt färdigt overallen i ullfrotté som jag började på förra veckan. Jag är inte såå duktig på dragkedjor märkte jag, men man lär sig väl kanske med tiden. Ser ut som nått syprojekt från 5an kanske. Men det funkar!
 
Babynest 2.0 är också helt färdigt. Var lite orolig att jag inte skulle få tummen ur och göra klart det så jag tog tag i det direkt. Det blev bra! Älskar tyget som är köpt på ebay! Det är bomullssatin vilket gör det väldigt mjukt och därför förhoppningsis skönt för bebisen. Jag har väl ungefär lagt 100-150 kr i materialkostnad på detta och då räckte det även till ett täcke till vaggan också. 80 kr för tyget. Stoppning i form av 29 kr-täcke från IKEA. Det är både sidorna och botten i babynestet samt bebistäcke. Kantband fick jag av farmor, men kostar inte så mycket om man köper det.. kanske 10-20 kr? Beroende på var man handlar såklart. Repet köptes på Jula och har många meter kvar. Köpte 25 m tror jag för typ 49 spänn. Men man kan ju använda lite ihopsytt kantband också. Vet inte om jag ska byta till det sen om det kanske är snyggare.. Vi får se!
 

 
Overall av ett omgjort mönster från ottobre och två olika bodys från ett eget mönster. Ritade av en body vi hade hemma och improviserade lite.


Napp, gift och massa om att rädda världen!

 
Som den lilla trädkramare och medvetna konsument jag är så har ja beställt två nappar i giftfritt naturgummi.

Vi utsätts dagligen för otroligt många olika gifter både i det i äter men även allt vi rör vid och andas. Så jag vill i alla fall ge min bebis en bra start. Det krävs kanske mer än en napp, men vi gör det vi kan utifrån vet vi vet och lärt oss. 
 
Vi är medvetna både jag och Pether och vi försöker leva så sunt vi kan. Nu pratar jag om att undvika gifter, konstgjorda ämnen och sådant.
 
Vi gör det dock inte hela tiden, men i den mån vi klarar av rent ekonomiskt och så långt vi vill. Alltså det är klart att vi VILL göra så mycket vi kan, men ibland faller man för frestelsen eller kompromissar på något vis.

- Vi tvättar miljövänligt till största del då vi använder tvättnötter (har dock varit lite dålig på det på sistånde.. Men ska ta tag i det) eller använder miljövänligt/klimatsäkrat ekologiskt tvättmedel.. Eller just nu har vi extra drygt miljövänligt ej eko som vi tvättar med. Vi köpte det för att testa ett tag.. För när bebisen kommer så har vi ju planerat att använda tygblöjor och då vill jag använda riktigt tvättmedel för att vara säker på att allt tvättas bort. Men jag vill använda tvättnötterna till övriga kläder! Det kan även vara bra för min hud.. Även om den är miljövänlig så kanske det inte är så bra för huden.
 
- Naturliga rengöringsmedel som diskmedel, toarengöring, grön/gulsåpa, allrengöringsmedel.. Sen har vi ju några inte så bra också.. Men det börjar sina.
 
- Tygblöjor för att spara lite pengar för att slippa köpa massa som ska kastas.. Tror det är bättre även fast man ändå måste tvätta mer, men vanliga blöjor innehåller massa trams och jag har hört om barn med kemiska brännskador som uppkommit av blöjorna. Det känns inte okej! Vi kommer dock ändå använda det ibland.. Eller om det inte funkar med tygblöjor av någon anledning.. Kan vara bra att ha om man är ute någonstans för att slippa släpa hem massa smutstvätt typ. 
 
Begagnade textilier och kläder till bebis.. Mycket av det vi har till bebisen är välanvänt eller i alla fall begagnat. Det är både bra för miljön, bebisen och plånboken då nya kläder är behandlade med massa kemikalier (man ska alltid tvätta nya kläder!) och jag tror inte de helt försvinner efter första tvätten heller.. Det kan även vara skönare för bebis att sova i sängkläder som redan är inlegade och mjuka än nya sträva sängkläder.. Mamma berättade att jag fick skavsår på hakan av mina sängkläder för att de var nya. Vi har ju en del nytt också såklart! Men mest begagnat faktiskt.
 
