Massa strunt.

Dagens middag blev couscoussallad med pumpakärnor, tomat, paprika och stekta qournbitar.
Det det inte illa det!



Enkel och god mat. Precis så jag vill ha det!


Jag är inte vegeterian. Jag tycker om kött men jag känner inte behov av att äta det varje dag, till varje måltid. Speciellt inte massproducerat kött som varken är bra för djur eller miljö.

Jag skulle aldrig vilja bli vegeterian eller vegan för den delen.. Inte som jag känner nu, men jag äter gärna annat än kött, men jag skulle sakna det om jag slutade med det.

Soffläge.

Goddag alla där ute i cyberrymden. Trevligt att just DU hittade hit idag.
Jag har inte skrivit här på väldigt länge men nu kände jag för att skriva någon rad.

Just nu sitter jag och tittar på Sex and the City och jag erkänner.. Jag gillar det! Eller det kanske inte varit en hemlighet eller något nytt. Men jag kom på det igen idag.. Har sett det många gånger och har hela boxen så nu blir det en omgång till!

Många gillar nog inte den serien, eller tycker den är löjlig kanske jag vet inte.. Men ja tycker den är bra!

Tyvärr är det kanske lätt att mista tron om att det finns bra killar eftersom de ofta utmålas som svin.. Fast jag har ju en underbar kille så jag känner mig bara mer lyckligt lottad ;)..
Tjejer utmålas iof som svaga och lättvälta utan hjärna i typ alla andra serier så.. Eller förresten! Det brukar finnas en snäll och "ful" tjej som är smart och så... Så det känns som att killarna kanske kan ta att bli lite objektifierade eftersom vi av det andra könet får leva med att alltid bli det..


Men jag tycker att det är en väldigt underhållande serie!
Dags för middag snart. Vad ska man hitta på för mat då tro.. Alltid spännande att laga mat till en person. Speciellt när personen i fråga är en själv.

Idealet.

Jag blir så arg ibland! Kollade runt lite igår på lite större bloggar. T.ex Kissie.

Jag blir rädd. Rädd för att den/hon är många tjejers förebild. Hon ses som något eftersträvansvärt hos många. Ses som idealet. Ett väldigt modifierat ideal. Operation på operation. Ingen mage, stora tuttar, fixad näsa, supersmal (ätstörningar?), smink till förbannelse.. Är det vad tjejer i tonåren ska se upp till? Tjejen kan inte må bra. Detta gäller dock inte bara henne utan majoriteten av de större bloggarna (ev utan operationer..) och framförallt kändisarna!!

Livsstilen. Lyx, glamour, fylla, sex, killar. Ser ner på andra som valt bort det livet eller lever på ett annat sätt.

Framställer sig själva som objekt för andra att titta på.

För någon vecka sedan såg jag och Pether en film, eller mer som en föreläsning om reklams inverkar på oss och dess budskap. Killing us softly hette den. Väldigt bra! Där talar hon om skönhetsidealet som faktiskt är en fysisk omöjlighet för de flesta av oss att uppnå. Att det är genetiskt att vara "modell-material". Hur vi objektifierar kvinnor (och i viss mån män) vilket ligger till stor grund för de våld många utsätts för.

Jag rekommenderar den varmt till ALLA!!!

Länk till den filmen på Youtube: Killing Us Softly.

Jag förstår inte. Verkligen inte.

Tycker du att det är snyggt, attraktivt, sexigt, åtråvärt, vackert etc med kvinnor du kan räkna kotor/ revben på när de har kläder på sig?! Eller utan kläder..

"Nothing taste as good as skinny feels" Kate Moss

Läskigt. Det är inte konstigt att så många utvecklar ätstörningar.

Det gör mig så ledsen.

Jag är inte smal. Absolut inte, men jag är relativt nöjd med mig själv. Jag vill inte se på mig själv på ett negativt sett, men det gör jag såklart ändå. Jag vill gå ner i vikt. Vill se bättre ut. Vill vara snygg, men inte på min hälsas och psykes bekostnad. Jag mår bra. Jag vill se ut som mig.. Inte som en modell. Inte som dig. Jag vill vara som jag är. Jag vill må bra i mig själv. Därför äter jag det jag vill. Gör jag vad jag vill. Klär mig som jag vill! Punkt.