Eko och närproducerad mat i den mån det går ekonomiskt och säsongsmässigt (och lite efter vad vi vill). Enligt naturskyddsföreningen sköter vi oss nog kanske okej ändå.. De har en lista på de fem viktigaste varorna att byta till EKO vilket är Kaffe, Bananer/vindruvor, mejeriprodukter, kött och potatis. Vindruvor brukar vi inte köpa eko, men sedan jag läste denna artikel har vi inte köpt vindruvor alls. Det kött vi äter är till största del vilt och vi försöker hålla koll på fisken och så.. Potatis har vi köpt krav, men nu lär vi börja köpa av grannen här på Rödön. Läs mer om varför detta är så viktigt HÄR! (Ja.. vi fuskar lite också.. Jag gillar Ölkorv. Willys egna med vitlökssmak. Förmodligen inte så eko eller hälsosam..)
 
Källsorterar! Inga konstigheter. Vi kan bli bättre på det och tänker väl bli det också nu när vi har lite mer plats i köket. 
 
- "Skönhetsprodukter" används sällan så som smink, hårspray, Deo (använder deokristall fast fuskar lite nu under graviditeten för jag tror jag svettas mer nu!!).. Vi har bara ekologiskt schampoo, balsam och tvålar utan parabener SLS, SLL och allt dedär man ska passa sig för. Fast de innehåller säkert en del obra också, men ändå. Färgar håret med naturlig hårfärg. Brukar använda Santé men nu beställde jag henna som jag ska prova. 
Sen har jag mitt hudproblem. Jag MÅSTE använda massa skit för att orka med vardagen och jag har faktiskt inte något val och kan itne direkt kompiomissa så mycket. 
 
Det är väl lite om det jag och min familj gör för att värna om oss själva och samtidigt naturen. Vi är absolut inte perfekt eller så, men vi försöker. Jag tänker mest på mig själv och familjen faktiskt snarare än att "rädda världen".. Kan mina eksem bli bättre om jag inte utsätter mig för så mycket skit? Kan jag må bättre? Kan Agnes slippa få t.ex. allergier om vi ger henne en bra start? Kan jag minimera risken att bebisen ska bli sjuk? Sen självklart vill jag vara med och "rädda världen" och jag är intresserad och lite mer insatt i matproduktion etc.. Kan vi minska lidandet för alla djur som torteras innom matproduktion? Kan vi säga nej till gift och farliga ämnen i maten?
 
Ja.. Nu orkar jag inte skriva mer. Skulle bara skriva ett kort inlägg om nappen men har funderat över att skriva ett sånt här inlägg länge och det blev visst nu.
 
Nu blir det lite kvällsfika (för andra gången ikväll) med min kära!!
 
 

Så mycket.

Det finns så mycket jag vill skriva om här, men "hinner" inte. Eller det är klart att jag skulle hinna om jag ville men jag har prioriterat annat..
 
Agnes fortsätter vara väldigt förväntansfull och längtar efter syskonet.. Hon pratar om bebisen och gör saker åt den och så vidare. Hoppas att det inte hinner bli segt och för långdraget för henne innan lillen kommer. Hon vet också att vi kallar bebisen för Hajen även fast vi inte berättat det för henne. Men hon har väl hört oss och andra kanske, men visste inte att hon förstått det men tydligen. Det är ju lite kul!
 
Hajen börjar bli lite snällare och låter pappa få känna lite mer rörelser. Jag får också känna det tydligare och oftare vilket är underbart! Dock är det ofta när jag lagt mig för att sova som den är som mest livlig, men så har jag hört att det ofta är. Som i lördags natt.. Mådde illa (lite för mycket gotta under kvällen kanske..) och den lilla kunde inte vara stilla alls utan hela magen guppade och gungade.. Säkert bara för att jag ville att den skulle vara stilla så jag inte skulle kräkas eller nått.
 
Nu känner jag hur den buffar och knuffar där inne och det är häftigt att känna på flera olika ställen! Både långt upp och långt ner i magen.

Har inte blivit nått fotograferande ännu.. Eller jag har väl tagit nått kort med mobilen, men Pether ska fota med värstingkameran, men han glömmer alltid ju.. Vi får se när det blir.
 
HejHej

Stöd!