Sugen.

Jag har varit väldigt pysselsugen de senaste dagarna. Jag har inte haft så mycket lyst alls senaste veckorna. Har massa halvfärdiga tovningar och virkningar som bara ligger och massa saker jag vill göra! Men jag kommer liksom inte riktigt till skott. Känns tråkigt.. Men Herr Olsson är i full gång och har till och med beställt ergonomiska virknålar till oss. Jag har tänkt att jag ska göra det länge, men det har kännts lite onödigt när mina faktiskt fungerat bra för mig. Fast virkar man mycket tror jag säkert att det är väldigt skönt med sådana nålar, har dock aldrig provat.. Återkommer om det när jag provat dem. 

Aja.. Idag har vi varit på stan och köpt oss en symaskin. Vi råkade gå upp lite i pris för att få en bättre maskin. Kände att det är dumt att vara dumsnål när man ändå är berädd att lägga ut lite för att få någonting som håller i mååånga år. Jag hoppas bara att vi använder den så det inte är helt bortkastat. Fast det tror jag inte. Ska bara se till att köpa lite tyg!

Nu ska jag försöka övertala någon här om att det är okej att äta Ben&Jerry's på en måndag eftersom det är synd om mig för att jag ska till Härnösand imorgon. Fast det blir bara en natt denna gång. Så skönt!!



Hej så länge!

Hur man gör ljus själv.

Jag har gjort ganska mycket ljus förut.

Tänkte om du vill prova är det otroligt enkelt.


För det första så måste man ha en kastrull/värmetålig behållare att smälta ljusen i. Den kommer inte kunna användas till något annat sen eftersom stearinet är väldigt svårt att få bort helt och man får absolut inte hälla ut det i vasken för det orsakar stopp när de stelnar.

Eller enklare sagt: Det du använder när du gjuter/stöper ljus bör ej användas till annat. Eller iaf inte matlagning.


Klipp av de svarta ändarna på veken. Annars kan det bli sotigt..

Man smälter stearinet genom ett vattenbad. Alltså att man har en kastrull med vatten och en kastrull i vattnet med ljusen i. Jag återanvänder stearin från gamla ljus, men det finns ljusmassa att köpa också.

Iordningställ det du tänkt gjuta ljusen i. Jag har använt mig av t.ex engångsmuggar och flaskrör (sån som whiskeyflarran bor i) men man kan använda det som finns hemma. Jag såg någon som använt gamla mjölkkartonger, vilket är smart på många vis och det blev ett mycket trevligt resultat.

Knyt fast veken kring t.ex. en glasspinne eller någon gammal penna etc. Jag brukar bara hänga veken ner i behållaren från en penna, men då är risken att den flyter ut till sidan eller inte hamnar i mitten. Då kan man antingen kanske silvertejpa fast den i botten eller göra ett hål i botten som man her ner veken i och fäster den på utsidan av behållaren. Då måste man dock se till att täcka håler igen så inte steariner rinner ut. Jag brukar även återanvända gamla vekar om jag har något trasigt långt ljus, annars finns det att köpa i hobbyaffärer t.ex. Panduro.

Sedan häller du i den smälta stearinen i behållarna och låter de stelna. Jag har varit med om att stearinet drar ihop sig lite så det blir en hålighet i mitten av ljuset så det kan behövas lite påfyllning i vissa fall. Ska undersöka om man kan undvika det på något vis.
(Det där klegget på bilden är halvstelnat stearin som jag rör om i så det ska bli klumpar. Dessa klumpar kan man sedan lägga i behållarna för att täcka med smält stearin vilket gör en väldigt fin effekt på ljusen. Mitt tips om du vill prova det är att göra detta stearin först så det hinner stelna och sen varva lite med klumpar och flytande stearin)

När stearinet stelnat plockar du ur ljusen ur behållarna, klipper av veken till önskad längd och placerar dem där du vill ha dem, förslagsvis på ett ljusfat :)
Jag brukar försöka att inte förstöra behållarna just för att kunna använda dem igen, men ibland är det riktigt svårt att få ut ljusen så.. En till fördel med att använda t.ex. mjölkkartonger eftersom det inte gör någon om man tar sönder dem :)



Här syns det hur det går om man lägger massa stearinsmulor i botten (som blir toppen) och inte varvar med het stearin. Men det blev ändå häftigt tycker jag. De andra ljusen är jag väldigt nöjd med!