I fredags kände jag att man kanske måste ändå.. Jag tänkte ändå skaffa även om jag inte känt av nått, men nu blev det plötsligt att jag bara måste det direkt.
 
Jag har alltså köpt mig stödstrumpor och stödstrumpbyxor!
 
Jag tänkte bara köpa strumpor, men det var halva priset på strumpbyxorna på apoteket så ja tog det också. I och med mina saftiga vader så passade inte de stödstrumpor de hade där, men jag hade ändå tänkt att köpa nått par från hälskostaffären så det gjorde inte så mycket. Det var i och för sig inte heller helt som de bör där för mina mått är väl inte "standard".. Men små fötter och stora vader, men hon sa att det skulle gå ändå.
 
Jag hoppas att man slipper ballongfötter men räknar nästan med det..
 
 
 

Overall!

Som jag skrev tidigare så åkte vi förbi Woolpowers fabriksbutik och där kan man köpa ullfrotté på metervara för bara 50kr/m. Svinbilligt! Dock är det väl 2a sortering eller så.. De säljs billigt för att det är nått fel på det men jag märkte då inget fel.
 
Nu har jag i alla fall provat sy en overall i detta fina tyg som ska värma bebisen. Gjorde den i ca st. 68 fast gjorde den lite större eftersom den ska sitta över andra kläder. Gjorde även benen lite längre så man lätt kan stoppa in fötterna i overallen.. Så det kanske är st. 74? Eller någonstant mellan 68-74..Men då kanske bebisen kan ha den ett tag i alla fall!
 
Jag är väldigt nöjd även fast det syns att den är hemsydd, för det ska väl synas att de är så? :P

Dock saknas en dragkedja, men har beställt det!
 

Woolpower

Är i stan en sväng. Har köpt lite ullfrotté från Woolpower! Så nu ska här sys lite härliga grejer :)

Vill göra en overall i ullfrotté till bebis. Ska nog göra nån mössa till mig och Agnes.

Svinbilligt var tyget också! 50kr/m.


Bebiskläder

Det är kul att sy, men tyvärr är tyg och sånt lite dyrt så man sparar ju inga pengar direkt på att sy själv, men jag tycker ju att det är så roligt!

Idag har jag provat sy en body till min bebis. Det var ganska lätt ändå.. Använde en annan body, ritade av på måfå och sydde. Jag vet ju inte hur den sitter och har ju ingen bebis att testa på än, men jag hoppas att den blir bra. Gjorde i st 62 och tänkte göra någon lite större också. 
 
Problemet jag hade med den var först halsen där det blev lite fel med knäppningen, men ordnade det lite snyggt och sen var det dessa tryckknappar! De bara lostnade hela tiden! Få frustrerande!! Hade en inte så bra tång kanske.. Och de fastnade så hårt att de knappt gick att få isär.. Men nu tror jag att jag fått till det! Knapparna verkar sitta nu i alla fall. Har beställt nya också.
 
Jag tänkte lägga ut ett inlägg med de flesta av grejerna jag gjort till bebisen (eller gjort förut som nu får vara till bebisen). Kan ju vara kul att ha allt samlat så får man se själv vad man åstadkommit och ni får se och inspireras lite. Det finns ju så mycket man kan göra själv utan större besvär!
 
Här är resultatet från dagens pyssel:
 
 
Började ju förresten sy ett babynest.. Tyvärr så är jag lite snabb ibland och orkar inte vänta.. Så jag ville ju göra färdigt det, men hade inga knappnålar uppackade så det blev snett och vint.. Ojämt också märkte jag att jag gjort lite.. Inte fel, men inte som jag hade tänkt! Sen märkte jag att tyget jag använt är väldigt hårt och strävt vilket kanske inte är så bekvämt för en bebis.. Så jag ska sprätta upp det och börja om med ett bekvämare tyg och inte bara skynda att göra klart. Jag vill ju att det ska bli så bra som möjligt! Annars kommer jag gå och störa mig på det jag tycker är fel.. 
 
 
Dags att sova! Började jobba kl 06.00 imorse så... Är lite mör.
 
Natti!

Pysselrummet!