Pyssel

Idag och igår har jag pillar på lite vantar till Pether. Tog även och gjorde färdigt ett par till mig som har legat halvfärdiga i typ en månad nu. Men nu är dom klara! Mina är de gröna och Pether fick de lila. Och jaa va pluttinuttigt med matchande vantar men det bara blidde så ;)
Förut gjöt jag mycket ljus under en period och för ett tag sen kom jag på att jag gärna vill göra det igen. Så vi tog och gjorde några ljus. Har läst på lite mer nu så jag ska nog fortsätta försöka lite mer.
Här är lite rosa ljus som vi gjort
I veckan ska vi köpa en symaskin så vi får se om det kanske blir lite annat pyssel framöver.
Nu blir det till att umgås lite med grabbarna ute i soffan och dricka lite öl.
Tjaooo!

Januari

Usch vad jag är sjuk! Eller.. kanske inte.. Lite hängig och snorig. Inte farligare än så, men det är ändå väldigt segt. Hoppas att det inte blir värre med kommande tenta på måndag..

Igår var det tydligen röd dag så jag och Herr Olsson var hemma hela dagen och pysslade, virkade och målade. Det var en mycket trevlig dag. En lugn dag, precis vad jag behövde.. En lite promenad hanns även med faktiskt.

Jag tog och gjorde ett par vantar åt Pether.. De är inte riktigt klara än för jag måste fästa trådar och sådant. Gör klart det ikväll tror jag. Men sen kommer han få göra det han vill ha själv för jag håller på och lär honom hur man gör. Det är ju så konstigt för mig att försöka lära någon som inte vet vad de olika maskorna heter. Han ser bara förvirrad ut när jag säger att han ska göra två fasta maskor i varje lösmaska. Men det är ju bra träning för mig också. Och det går bra för honom!

Idag har han gjort bröd i lergryta med ett väldigt lyckat resultat! Mmmm! Jag har också gjort något i köket idag! Jag har faktiskt gjort hummus! Förut var jag inte så förtjust i det.. Eller jag tycker inte om konsistensen av kikärtor, men jag har gjort på röda linser. Man kan göra på i princip vilka bönor eller ärtor, vad man nu tycker om. Hummus är väldigt gott att dippa till exempel grönsaker eller chips. Nyttigare också!

Jag kanske slänger in ett recept sen på hur du kan göra din egen hummus!

Rubrik.

Håller på och lär mig lite om bloggande. Skulle tydligen posta detta... Follow my blog with Bloglovin

Nytt år

Utifall ni missat det så är det ett nytt år nu. Trevligt värre!

Idag är det i alla fall 1 år sedan jag tog min sista snus. Det känns väldigt bra! Det var aldrig ett nyårslöfte.. Utan en utmaning för mig själv och jag klarade det. Eller jag fortsätter hålla mig ifrån, även om det varit nära många gånger. Skulle inte klara av att ta en snus.. Skulle inte stå emot en till.. Och en till.. Och en dosa till.. Jag vill inte börja igen! Men ibland är jag rädd att jag ska falla tillbaka. Det känns som att en bit av mig har försvunnit.. Men jag vill inte!

2011 bjöd på mycket av allt. Jag tyckte om 2011. Jag tror 2012 kommer bli bra med!

Gårdagen var helt perfekt tror jag! Hade en riktigt bra dag ute på baksidan och provade åka bräda efter 10 år. Det gick sådär. Provade även att hoppa. Det gick också sådär. Sen blev det god mat, spel och trevligt umgänge med grabbarna. Natten bjöd på teaterlekar och massa skratt! Hur bra som helst!

Denna vecka blir det jobb på Trädet. Det ska bli trevligt!

Nu ska jag och Pether kika på The Sarah Jane Adventures och dricka te.

Peace out baby!

Bjuder på en bild på Pether och hans paraplydrink! :)


RSS 2.0