Eftersom lillbebisHaj inte kommer behöva ett eget rum än på nått år och vi tycker om att pyssla och greja med allt möjligt så har vi gjort det rummet som senare är tänkt till bebisen till ett pysselrum så länge.. Och jag älskar det!
 
Jag vet inte om bebisen kommer få flytta från mamma och pappas rum.. Någonsin!
 
Nu har vi äntligen börjat komma iordning på riktigt och detta rum är i princip färdigt! I alla fall just nu, men sen lär man nu fortsätta fixa och så.. Kanske behöver lite mer förvaring och sånt. Men vi får se!
 
Här bjuder jag på lite bilder därifrån

 
Så hit in är det bara att gå och börja greja!

Mage

V25.


v25

Idag går vi in i v25.
 
Jag känner fortfarnde inte bebisen så mycket. Ibland men inte så mycket.. Jag har tydligen moderkaka i framvägg vilken kan dämpa så man inte känner den lika mycket.. Det kan även vara en bebis som gillar att bara ligga och chilla. Känns lite tråkigt, men det är okej ändå. Imorse fick jag dock en rejäl spark och den levde om bra ett tag, men så fort pappan kom och skulle känna så slutade den. Typiskt!
 
Ska fota lite sen.. Imorgon kanske. Nu börjar väl magen synas får jag väl erkänna.

Stress

Idag har jag inte gjort något vettigt alls. Vi åkte till min mamma runt lunch och blev där till kvällen... Grejen var den att Pether skulle sätta på extraljusen på bilarna men det tog lååång tid! Han har ju aldrig gjort det förut och kan väl inget direkt om bilar. Och jag var inne med Agnes.. Hade kunnat spendera denna dag till att fixa lite mer färdigt här hemma, men nej.. Så har känt mig så stressad över att sitta fast där ute i Ope. Är dock jätteglad och tacksam över att han fixade det för det behövs verkligen här ute. Blir lite säkrare bilfärder till och från jobbet nu. Som tur är så gick bil nr2 mycket snabbare än nr1.. Dels för att då hade han ju lite mer koll på hur man gör plus att Mathias kompis Alex kunde hjälpa honom (i utbyte om skjuts sen då..) Men det var bra! Jag och Agnes åkte innan Pether var färdig med andra bilen och ändå var inte inte hemma förrän efter sju.... Så vad har jag gjort sen dess då? Packat ner saker inför jobbet typ. Inget mer. Kommer säkert inte göra nått mer heller. Ska nog duscha nu och sen kanske sova? Börjar ju jobba kl 6.30

Åhh! Det hade ju varit så skönt att ha kunnat använda denna dag till att fixa färdigt här hemma så jag kan jobba i lugn och ro utan att komma hem till kaos sen. Men men....... Hoppas att herr P hinner fixa lite mer imorgon. Och att jag inte är helt död efter jobbet så jag orkar lite också.

Nu ska jag sluta klaga! Jag har ju i alla fall fått lite ofrivillig vila idag!

Puss och kram!

Flytt.

Det är mycket som ska göras. Fixas. Packas. Packas upp... Är nästan klar med köket som sagt. Vårt sovrum också, fast det är väl inte så mycket mer än sängen och kläder. Skönt att bara ha det i sovrummet och inte en massa annat.
 
Det är mycket kvar i vardagsrummet och pysselrummet. Agnes rum börjar bli bra nu, men det måste städas och fixas lite mer. Börjar se ljuset bakom kartongerna nu! Lägger upp mer bilder sen när vi fått ordning på allt..
 
Annars är allt bra! Fixat ny barnmorska och tid för provtagning och lite sånt. Även fixat tid hos min hudläkare för jag har haft det väldigt jobbigt ett tag nu.. På måndag börjar jag att jobba också. Spännande!!!
 
Nu ska vi dra in till staden en snabbis och handla lite. Tjaoo

Smygtitt!

Vårt kök är äntligen nästan helt uppackat och färdigt. Ska välsmåpiffas och organiseras lite mer eftersom i skåp och lådor. Stort är det också!! Får plats med ett bort till minst!


<3

Börjar få i ordning i nya lyan. Och äntligen får vi ha alla bebissaker framme! Ska sortera lite kläder i helgen och kolla vad vi har och inte.

Ni får en bild på lilla magen också från idag, v23+5


RSS 2.0